12.7.10

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, για τους κοινούς θνητούς και τους … αποτυχόντες βουλευτές!

Η επόμενη ημέρα της εκλογικής ήττας, τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν νοσοκομείο και να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Δημόσιο ως διευθυντές κλινικής, ακόμη κι αν το νοσοκομείο δεν τους χρειάζεται! Συνολικά 17 γιατροί – βουλευτές διορίστηκαν μόνο την τελευταία εξαετία στα νοσοκομεία και πληρώνονται σήμερα τον μισθό του διευθυντή κλινικής! Με τον νόμο που βρίσκεται σε ισχύ, γιατροί του ιδιωτικού τομέα διορίζονται διευθυντές στο Δημόσιο χωρίς καμιά διαδικασία λαμβάνοντας μηνιαίως 4.000 ευρώ, ακόμα και μετά τις δραστικές περικοπές των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Τα τελευταία 20 χρόνια άνθησε μια βιομηχανία παραγωγής «κοινοβουλευτικών» διευθυντικών θέσεων ΕΣΥ, καθώς οι πρώην βουλευτές – ιδιώτες γιατροί μπορούν με μια απλή αίτηση να διοριστούν αυτομάτως στο δημόσιο νοσοκομείο της προτίμησής τους! Επιπλέον, όσοι βουλευτές δεν επανεκλέγονται αλλά υπηρετούσαν στο ΕΣΥ προτού εισέλθουν στη Βουλή, επανέρχονται στα νοσοκομεία χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το όριο ηλικίας που προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του συστήματος.

Σε θέση διευθυντή Οδοντιατρικής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τοποθετήθηκε, εκμεταλλευόμενος τον νόμο, ο πρώην βουλευτής Έβρου της ΝΔ Λεωνίδας Λυμπερακίδης, ο οποίος τονίζει ότι «στο ΕΣΥ μπήκα το 2004 όταν έχασα τις εκλογές». Χρήση του περιβόητου άρθρου 50 έκανε και ο πρώην βουλευτής Έβρου της ΝΔ Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος στις 3 Σεπτεμβρίου του 2004 διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση «διευθυντή Ιατροδικαστικής για τις ανάγκες του Παθολοανατομικού Εργαστηρίου στο ΝΙΜΙΤΣ».
Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.