1.11.11

Απορριπτική εισήγηση από τον Άρειο Πάγο σε αίτηση των Βατοπεδινών


Να απορριφθεί η αίτηση της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρυς, με την οποία ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Θράκης που έκρινε ότι νόμιμα δημοσιεύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας θα εισηγηθεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου o αρεοπαγίτης, Σπυρίδων Μιτσιάλης.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστής Μαρία Ψάλτη έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θράκης σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και παράβαση δικαστικού απορρήτου στη γνωστή υπόθεση του Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης, καθυστέρησε να δημοσιεύσει απόφαση για την υπόθεση διεκδικήσεως της Μονής Βατοπεδίου των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας.
Μαζί με τη δικαστική λειτουργό έχουν καταδικαστεί με την ίδια ποινή και οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος της κ. Ψάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.