1.3.11

Μαύρη τρύπα 23,5 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Τα 23,5 εκ ευρώ αγγίζει το έλλειμμα στα ταμεία, που άφησε η απελθούσα διοίκηση του Γιώργου Αλεξανδρή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.
Από αυτά ο Δήμος οφείλει περίπου 8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, 8 εκατ. ευρώ σε απλήρωτα έργα και 9 εκατ. ευρώ σε δάνεια. Περίπου 1.000 έργα με απευθείας αναθέσεις, μέσα σε 8 χρόνια, ανέθεσε η δημοτική αρχή του Γιώργου Αλεξανδρή ενώ η τακτική αυτή κόστισε στους πολίτες, από τα χαμένα ποσοστά εκπτώσεων, περίπου 3 εκατ. 800 χιλ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν την Δευτέρα στην διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών Χρυσόστομος Ξανθόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει «μαύρη τρύπα», ενώ πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στον πρώην Δήμο Τραϊανούπολης. Ο πρώην Δήμος Φερών είναι τακτοποιημένος Οικονομικά.
«Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν και στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον εισαγγελέα, ενώ θα κατατεθούν και αγωγές αποζημιώσεων προκειμένου να δοθούν πίσω στο Δήμο τα χρήματα που χάθηκαν από τις απευθείας αναθέσεις» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι προσχώρησαν χρήματα προς τρίτους η στον ίδιο τους τον εαυτό διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις αυτό της απάτης της απιστίας και της υπεξαίρεσης».

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/11 09:12

    Εντάξει μαύρη τρύπα στην Αλεξανδρουπολη, στη Κομοτηή τι είναι;
    Κρατήρας ηφαιστείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 disekatommyrio likeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/11 12:39

    Mister Giwrgos ο κ. Κοτσάκης σας άφησε ένα δις. κατσαρές τρίχες πλεόνασμα στο ταμείο του δήμο Κομοτηνής, εκατονταδες κιλά τρόφιμα ληγμένα στο μπακάλικο του δήμου.
    Εκατοντάδες τόνους απορρίμματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, χορταριασμένους κοινόχρηστους χώρους, εκατοντάδες τόνους πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στις υπόγειες δεξαμενές, 995 έργα σε εκτέλεση και στο στάδιο της δημοπράτησης, και χιλιάδες τ.μ. καλύμματα για να καλύψετε τις βρωμιές του.
    Γι΄αυτό mister Giwrgos……χαζό παιδί μεσα στη χαρά γεμάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dedeagatsis4/3/11 17:44

    Στα χρεωστούμενα του δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι μέσα και μισθοί την για 4 χρόνια της ειδικού συμβούλου κ. Σοφίας Μενεσελίδου. Ο θείος δήμαρχος λέτε να της άφησε φέσι;

    dedeagatsis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/3/11 20:50

    Ser Giorgos τι έκανες 4 χρόνια ως μέλος της δημαρχιακής επιτροπής, που εγκρίνει δαπάνες διαγωνισμούς εν γένει διαχειρίζεται το ταμείο του δήμου.
    Δεν ήσουν ο λύκος που φυλάει τα πρόβατα ή χαριεντιζόσουν με τον λύκο Κοτσάκη.

    Η επιστολή της προϊσταμένης αναφέρει:
    «Σας ενημερώνουνε ότι το πετρέλαιο για τη θέρμανση του σχολείου τελειώνει. Πρέπει να γεμίσουμε τη δεξαμενή με πετρέλαιο, όμως στο ταμείο δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα.
    Σας παρακαλώ πολύ το κάθε παιδί να φέρει 10 ευρώ για το σκοπό αυτό».

    Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος» καταδεικνύει τη ξεφτίλα των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα του Δήμου Κομοτηνής.
    Η περίοδος χάριτος τελείωσε άδοξα δεν έχετε αξία ούτε 10 ευρώ.
    Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η νεωτεριστική πολιτική σας αθλιότητα να φθάσει στο σημείο να κόψει και τα γεύματα των παιδιών. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες.
    Ρε μπάς αυτοί οι τύποι οι Βενιζελικοί σε αυτή τη κρίσιμη χρονική περίοδο, υπονομεύουν τη κυβέρνηση Παπανδρέου. Τελευταία πανελλήνια υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις!!
    Ο ΦΕΚ έχει την ευθύνη κατά τον κ. Ταπαπτζά. Μιλάμε για ανευθυνότητα, λύσεις πάντα υπάρχουν!!!! Ψηφισθήκατε για να δίνετε λύσεις, μέσα στα πλαίσια των νόμων.
    Το «Εξάγγειλαν» και το εφάρμοσαν. Ότι: Τις οφειλές άφησε ο κ. Κοτσάκης θα τις πληρώσουν οι δημότες.

    ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
    Ο λογαριασμός πετρελαίου…στους γονείς των νηπίων
    «Χρόνος» 5-3 11

    «Σας ενημερώνουνε ότι το πετρέλαιο για τη θέρμανση του σχολείου τελειώνει. Πρέπει να γεμίσουμε τη δεξαμενή με πετρέλαιο, όμως στο ταμείο δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα. Σας παρακαλώ πολύ το κάθε παιδί να φέρει 10 ευρώ για το σκοπό αυτό». Μία τόσο σύντομη ανακοίνωση ήταν αρκετή για να δυσαρεστήσει και φυσικά να προβληματίσει του γονείς των νηπίων του 2ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής. Η ανακοίνωση, που έφερε την υπογραφή της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου, έκανε γνωστό ότι το πετρέλαιο έχει τελειώσει, το αποθεματικό του ταμείου είναι μηδαμινό και για να συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει οι γονείς να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν χρήματα, για τα οποία κανονικά φροντίζει ο δήμος.
    Ο «Χ» επικοινώνησε για το σοβαρό αυτό ζήτημα με τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Ταπατζά. Ο κ. Ταπατζάς θα αναλάβει την προεδρία στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, που θα διαχειρίζεται τα νηπιαγωγεία του δήμου. Το Ν.Π.Δ.Δ. μπορεί να έχει συσταθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε ο κ. Ταπατζάς, να μην μπορεί να λάβει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον το πρόβλημα με τη θέρμανση παρατηρήθηκε στο 2ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, καθώς ήταν το μοναδικό νηπιαγωγείο, με ελλειμματικό απολογισμό για το 2010. Πάντως γίνονται προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος από τον δήμο Κομοτηνής. Την ίδια στιγμή βέβαια αρκετοί γονείς έχουν πληρώσει τα 10 ευρώ, ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή των παιδιών τους στο νηπιαγωγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.