28.2.11

Ο Δημήτρης Ερελιάδης «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» στον Δήμο Κομοτηνής

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, Δημήτρης Ερελιάδης, εκλέχτηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης». Ο Δημήτρης Ερελιάδης, ο οποίος τυγχάνει της αναγνώρισης όλης της τοπικής κοινωνίας, έλαβε 34 ψήφους στην ψηφοφορία, ενώ υπήρχαν και 2 ακόμα ψηφοδέλτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σταμάτης Μαρούδας και Νίκος Φακιρίδης, απείχαν από την διαδικασία της εκλογής για τους δικούς τους λόγους!
Επίσης στην συνεδρίαση, έγιναν από τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, γνωστά 3 νέα ονόματα δημοτικών συμβούλων που αναλαμβάνουν τα εξής πόστα:
Η Όλγα Τσετινέ, ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας «Καραθεοδωρή», η Κατερίνα Ιωαννίδου ως πρόεδρος της Γευσιγνωσίας ΑΕ και ο Νίκος Σωτηρακόπουλος ως πρόεδρος του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής».
Καλή επιτυχία σ’ όλους!

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/11 00:15

    Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τα ευρήματά τους δείχνουν ότι η επανεκλογή αρκετών βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων της εξουσίας βρίσκεται στο μεταίχμιο, τους ωθεί να συμπράξουν και να ιδρύσουν «ιερές συμμαχίες». Πόσο μάλιστα στη Ροδόπη που έχουν να «αντιμετωπίσουν» ο κ.Πεταλωτής και ο κ. Στυλιανίδης τον κ Χατζηοσμάν καθώς και τον κ. Ιλχάν της Ντόρας Μπακογιάννη. Χριστιανοί κομματικοί «αντίπαλοι» τους θα είναι κάποιοι όπως ο κ. Τζανίδης και ο ο κ.Καζαντζής, που το σύνολο των ψήφων τους ζήτημα να πλησιάσει τα 1500 ψηφοδέλτια. Το μεγάλο πρόβλημα τους θα είναι ο κ. Χατζηοσμάν και μάλιστα από εχθές που εκλέχθηκε πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής. Βέβαια αν οι εκλογές γίνουν με σταυροδοσία.
    Με λίστα τα πράγματα είναι ποιο προβλέψιμα και εύκολα, προεκλογικός περίπατος για τον κ. Πεταλωτή και τον κ. Στυλιανίδη. Εκτός αν, ως χρηματίσαντες υπουργοί σε καίρια υπουργεία, τους τιμήσουν τα κόμματα ως υποψήφιους βουλευτές επικρατείας.
    Από τώρα και στο εξής πολλά πάρε-δώσε θα βλέπουμε και θα ζούμε, από την «συνεργασία» της συμμαχίας.
    Λοιπόν να μην παρεξηγούμε τις συμμαχίες. Γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί!!!!!!
    Όπως είναι σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις τα ονόματα των βουλευτών που θα εκλεγούν θα περιφέρονται για πολλές ώρες όπως τα μπαλάκια της κληρωτίδας του τζόκερ ποιο κόμμα θα «πιάσει» το πρώτο το δεύτερο και ποιο το τζόκερ που θα κρίνει τις εκλογές. Τι θα γίνει αν το τζόκερ το «πιάσει» κάποιο από τα μικρά κόμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/11 09:27

    Χωρίς να αλλάζω την ουσία του σχολίου του Ανώνυμου 1/3/11 00:15, νομίζω ότι καλό είναι να υπενθυμίζεται ότι ο Πεταλωτής είτε απέναντι σε Μανωλιά και Τσετινέ, είτε απέναντι στον Τζανίδη είχε αντιπάλους των >1500 ψήφων. Ο Στέφανος έκανε εκπληκτικό αγώνα για τα δεδομένα του νομού. Ο Στυλιανίδης είχε ανθυποψήφιους των 150 ψήφων. Η Μωυσίδου, εικονική υποψήφια, δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό της. Καταδεικνύω απλά ότι το ΠΑΣΟΚ τήρησε κάπως τα προσχήματα, για να μην θεωρηθώ καταπράσινος και πω ότι ήταν εξαιρετική η σύνθεση του ψηφοδελτίου και ο συνακόλουθος ανταγωνισμός. Η Ν.Δ. γελοιοποίησε και ξεφτίλισε πολλαπλώς τις δημοκρατικές διαδικασίες χάριν της πολιτικής επιβιώσης του κατά τα άλλα ανεπάγγελτου Στυλιανίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον κ. Σωτηρακόπουλο: Να αφήσει τα μπλά-μπλά και να πιάσει δουλειά.
    Έχει και ασθενοφόρο μαγιά και κληρονομιά.
    Το γοργό και χάρη έχει φίλε
    Dany


    ************
    Κοινωνικό ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Ιωαννιτών

    Συνεχείς συνεργασίες για την δημιουργία και την ανάπτυξη νέων δομών είχε το τελευταίο διήμερο ο υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φίλιππας Τσουμάνης.Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου. Στην συνάντηση αυτή, συζητήθηκε και επήλθε η πρώτη συμφωνία για την ίδρυση και τη λειτουργία ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε ανασφάλιστους συμπολίτες.«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που θα δώσει διέξοδο σε δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο για οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη χρειαστούν. Γνωρίζουμε ότι η εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολη και υποχρέωσή μας είναι να ανακουφίσει με όποιον τρόπο μπορούμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», δήλωσε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Φίλιππας Τσουμάνης.Ο Δήμος θα απευθυνθεί εγγράφως στον Ιατρικό Σύλλογο, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου προκειμένου να συμβάλλουν στην στελέχωση και την λειτουργία του ιατρείου, ενώ στόχος είναι στην ίδια πρωτοβουλία να συμμετάσχουν εθελοντικά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος.Ο υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μάρθα Παπαδοπούλου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναπτύσσει σε τοπικό επίπεδο πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, τις οποίες ο Δήμος θα στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει.

    ΠΗΓΗ: Αναρτήθηκε από epirusgate. Blogspot.com στις 11:47 π.μ.
    Ετικέτες ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΙΑΤΡΕΙΟ, ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/11 20:27

    συμφωνω με τον προηγουμενο 1/3/11 09΄27 και βλεποντας τα στοιχεια των προηγουμενων εκλογων οι 3υποψιφιοι της ΝΔ καζαντζης ιδριζ και μωυσιδου δεν πηραν οσους ψηφους πηρε ο τζανιδης που σε τελικη αναλυση ειναι ενας νεος πολυ υποσχομενος σε σχεση με τους υποψηφιους της ΝΔ το μεγαλο εγκλιμα για το πολιτικο σκηνικο της Ροδοπης ηταν η μη συμετοχη στο ψηφοδελτιο της ΝΔ του Μπαμπασιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 1/3/11 00:152/3/11 00:26

    Περί την κ. Μανωλιά και την κ. Τσετινέ ο λόγος.
    Αφορμή γι αυτό το σχόλιο μου έδωσε η «καλοπροαίρετη» κριτική που άσκησε
    ο κ. Ανώνυμος 1/3/11 09:27

    Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται επί… πολιτικού και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σχολιάζονται επί προσωπικού. Επιπροσθέτως, η κριτική έχει σημασία όταν γίνεται σε χρόνο που ο κρινόμενος ασκεί εξουσία και συνεπώς είναι ισχυρός. Και αναφέρομαι στη κ. Μανωλιά και στη κ. Τσετινέ (γόνοι παραδοσιακών οικογενειών όπως και του κ. Παναγιώτη Τσουκαλά). Προτιμώ να σιωπήσω…….
    Οι καιροί είναι μενετοί, ανοίγοντας παλιά τεφτέρια, κερδισμένοι θα είναι οι εποφθαλμιούντες την εξουσία, δεν θα υποδυθώ τον νενέκο.

    **

    «Μεταρρυθμίσεις: Το πιο επικίνδυνο έλλειμμα
    Η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι ο φόβος
    των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.
    Έτσι όμως οι κοινωνίες αλλοτριώνονται και επέρχεται το τέλμα».
    Αλέξης Ντε Τοκβίλ

    Οι αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος αποτελούν την κύρια αιτία της μεταρρυθμιστικής βραδυπορίας – συχνά και αντιμεταρρυθμιστικών παλινωδιών στη χώρα μας. Από τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα κύρια πηγή της ελληνικής «υστέρησης», κύριο εμπόδιο στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής, δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης κοινωνίας είναι η λογική της ψηφοθηρίας και των πελατειακών σχέσεων που κυριαρχεί στο πολιτικό μας σύστημα οι λεγόμενες και «λυκοσυμμαχίες» για εμένα «ιερές συμμαχίες». Δημιουργούνται έτσι μια σειρά αδιέξοδα και δυσλειτουργίες που ναρκοθετούν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.
    Ωστόσο, στη Ροδόπη εμφανίζουμε έναν κοινωνικό συντηρητισμό που αναβάλλει, αναστέλλει ή και ανατρέπει τις μεταρρυθμίσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Τα φαινόμενα του ατομικισμού και του «βολέματος» είναι τα κύρια αίτια αυτής της «αντιδυναμικής».

    **

    Με τη συγχώνευση των ιδεολογιών με τα «λυκοσυμμαχικά» συμφέροντα, παρακολουθούμε το τέλος του κοινωνικού κράτους και την ανάδειξη μιας νέας μορφής κράτους που κυβερνάται από τα «εταιρικά πολιτικά» συμφέροντα, παρατηρείται τελευταία στη Ροδόπη!!!!!!!!!!!!
    Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν το αληθές της κρίσης της δημοκρατίας στο Δήμο Κομοτηνής στην «Αυλή της περιφέρειας» και στο Δικηγορικό Σύλλογο, αυτά τα ολίγα μόνο αναφέρω.

    Ανώνυμος 1/3/11 00:15

    ΥΓ. Στο σχόλιο επισημάνθηκε κατά το δυνατόν τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Το τοπίο είναι θολό, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, δεν είναι ίδιες με το 2007 και το 2009, η ΝΔ και Ντόρα Μπακογιάννη «πάτησαν» πόδι στα δύο θεσμικά όργανα. Στην Περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και στο Δήμο Κομοτηνής. Σήμερα την ίδια περίπου γνώμη έκφρασε σε σχόλιό του και ο δημοσιογράφος κ. Δ.Δ του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ». Δεν αντιπολιτευόμαστε τον κ. Πεταλωτή απλά επισημάνσεις γίνονται, καθ΄ ότι έγινε αντιληπτό ότι το «αυτόβουλο» επιτελείο του «ρίχνει»
    τον «ύπνο του δικαίου».
    Για αυτό καμία σχέση με το σχόλιο δεν έχουν η κ. Μανωλιά και η κ. Τσετινέ.
    Μην προβοκάρετε, τις κοκορομαλακίες τις απεχθάνεται ο κοσμάκης που σήμερα υποφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/3/11 20:10

    Ανευ σχολίων!!!!!!!!
    Σημαντική μείωση Δημοτικών τελών απο το δήμο Καρπενησίου

    Βασιζόμενη στο τρίπτυχο: Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Εξορθολογισμός, η Νέα Δημοτική Αρχή Καρπενησίου για πρώτη φορά, μετά από.... πολλά χρόνια προχωράει σε μείωση των Δημοτικών Τελών.
    Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μειώνει τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, ενώ παράλληλα επεκτείνει την κατηγορία «Ευπαθείς Ομάδες», παρέχοντας τα προνόμιά της σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.
    Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Καρπενησίου, αποφασίστηκε με πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 28ης Φεβρουαρίου 2011) η μείωση των δημοτικών τελών κατά 7% σε οικίες και καταστήματα.
    Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε και πάλι με πλειοψηφία, η ένταξη στην κατηγορία «Ευπαθείς Ομάδες», η οποία αποδίδει τα δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 40%, των μονογονεϊκών οικογενειών και των απόρων δημοτών. Στις Ευπαθείς Ομάδες παραμένουν οι πολύτεκνοι και οι δημότες με αναπηρίες.
    Την πρόταση του Δημάρχου στήριξαν οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
    http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυρα Λεμονιά4/3/11 11:48

    Ειμαι σίγουρη πως κάτι ανάλογο θα κάνει και εδώ η νέα δημοτική αρχή.
    Αλλωστε οι περισσότεροι, αν οχι ολοι, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, ηδη εχουν αρχίσει να εργάζονται πυρετωδώς, ο καθένας στο πόστο που του έχει ανατεθεί, προκειμένου να επανέλθει και πάλι ο Δημος σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.
    Δοκιμασμένοι πολλοί απο αυτούς, σε προηγούμενη θητεία τους, με πολλές επιτυχείς καινοτομίες στο ενεργητικό τους(όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Κυπριανίδης, η Μενεσελίδου, ο Μανανάς κ.α.), και με την προσθηκη νέων ανθρώπων, με νέες ιδέες, εγγυώνται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για επιτυχή θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.