2.8.10

Ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων

Αναστέλλεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων όλης της χώρας. Η πρόταση εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία στην έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, η οποία διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών του κλάδου Γιώργος Τζωρτζάτος, από σήμερα το πρωί όλοι οι οδηγοί θα βρίσκονται στο τιμόνι, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθεί η πολιτική επιστράτευση και θα ξεκινήσει νέος γύρος διαλόγου με την κυβέρνηση.

«Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κινητοποίηση πήραμε την απόφαση» δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Προηγήθηκαν έντονες διαβουλεύσεις από το Σάββατο το απόγευμα, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση.
Την εν λόγω πρόταση υιοθέτησαν οι απεργοί, ενώ έγινε αργότερα αποδεκτή και από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.