13.8.10

Μπαράζ Ι: Τέρμα το δούλεμα. Δεν κυβερνά η Νουδία πλέον!

Αν επιθυμείτε να διαβάσετε παλιότερα άρθρα μου για το πώς και γιατί ΔΕΝ γίνεται να παραχθεί βιοαιθανόλη στην Ελλάδα και ότι η Νουδία «δουλεύει» ψιλό γαζί τους εργαζομένους στην ΕΒΖ ή… πραγματικά έχει μεσάνυχτα (γιατί όχι, όπως σχεδόν σε όλα τα θέματα), θα τα βρείτε στην Piazza. Επί ΠΑΣΟΚ, όμως, και η τεχνογνωσία – για όλα τα θέματα, εφικτά και ανέφικτα, της πράσινης ανάπτυξης – υπάρχει και ο σεβασμός στη νοημοσύνη του μεροκαματιαρή. Διαβάζουμε, λοιπόν, μια και καλή σε εφημερίδα του γειτονικού Νομού Ξάνθης, ο οποίος έχει… άμεσο ενδιαφέρον για την ΕΒΖ, τα ακόλουθα:
«Ήταν όμορφο σχέδιο αλλά τελείωσε άδοξα. Τέλος λοιπόν στα σχέδια μετατροπής των ζαχαρουργείων της Λάρισας και της Ξάνθης σε μονάδες αποκλειστικής παραγωγής βιοαιθανόλης βάζει η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.). Τα δυο εργοστάσια εδώ και δύο χρόνια έπαψαν να λειτουργούν και να παράγουν ζάχαρη μετά από συμμόρφωση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Νομοθεσία σε σχέση με την Ζάχαρη. Τότε όλοι είχαν ανακουφιστεί (και οι τοπικοί παράγοντες είχαν καθησυχαστεί) με την εξαγγελία ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για άλλη επένδυση 80 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για την μετατροπή του Ζαχαρουργείου της Ξάνθης σε εργοστάσιο παραγωγής Βιοαιθανόλης από σιτηρά. Οι σχετικές αποφάσεις για την οριστική εγκατάλειψη του σχεδίου της Βιοαιθανόλης λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.»
Μετάφραση: οι μέτοχοι δεν υπάρχει κρετίνος σ’ αυτήν την κυβέρνηση που να μπορούν να κοροϊδέψουν και το πήραν απόφαση…

Uli Chris

1 σχόλιο:

  1. Απόδημος Ζαγορίσιος15/8/10 13:22

    Πρέβεζα: "τα γαλάζια τζάκια" καίνε Στέργιο Γιαννάκη
    Φανερά δυσαρεστημένες οι παραδοσιακές δεξιές οικογένειες της Πρέβεζας με την απόφαση της ομάδας Μιχαλολιάκου για την επιλογή του κ. Στέργιου Γιαννάκη ως επικεφαλής του νεοδημοκρατικού ψηφοδελτίου.
    Θεωρούν μεγάλη προσβολή την περιθωριοποίησή τους από το κόμμα προς χάριν μιας ομάδας πολιτικών φαντασμάτων και ερμαφρόδιτων ιδεολογικά προσώπων που “λανσάρισαν” την εν΄λόγω υποψηφιότητα.
    Οι δεξιοί Πρεβεζάνοι παράγοντες θεωρούν πως ο υποψήφιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να διοικήσει την Πρέβεζα και κυρίως δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει τους παραδοσιακούς αγωνιστές του κόμματος ,αφού ο ίδιος κατατάσσει τον εαυτό του στην όψιμη οικονομική “ελίτ” της πόλης και προτάσσει μια νεόπλουτη φιλοσοφία ως μοναδικό υποτιθέμενο πολιτικό προσόν!
    Άριστοι γνώστες του δεξιού πολιτικού παρασκηνίου και της μικρής κοινωνίας της Πρέβεζας αποφάσισαν να αντιδράσουν και να προστατεύσουν το πολιτικό τους γόητρο που βάλλεται από την ομάδα των γνωστών-αγνώστων.
    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή εξετάζονται

    οι παρακάτω περιπτώσεις:

    1. Η συγκρότηση ενός νέου κεντροδεξιού ψηφοδελτίου στο οποίο αν χρειαστεί θα επιστρατευτούν και τα πιο “βαριά” ονόματα των παραδοσιακών δεξιών οικογενειών.
    2. Η συμμετοχή ενός ή δύο δυνατών στελεχών σε άλλο ψηφοδέλτιο.
    3. Η ομαδική αποχή στον 1ο γύρο καιαν χρειαστεί στον 2ο γύρο -εξέλιξη που θεωρούν σχεδόν απίθανη- οργανωμένη γραμμή "μαυρίσματος".

    Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν πολύ σύντομα σε προγραμματισμένη σύσκεψη των δεξιών τζακιών της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.