7.7.10

Δικαστήριο απαγόρευσε στην Google να δώσει τις IP του blog Troktiko

Απόφαση – σταθμός στην Ελλάδα! Μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατά της Google, το δικαστήριο με απόφασή του απαγόρευσε στην Google να δώσει τις IP των διαχειριστών που βρίσκονται πίσω από το blog Troktiko, ώστε να γίνει άρση απορρήτου για το αδίκημα της εξύβρισης ή της δυσφήμισης.
Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο σχετικό post στο Troktiko, στο δικαστήριο η Google υποστήριξε τις θέσεις του blog, οι οποίες επί της ουσίας δεν είχαν να κάνουν με το blog, αλλά με την ελευθερία της έκφρασης και της διαδραστικότητας του μέσου. «Αυτή και μόνο η απόφαση είναι τεράστιας σπουδαιότητας για την χώρα μας που αν με δικαστική απόφαση έδινε τις IP κάποιων bloggers τότε θα υπαγόμασταν στις τριτοκοσμικές χώρες», γράφει μεταξύ άλλων το Troktiko.
Διαβάστε σχετικά:
Απορρίφθηκε η αγωγή του Γιώργου Καρανίκα εναντίον του Νίκου Βαβατσικλή που φερόταν ως διαχειριστής blogs

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/7/10 10:26

    Αυτή η απόφαση όμως (αν είναι πραγματική) δεν αφορά το σύνολο των bloggers. Μη χαίρεστε και την πατήσετε. Αφορά μόνο το διαπλεκόμενο τρωκτικο, του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ και του κυρίου Κοντομηνά, που έχουν άκρες στη δικαιοσύνη.
    Μην παρασύρεστε και βρεθείτε στα κάγκελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θα βρεθεί στα κάγκελα; Υπομονή και θα δείτε ποιοι θα βρεθούν στα κάγκελα!!! Τα δεδικασμένα ... φυγήν αδύνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ? H GOOGLE ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΙΡ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ.ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ?Ή ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ?ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΗΔΕΣ: ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή είναι νίκη. ΘΡΙΑΜΒΟΣ! Όχι, βέβαια, για την... Ψωλοκώσταινα, αλλά για First Amendment του U.S. Constitution, με το οποίο κανένας... ψωλομπαγλαμάς δεν μπορεί να παίξει (χωρίς να φάει το ψωλοσκάμπιλό του).

    ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ! Και μπράβο και στο ντόπιο δικαστή που είχε νιονιό και αποφάσισε ανάλογα στην περίπτωση του Νικολάκη. Ευτυχώς ήταν επαρχιώτης κι όχι κανένα... Αθηναϊκό "μούσμουλο". Γιατί των τελευταίων το μυαλό έχει διαρρεύσει από τις... τρύπες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To IP tou Mimis den to edose oute o Triantafulopoulos oute i Google, eseis to dosate i piazza del popolo, gia auto den prepei na milate. Krima kai sas eixame empistosini, poloi to exoyn anoixto giati sebonte th dimokratia kai den fobounte giati den exoun tiptoe na kripsoun.
    Kai oi ipourgoi oi nomarhes mas ta psahnoun mas rixnoun ious kai tous grafoume kanonika.
    -666-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/7/10 13:53

    666 antixriste! aaaaaaaaaaaaaaa tha sas timwrhsei olous o panagathos aaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.