Με απόφαση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή,
τίθεται σε άμεση αναστολή άσκησης των καθηκόντων του, υπάλληλος εξωτερικής
φρούρησης καταστήματος κράτησης. Για τον εν λόγω υπάλληλο ασκήθηκε ποινική
δίωξη για παθητική δωροδοκία, κατοχή κινητών τηλεφώνων εντός καταστήματος
κράτησης και απόπειρα προμήθειας κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο.
Σχετικά με το περιστατικό, ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε τα
εξής:
«Χρέος
μας είναι να είμαστε ανυποχώρητοι μπροστά σε κρούσματα διαφθοράς. Σε εποχές που
οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι δυνατόν
να ανεχόμαστε τέτοια περιστατικά, που θίγουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και
μάλιστα από προσωπικό που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει ταχθεί να
υπηρετεί τη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ο καθένας από τη θέση
του στον κρατικό μηχανισμό, την ευθύνη που συνεπάγεται η θέση αυτή».
euxaristoume kyrie petaloti.ta problimata mas tora lithikan ola.
ΑπάντησηΔιαγραφήaganaktismenos taxitzis
FT: Πρώτος… από το τέλος ο Βενιζέλος …..πασόκοι έχετε και σεις τον δικό σας Τρελαντώνη
ΑπάντησηΔιαγραφήH βρετανική εφημερίδα Financial Times καθιέρωσε την κατάταξη-βαθμολόγηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποδοσφαιρικούς όρους.
FT: Πρώτος… από το τέλος ο Βενιζέλος
Έτσι και τώρα προχώρησε στην έκτη κατά σειρά κατάταξη-βαθμολόγηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αναδείξει τον MVP υπουργό Οικονομικών για το 2011 από τις 19 μεγαλύτερες οικονομίες της Ένωσης.
«Εξετάσαμε πόσο... γρήγορος και πόσο ομαδικός παίκτης ήταν ο κάθε υπουργός. Καταμετρήσαμε τα γκολ που πέτυχαν, θέσαμε κριτήρια οικονομικής απόδοσης και αξιολογήσαμε την ανταπόκριση που είχαν στο πιο σκληρό κοινό: στις κεφαλαιαγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Οι επτά σκληροί κριτές βαθμολόγησαν χωρίς καμία επιείκεια τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και κατάταξαν στην πρώτη θέση από το τέλος και συγκεκριμένα στην 19η θέση!
Οι FT γράφουν χαρακτηριστικά:
“Στην τελευταία θέση αγωνίζεται -όπως άλλωστε και η χώρα του- ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην καθηγητής συνταγματικού δικαίου, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου. Οι σχέσεις του με ξένους αξιωματούχους πάγωσαν όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει ο προκάτοχός του.
Αν και έχει εγκριθεί η σχετική νομοθεσία, ελάχιστες μεταρρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί κατά τη δική του θητεία στο υπουργείο. Το αποτέλεσμα είναι να μην επιτυγχάνονται οι στόχοι στα έσοδα από φόρους και να καταγράφονται καθυστερήσεις στην υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για το φορολογικό σύστημα. Η Ελλάδα θα αποτύχει στον φετινό στόχο για μείωση του ελλείμματος κατά 1,5%-2% του ΑΕΠ.
Αν και είναι ενεργητικός και φιλόδοξος (λέγεται όμως, ότι αντιπαθεί τις λεπτομέρειες και ειδικότερα τα νούμερα) ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απέτυχε αυτό τον μήνα στην προσπάθειά του να αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την οικονομία της χώρας μέχρι τις εκλογές του Φεβρουαρίου, καθώς και στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετέχει ως υπουργός Οικονομικών”.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Σουηδός Anders Borg βρίσκεται πρώτος για τις ικανότητές του στη θέση του επιθετικού, αν και η χώρα του δεν είναι μέλος της ευρωζώνης. Ο κ. Borg κέρδισε τα εύσημα επειδή αναγνώρισε έγκαιρα την ανάγκη για ενίσχυση των τραπεζών, ενώ διακριτικά εξήγησε πως η Ευρώπη θα μπορούσε να μάθει από τον τρόπο με τον οποίο η Σουηδία χειρίστηκε την κρίση του συγκεκριμένου κλάδου τη δεκαετία του 1990.
«Οι απογοητευμένοι υπουργοί μπορεί να διαμαρτύρονται. Η βαθμολόγηση, άλλωστε, αναπόφευκτα είναι υποκειμενική και δεν έχει στόχο να ληφθεί και τόσο πολύ στα σοβαρά.
Το να κρίνει κανείς ένα αμφισβητούμενο offside σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μπορεί να είναι τελικά παιχνιδάκι μπροστά στην αξιολόγηση των ιθυνόντων για τη δημοσιονομική πολιτική.
Κατά τη φετινή αξιολόγηση, τα κριτήρια τροποποιήθηκαν ώστε να αντικατοπτρίζουν και την αλλαγή των προτεραιοτήτων, λαμβάνοντας περισσότερο υπόψη την πρόοδο ως προς την ενίσχυση της δημοσιονομικής θέσης των χωρών τους και τη στήριξη της ανάπτυξης, παρά τις μελλοντικές περικοπές των δημοσιονομικών δαπανών. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι χώρες με πολύ σφιχτή δημοσιονομική πολιτική δεν πρέπει να αποτελέσουν υπόδειγμα» καταλήγει η εφημερίδα.
Καιρός είναι να επαναφέρουμε στις θέσεις τους τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή να δούμε το χαμόγελο να ανθίζει στα χείλη των Ελλήνων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλαμε αλλαγή στην αλλαγή, γευθήκαμε την πολιτική όταν «Οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Ζήσαμε στο πετσί μας την τεράστια κοινωνική σημασία «των εσχάτων εν τω συγχρόνω βίω»!..
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο καφές που έσωσε την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ το 2007.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος, ένας καφές δεν ωφέλησε τόσο πολύ τη χώρα, όσο ο καφές που έριξε ο γραφικός Ρέλλος στο Bενιζέλο.
Το βράδυ των εκλογών, η δήλωση Βενιζέλου στο Ζάππειο, αλλά πιο πολύ το ύφος του, έδειχναν αποφασιστικότητα και φυσιογνωμία Αρχηγού, έδειχναν άνθρωπο σοβαρό, που δρα καίρια και αποφασιστικά με μελετημένες κινήσεις.
Και ήρθε ο καφές του Ρέλλου για να μας αποκαλύψει τον πραγματικό Βενιζέλο.
Θυμάμαι ακόμη που είδα και ξαναείδα το βίντεο, την επίθεση, την επαφή Βενιζέλου - Ρέλλου, τη φράση "σηκώστε τον άνθρωπο".
Και ο Βενιζέλος στο χρόνο μεταξύ της επίθεσης και της δήλωσης, οργάνωσε τη σκέψη του, εκτίμησε πολιτικά το επεισόδιο, θεώρησε ότι τον Ρέλλο τον είχαν βάλει οι πολιτικοί του αντίπαλοι, και με την ισχύ των υποστηρικτών του, έβγαλε στη δήλωση τον πραγματικό του εαυτό, αλλά ταυτόχρονα έδειξε και το τρόπο λειτουργίας του, σήμερα σαν Αντιπροέδρου και υπουργού και αύριο ως πιθανού - Θεός φυλάξοι- αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και του κράτους.
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 φάνηκε ότι ο άνθρωπος είναι πλήρως ακατάλληλος για ηγέτης. Η αλαζονεία, η λάθος εκτίμηση του συμβάντος, η λάθος εκτίμηση των δήθεν υποκινητών του συμβάντος και η απάντηση σε υποκινητές όπως εκείνος αποφάσισε πως υπάρχουν, είναι χαρακτηριστικά του Βενιζέλου, η οποία λειτουργεί με βάση συμπεράσματα που ο ίδιος εξάγει, και ο ίδιος αποφασίζει ότι είναι αληθινά.
Η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα που δίνει συγχωροχάρτια, οι σχέσεις του με ξένους αξιωματούχους πάγωσαν όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει ο προκάτοχός του. Η συμπεριφορά του είναι γνωστή.
Η «επαναδιαπραγμάτευση μετατράπηκε σε τροποποίηση», με την συμμετοχή του κ. Σαμαρά και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.
Δεν είναι άσχετο το «κούρεμα» που έγινε στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Σαμαρά την ίδια χρονική περίοδο, από τους Ευρωπαίους Πρετεντέρηδες και Χασαπόπουλους, κάτι ξέρουν για το αϊ σιχτίρ πιλάφ, και τους το μαγειρεύουν.
Αν αυτή η τακτική ακολουθουνταν μέχρι τώρα, δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ. Επί πολλά χρόνια .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεταλωτή μπράβο!!!! Και άσε τους δήθεν 'λαϊκούς' ταξιτζήδες να σε βρίζουν για τις συγκροτημένες απόψεις σου. Κάνε τη δουλειά σου όπου μπορείς και θα το εισπράξεις θετικά. Όλοι όσοι φωνάζουν δεν έχουν καταλάβει ότι αν υπήρχαν σοβαροί, εργατικοί και έντιμοι, με συναίσθηση της αποστολής τους (--> Πεταλωτήδες ας πούμε) η χώρα τώρα θα δάνειζε και θα κουνούσε το δάκτυλό της στη Γερμανία. Και όχι το αντίστροφο. Αλλά κάποιοι τους ψήφιζαν και τους έκαναν φίρμες τους φασαριόζηδες τίποτα. Και τους αθόρυβους πολιτικούς της ουσίας με το ζόρι τους άφηνε λίγο χώρο αυτός ο ... υπέροχος λαός. Κρίμα για τη χώρα αλλά ελπίδες υπάρχουν όσο υπάρχουν νέα στελέχη σαν το δικό μας υπουργό από τη Ροδόπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρετεντέρης Βενιζέλος
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι αρχηγός ο Ρέλλος
Θέλεις το ΠΑΣΟΚ μπορδέλο;;;;
ψήφισε τον Βενιζέλο