27.1.11

Διάταξη του «Καλλικράτη» αναστέλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Στην «κατάργηση» για ένα διάστημα του άρθρου 275 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να μην ασκεί προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων μέχρι αυτά να συνενωθούν.
Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 275 του «Καλλικράτη» με τίτλο: Προληπτικός Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται τα εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου169 του Κ.Δ.Κ».
Πάντως η συγκεκριμένη διάταξη δεν βρίσκει αντίθετους τους δημάρχους. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επείγουσες ανάγκες έχουν προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις, σκοντάφτουν όμως στο ανώτατο όριο των 15.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.