3.2.11

Στον αέρα 2.000 αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά! Ανάμεσα τους και οι αγρότες της Ξάνθης

Στον αέρα βρίσκονται περίπου 2.000 αιτήµατα αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθµών στην ηπειρωτική Ελλάδα καθώς, σύµφωνα και µε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, υπάρχει δυσκολία απορρόφησης της παραγόµενης ισχύος.
Το πρόβληµα αναδείχθηκε στις αρχές της περασµένης εβδοµάδας, όταν η ∆ΕΗ ανέφερε σε επιστολή της ότι τα δίκτυα σε 16 νοµούς της χώρας είναι κορεσµένα και δεν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης της προσφερόµενης ισχύος. Οι νοµοί αυτοί είναι οι Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας.
Η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας ζήτησε διευκρινίσεις και χθες το υπουργείο ανέφερε ότι µέχρι στιγµής έχουν υποβληθεί συνολικά 6.200 αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες, από τις οποίες µόνο 2.000 θα ικανοποιηθούν χωρίς πρόβληµα.
Για άλλα 2.000 αιτήµατα υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες όµως µπορούν να ξεπεραστούν µε την εκπόνηση τεχνικών µελετών αναφορικά µε τις δυνατότητες απορρόφησης της ενέργειας από τα δίκτυα. Όμως, για τα τελευταία 2.000 περίπου αιτήµατα παρουσιάζεται δυσκολία απορρόφησης της ισχύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.