5.12.10

Η Ντόρα Μπακογιάννη συζητά … στην Piazza!


Απλή, άνετη και αρκετά διαχυτική με την Piazza ήταν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη είχε μια χαλαρή κουβέντα μαζί μας. Δέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση που της απευθύναμε, ο συνεργάτης της Αχιλλέας κανόνισε όλα τα διαδικαστικά και σήμερα σας την παρουσιάζουμε. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, για το πώς νοιώθει όταν ακούει τον Αντώνη Σαμαρά να την αποκαλεί «δεκανίκι» και «αποστάτη» της ΝΔ, για το αν χωράει ακόμα ένας πολιτικός σχηματισμός στη πολιτική μας ζωή και φυσικά για το διαδίκτυο!
«Το ταξίδι της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι συναρπαστικό», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση μας για το πώς φαντάζεται την διαδρομή αυτού του ταξιδιού σε μερικά χρόνια από τώρα. «Το ταξίδι δεν θα είναι εύκολο, γιατί θα συγκρουστούμε με πολλές κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Ο δρόμος όμως θα είναι πετυχημένος. Σε 4 με 5 χρόνια η Δημοκρατική Συμμαχία θα έχει αφήσει το αποτύπωμα της στην πολιτική ζωή του τόπου», κατέληξε.
Σε ότι αφορά την Δημοκρατική Συμμαχία και αν χωράει στην πολιτική ζωή του τόπου, η πρώην υπουργός τόνισε με έμφαση πως «στην εποχή όπου κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν, ένα κίνημα χωράει! Στην Δημοκρατική Συμμαχία η αναλογία των στελεχών θα είναι 80-20. 80% νέοι άνθρωποι και 20% παλιά πολιτικά στελέχη».
Με την παρουσία της στην Θράκη, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα μπορούσε να αποφύγει ερώτηση για την μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Έτσι στο ερώτημα για το τι παραπάνω έχει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας από τον πρόεδρο της ΝΔ και οι μουσουλμάνοι της Θράκης την προτιμούν, ανέφερε πως «εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω δήλωση σαν πολιτικός αρχηγός ότι δεν χωράνε στα ψηφοδέλτια του κόμματος μειονοτικοί συμπολίτες μας. Οι Έλληνες πολίτες είναι όλοι ίσοι. Άλλωστε ως κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι αυτονόητη για μένα».
Η πρώην υπουργός έχει υποστηρίξει ότι πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες όλων των πολιτικών σχηματισμών. Το ίδιο ανέφερε και τώρα στο ερώτημα «αν έρθει αυτή η ώρα θα συνεργαστείτε με τη ΝΔ». Η ίδια επεσήμανε πως θα συνεργαστεί με όλους και ότι πρέπει να αναζητηθούν συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων.
«Συναισθηματικά οργίζομαι όταν ακούω τον Αντώνη Σαμαρά να με αποκαλεί δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και αποστάτη. Μου έρχεται να πω, αυτό που λέει ο κόσμος: “Κοίτα ποιος μιλάει;”. Εγώ δεν έριξα καμιά αποστασία”», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση μας για το πώς νοιώθει η ίδια στους χαρακτηρισμούς που «εκτοξεύονται» τον τελευταίο καιρό από την Ρηγίλλης και τον πρόεδρο της ΝΔ. Καταλήγοντας η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «η ΝΔ είναι κομμάτι της ζωής μου, αλλά αυτό το κεφάλαιο έκλεισε. Λυπάμαι αλλά μερικές φορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτουν πολύ χαμηλά».
Όσον αφορά το μνημόνιο και για το αν μπορούσαμε να το αποφύγουμε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως «χάσαμε χρόνο, καθώς οι πρώτοι έξι μήνες ήταν τραγικοί. Πολύ δύσκολα θα αποφεύγαμε το μνημόνιο».
Στην ερώτηση για το διαδίκτυο και αν αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των ιδεών του νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν κατηγορηματική. «Πιστεύω φανατικά. Το διαδίκτυο είναι η επαφή του μέλλοντος», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τους διαδικτυακούς εθελοντές για την βοήθεια που προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.