2.11.11

Νέα έργα στο δήμο Κομοτηνής! Γιώργος Πετρίδης: «Στην κρίση εμείς πάμε επιθετικά»

«Στην κρίση εμείς πάμε επιθετικά και ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Κομοτηναίων, την Εκπαίδευση και προτάσσουμε την ποιότητα ζωής», αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, μετά το τέλος σύσκεψης με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών, για να διαπιστωθεί η ωρίμανσή σημαντικών έργων, για ένταξη και δημοπράτηση καθώς θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για χρηματοδοτούμενα έργα και τα σημαντικότερα είναι:
• Ένα έργο ύδρευσης στην Δημοτική Ενότητα Αιγείρου, με την πρόοδο του ολοκληρωμένου αστικού προγράμματος της Κομοτηνής.
• Δόθηκε δε και το πράσινο φως για το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, όπου και εδώ ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης, για να σταλούν στην Περιφέρεια για έγκριση.
• Επίσης δύο σημαντικά έργα που είναι στη φάση της μελέτης, είναι οι δύο νέοι παιδικοί σταθμοί στο Ροδίτη και στο Κόσμιο.
Παράλληλα κονδύλι της τάξης των 2.800.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρου, σε εκτάσεις, που ανήκουν στην ΕΤΑ ΑΕ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων).
Με την ανάπλαση αναμένεται να αλλάξει εντελώς η εικόνα της περιοχής, η οποία αν και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και λουόμενους, παραμένει χωρίς εργασίες αναβάθμισης εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου οικονομικών Κώστας Τσατσαρίδη, «η ανάπλαση θα αφορά το κάμπινγκ, τη δυτική πλευρά, το λιμάνι και τις παραλίες του Φαναρίου, καθώς και το σύμπλεγμα των 5 λιμνών, -με τοποθέτηση παρατηρητηρίων, ποδηλατοδρόμους. Πρόκειται για έργα υποδομής και διατήρησης ταυτόχρονα του φυσικού περιβάλλοντος. Τα έργα θα ξεκινήσουν τέλος του 2012 αρχές του 2013, ενώ το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι τέλος του 2013».

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.