17.5.11

Γιώργος Πεταλωτής: «Ν’ απαντήσει η ΝΔ ποια είναι η θέση της για τον χρυσό στην Θράκη»

Να απαντήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποια είναι η θέση για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Θράκης, κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Διαβάστε σχετική δημοσίευση του ιστολογίου μας, εδώ…
Ο κ. Πεταλωτής με σημερινή του δήλωση, καλεί τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, να απαντήσει στο γιατί κάλεσε ο ίδιος απερίφραστα την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε εκμετάλλευση του χρυσού.
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:
«Στις 13 Μαΐου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκης στην ΔΕΛΤΑ τηλεόραση, ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε απερίφραστα την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε εκμετάλλευση του χρυσού. Είτε εν γνώσει του συνειδητά, είτε δεν είχε επίγνωση του τι έλεγε.
Η Κυβέρνηση, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δήλωσε από την Κομοτηνή, ότι καμία εξορυκτική δραστηριότητα χρυσού δεν θα υπάρξει, χωρίς την βούληση των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες βέβαια έχουν εναντιωθεί επανειλημμένα, θεσμικά και μαζικά, λόγω της χρήσης κυανίου.
Καλούμε λοιπόν τον κ. Μιχελάκη, να μας απαντήσει ποια επιτέλους είναι η θέση της ΝΔ. Αυτή που δήλωσε πομπωδώς και τηλεοπτικά ο κ. Μιχελάκης, ή όσα αντίθετα δηλώνουν άλλοι πολιτικοί της περιοχής μας. Περιμένουμε, έστω εδώ, υπευθυνότητα».

7 σχόλια:

  1. Εσύ Piazza πολύ σωστά ανέδειξες το θέμα Μιχελάκη με τα χρυσάφια……Αλλά από ότι φαίνεται οι εταιρείες χρυσού πήραν τη χρυσοποίκιλτη βέρα και περιμένουν το διαμαντένιο δαχτυλίδι για την έναρξη εξόρυξης του χρυσού στο Πέραμα και στις Σάπες.
    Όσο περνάει ο καιρός και ο λαός εξαθλιώνεται, και όσο τα λεγόμενα θεσμικά όργανα Περιφέρεια, Δήμοι, τα κόμματα της αριστεράς, οι λεγόμενοι φορείς, παπάδες και διάκοι, ιμάμηδες και χοτζάδες, πρόσκοποι και προσκοπίνες, οικολόγοι και επιμελητήρια, που κάποτε βάζανε ασπίδα τα στήθη τους, τόσο η θέση των εταιρειών χρυσού θα εδραιώνεται.
    Αλλιώς οι ποιο σοβαρές Κυριακάτικες πολιτικές εφημερίδες δεν θα λάμβαναν ανοιχτή θετική θέση για τις χρυσοφόρες επενδύσεις Σαπών και Περάματος.
    Πολλά γνωρίζουν, εύκολα δεν βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά.
    Που είναι σήμερα όλοι αυτοί οι μπαγαμπόντηδες που έχτισαν την πολιτική τους καριέρα στις κενές περιεχομένου ψηφίσματα και διαμαρτυρίες, με θύμα τη νοημοσύνη των συμπολιτών τους ψηφοφόρων.
    Εάν δεν υπάρξει αντίσταση σοβαρή με περιεχόμενο, όπως του πρώην δημάρχου Σαπών, του κ. Πιλιλίτση, που στο παραπέντε με την προσφυγή του στο Συμβούλιο Επικρατείας το 2005 ακυρώθηκε η επένδυση.
    Τι νομίζετε και πιστεύεται ότι η μη επανεκλογή του κ. Πιλιλίτση είναι άσχετη με αυτά τα γεγονότα;
    Πολύ φοβάμαι ότι με τις ευθύνες που ανέλαβε, ο υφυπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής, με όλους αυτούς τους άφωνους και αδίστακτους μπαγλαμάδες ίσως πολιτικά εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
    Οι ευθύνες και οι ρήξεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν είναι συλλογικές.
    Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ, η τακτική των χαμαιλεόντων !!!!!
    D-Frida

    ************
    Π.χ. τώρα θυμήθηκαν ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είναι ο σύγχρονος Δον Ζουάν;……και ενόχλησε τους Αμερικάνους…..τόσοοοο ……….κάτι παίζεται….. με τον Παγκόσμιο ορυκτό πλούτο, που έχουν στη κατοχή τους οι εξαθλιωμένοι λαοί…!!!!!!! Για πρώτη φορά συζητούνται στη σύνοδο υπουργών τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Ελλάδος.
    Απουσιάζει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια. Κουράγιο και Ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός... Μιχελίδης? Ο... Λάζαρος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λέτε. Αλλά για ποιους αγώνες μιλάμε. Όλα είναι στημένα και αμπαλαρισμένα σε χρυσόχαρτα. Μας κοροϊδεύουν και παίζουν με τα βάσανα του κοσμάκη.
    Διαβάστε παρακάτω που η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης χρηματοδοτήθηκε με 30.000 ευρώπουλα το 2006 από το Υπουργείο Εργασίας, ντάλα μεσημέρι στους antigold αγώνες με Κυβέρνηση Καραμανλή και υφυπουργό τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
    Η απορία μου είναι ποια Οικολογική Ομάδα της Κομοτηνής είναι, γιατί υπάρχουν νομίζω δυό-τρείς «αγωνιστικές» και αντιδεξιές κατά τα άλλα!!!!!

    Antigold -Περισσότερα εδώ: www.ypakp.gr/uploads/docs/1777.doc


    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ
    ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜ/ΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Τ.

    Αθήνα, 21/12/2006
    Αρ. Πρ. : 193166
    Ταχ. Δ/νση : Aγησιλάου 23-25, 104 36 – Αθήνα
    Τηλέφωνο : 210 5271166
    Fax : 210 5271167
    Πληροφορίες : Χ. Τσίρος



    Α Π Ο Φ Α Σ Η

    ΘΕΜΑ: Έγκριση Σχεδίων Δράσης στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 183994/24-8-2006 Απόφασης του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Κανονισμού 1784/99) – Α΄ Κύκλος.
    …………………………………………………………………………………………


    .167 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 3 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
    ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 90000

    .168 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 4 ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ,

    ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ, ΑΡΡΕΝΩΝ, ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ (ΚΟΖΑΝΗ) 113000

    .169 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ 1 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 30000

    .170 ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ 1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30000

    .171 ΟΜΙΛΟΣ UNESCO Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ 5 Κερατσινίου, Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κορυδαλλού 150000

    .172 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ "ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ" ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 1 ΝΑΟΥΣΑΣ 30000

    .173 ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 5 Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πειραιά, Ζεφυρίου 150000
    .174 ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" 1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 30000

    .175 ΟΝΕ ΕΑΡΤΗ 2 Αθηναίων, Βόλου 60000

    .176 ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» 2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 60000

    .177 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ 2 ΠΥΡΓΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ 60000

    .178 ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30000

    .179 ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΑΣ 5 Αθηναίων, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης, Μίκρας, Τραϊανούπολης 150000

    .180 ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ "ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ" 1 ΔΡΑΜΑΣ 30000

    Σελίδα 17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/11 17:34

    Τέλειωσαν τα πάρτι με το ποταμίσιο μπαζοχάλικο,
    και πάνε σε άλλες πολιτείες ποιο μακρινές,
    στα πάρτι του χρυσαφένιου μπαζοχάλικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/5/11 18:22

    Απόσπασμα του προχθεσινού σχολίου της Δημοσιογράφου κ. Πόπης Διαμαντάκου στα ΝΕΑ. Το αναδημοσιεύω γιατί συμφωνώ με τον ή την σχολιαστή στου blog σας
    D-Frida που αναφέρει:

    «Π.χ. τώρα θυμήθηκαν ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είναι ο σύγχρονος Δον Ζουάν;……και ενόχλησε τους Αμερικάνους…..τόσοοοο ……….κάτι παίζεται….. με τον Παγκόσμιο ορυκτό πλούτο, που έχουν στη κατοχή τους οι εξαθλιωμένοι λαοί…!!!!!!! Για πρώτη φορά συζητούνται στη σύνοδο υπουργών τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Ελλάδος.
    Απουσιάζει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια. Κουράγιο και Ψυχραιμία».
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


    Το απόσπασμα από το σχόλιο της κ. Διαμαντακου.
    «Μπορεί να είχαμε ειρωνευτεί τις αξίες ενός πολιτισμού που χρησιμοποίησε την κουρτίνα της ηθικολαγνείας στην πολιτική, σύροντας τον πρόεδρο Κλίντον μπροστά στις κάµερες σε ένα πρωτοφανές ριάλιτι δηµόσιας οµολογίας «ανάρµοστης σχέσης».
    Μπορεί να είχε προκαλέσει ανατριχίλα στα δηµοκρατικά πνεύµατα της Ευρώπης ο κανιβαλισµός του µιντιακού συστήµατος που εν τέλει επηρέασε την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και την πορεία του κόσµου (εποχή Μπους, πόλεµος κατά Ιράκ, Αλ Κάιντα κ.λπ). Αλλά στην περίπτωση Στρος -Καν δύσκολα θα πει κανείς ότι δεν είναι πλέον ορατοί οι καρποί της εν λόγω πολύ τηλεοπτικής µεθόδου.

    Και µόνο η επικοινωνιακή κανιβαλική φρενίτιδα που ξέσπασε στο ∆ιαδίκτυο είναι απόδειξη της σηµασίας τέτοιων «βαλβίδων αποσυµπίεσης» ενός όλο και πιο ασφυκτικού συστήματος ελέγχου της προσωπικότητας».

    ΥΣ. Ήδη τα πρώτα σημάδια έκαναν την εμφάνισή τους, απαιτούν την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας για την περεταίρω συνεργασία στη τοκογλυφία, και σήμερα τα spreads έπιασαν τις 1330 μονάδες, δηλ. 15.5% επιτόκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/5/11 19:01

    Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!! ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ 7..... ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΝΔ ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/5/11 19:04

    piazza Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΚΑΛΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΜΟΒΓΚΡΑΝΤ ΤΟΝ ΓΕΛΙΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ!!!! ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ???? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.