23.11.11

Ο Αντώνης «κωλοτούμπας» Σαμαράς … ξαναχτυπά!!! Υπέγραψε και είπε και ένα τραγούδι


Τελικά όσοι πίεζαν τον Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει κατάφεραν να πετύχουν αυτό που ήθελαν, καθώς εξασφάλισαν χαρτί με την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ! Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε επιστολή, με την οποία δεσμεύεται για την στήριξη του κόμματός του στη νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την επαναδιαπραγμάτευση την οποία είχε επικαλεστεί κατ’ επανάληψη ο ίδιος!

Η επαναδιαπραγμάτευση μετατράπηκε σε «τροποποίηση» στην επιστολή και παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρει ούτε συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών.
Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 
«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το... έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/11/11 17:25

  ΟΤΑΝ Η "ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" ΓΙΝΕΤΑΙ "ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ"!
  Φυσικά και υπόγραψε o Αντωνάκης... εδώ που φτάσαμε έστω και μεσοβέζικα. Αλλά κατάφερε να δημιουργήσει θέμα που δεν υπήρχε και ξεφτιλίστηκε από μόνος του, τελικά μεσοβέζικα υποχώρησε στο παρά πέντε. Αν είχε κάνα έξυπνο σύμβουλο θα του είχε ανοίξει λίγο τα μάτια, αλλά αυτός έχει το Φαήλο.
  Περαστικά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος23/11/11 17:29

  Η απόφαση Σαμαρά εκλαμβάνεται ήδη ως υποχώρηση από πολλά στελέχη της Ν.Δ., που …τον περιμένουν στη γωνία, γεγονός που προδιαθέτει για αναταράξεις στο κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος23/11/11 17:51

  Τι τον πότιζαν αυτόν τον ο άνθρωπο μέχρι το σήμερα το μεσημέρι. Πήγαινε καλά; Είχε σαλτάρει και μαζί του μαζί του όλοι εκεί στη ΝΔ.
  Το απόγευμα τι τον πότισαν τον Καλαματιανό και γύρισε στο καλό,,,,,,miracolo,,,miracolo με τα σύκα Μεσσηνίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος23/11/11 18:25

  Έχει πλάκα που ρωτάνε αν θα το δεχτούν το κουρελόχαρτο επιστολή οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Ετοιμαστείτε να φάμε αξιοπρέπεια τον Δεκέμβριο, αν δεν υπογράψει κανονικά, με κανονικό στυλό και κανονικό μελάνι. Έλεος .. να σοβαρευτούμε όλοι. Μέχρι την ίριδα των ματιών του θα αποτυπώσουν οι ευρωπαίοι για να διαπιστώσουν αν η υπογραφή είναι δική ή του Φαήλου ή του Σταμάτη ή του Χρύσανθου ή της Άννας Βίσση. Όχι θα παίζουνε με τα τσαλίμια που τους έκανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. I beg to differ!

  Εγώ στην επιστολή αυτή διαβάζω ξεκάθαρα ότι ο Σαμαράς δηλώνει ότι ΔΕΝ θα εφαρμόσει τα φοροεισπρακτικά αλλά μόνον αναπτυξιακά μέτρα και αποκρατικοποιήσεις.

  Αν και δεν πιστεύω ότι θα το καταφέρει τόσο εύκολα, ΑΝ βγει η Νουδία (μη σώσει), σίγουρα δεν αλλάζει τη θέση του από αυτά που έλεγε. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι έδωσε μια υπογραφή...

  ... αλλά σίγουρα όχι σε κείμενο της αρεσκείας της Τρόικας.

  Οψόμεθα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.