3.2.11

Φουντώνει η κατάθλιψη εν μέσω κρίσης! 22 απόπειρες αυτοκτονίας στην Κομοτηνή, τα τελευταία τρία χρόνια

Η οικονομική κρίση, η ανεργία και η απογοήτευση αυξάνουν τα περιστατικά κατάθλιψης το τελευταίο διάστημα. Η καθημερινή εμπειρία δείχνει ότι τα περιστατικά αυτά πληθαίνουν όσο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πια τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες τους, επισημαίνουν γιατροί, με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης, λένε οι ειδικοί, συνήθως αντιμετωπίζονται, είτε με φάρμακα είτε με ψυχοθεραπεία ή με το συνδυασμό των δύο, ανάλογα με τις ενδείξεις. Στη «φαρέτρα» των γιατρών μπαίνουν συνεχώς νεότερα φαρμακευτικά σκευάσματα που βελτιώνουν την αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών.
Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, συχνά η κατάθλιψη και οι ιδέες αυτοκαταστροφής οδηγούν στην αυτοκτονία. Όπως θα παρουσιάσει στο συνέδριο ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου Κομοτηνής, σε διάστημα τριών χρόνων καταγράφηκαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο 22 απόπειρες αυτοκτονίας, αριθμός που θεωρείται μεγάλος για επαρχιακό νοσοκομείο. Σημαντική για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών είναι η στενή παρακολούθηση των ασθενών, η συνεργασία ψυχιάτρου και χειρουργού τις δύο πρώτες εβδομάδες από την εισαγωγή τους καθώς και η άμεση διακομιδή στα ψυχιατρικά τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.