25.11.10

Σύσκεψη παραγωγικών φορέων στην Κομοτηνή με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 έλαβε χώρα σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων του Νομού Ροδόπης, με θέμα την εξειδίκευση και τη συγκεκριμενοποίηση του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος του ΟΑΕΔ στη Ροδόπη, το οποίο είχε παρουσιασθεί πρόσφατα ειδικά για τη Ροδόπη από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια, μετά από πρωτοβουλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.

Στη σύσκεψη, εκτός του συντονιστή της ομάδας διαμόρφωσης του προγράμματος κ. Κεφαλίδη, παραβρέθηκαν: Ο (οικοδεσπότης) Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης κ. Βεζυριαννίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Μαγαλιός, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης κ. Μαλτέζος, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ροδόπης κ. Φραντζής, ο εκπρόσωπος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Αμπατζιάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα & Φίλων «Περπατώ» κ. Νταντανίδης, ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Κομοτηνής κ. Καραφυλλίδης.
Επίσης συμμετείχαν λογιστές και σύμβουλοι Επιχειρήσεων και το Τεχνικό Επιμελητήριο δήλωσε με έγγραφό του την αδυναμία παρουσίας του Προέδρου του στη σύσκεψη.
Στη συνάντηση, μέσα σε πνεύμα αρμονικής συνεργασίας και απόλυτη προσήλωση από όλους στο στόχο της παραγωγής του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το Νομό Ροδόπης, παραδόθηκε στους συμμετέχοντες προς μελέτη και αξιολόγηση ένα σχέδιο της πιλοτικής ειδικής πρότασης για τη Ροδόπη που θα υποβληθεί για έγκριση στον ΟΑΕΔ.
Επίσης καταγράφηκαν κάποιες αρχικές παρατηρήσεις ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση για το κρίσιμο ζήτημα της ομαλής χρηματοδότησης του προγράμματος με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι δυσλειτουργιών κατά την επικείμενη ανάπτυξη του προγράμματος.
Τέλος, αφού κατατέθηκαν εποικοδομητικά οι σχετικές απόψεις των φορέων, εντοπίσθηκαν και καταγράφηκαν τα θεμελιώδη στοιχεία των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής που προκαλούν απειλές στην τοπική απασχόληση και αλυσιδωτά σε όλη την οικονομική δραστηριότητα. Ο στόχος είναι να υποστηρίζεται εμπεριστατωμένα η δεδομένη πολιτική βούληση για την προώθηση στη Ροδόπη των πολιτικών ενίσχυσης απασχόλησης και προστασίας των ανέργων του ΟΑΕΔ με ειδικό τρόπο.
Αφού αναγνωρίστηκε η σημασία του Προγράμματος που δίνει την ευχέρεια στους τοπικούς φορείς να καθορίσουν τις ανάγκες της περιοχής συμφωνήθηκε να γίνει η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας των φορέων της Ροδόπης σε 15 ημέρες, ώστε να συμφωνηθεί μετά από διαβούλευση το τελικό σχέδιο της πρότασης που θα διαβιβασθεί στον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.