5.7.10

Οριστικά με το 50%+1 οι εκλογές του Νοεμβρίου! Οριστικά πολλοί δημοτικοί συνδυασμοί και στην Κομοτηνή

Με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη», δηλαδή το 50%+1, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στο 42%, έστω, μόνο για την προσεχή αναμέτρηση δεν προχωρούν. Σ’ αυτό κατατείνουν όλες οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό γιατί παρά τα όσα είπε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη» μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει βρεθεί (τουλάχιστον στις ανεπίσημες επαφές, καθώς επίσημες δεν έγιναν) μέχρι στιγμής κοινός τόπος με τα κόμματα για επαναφορά είτε του 42% είτε για την εφαρμογή άλλου συστήματος.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με τη «νωπή» ρύθμιση του 50%+1 παρά τις αντιδράσεις που (συνεχίζουν να) υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας από τους βασικούς πολέμιους του 50%+1 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας. Πάντως, ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από την αρχή υπέρμαχος του 50%+1 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο γύρους την πλειοψηφία των εκλογικών αναμετρήσεων σε περιφέρειες και δήμους με το επιχείρημα ότι το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα δεν μπορεί ανακόλουθος.
Πάντως το μέτρο του 50%+1 θα βοηθήσει όλα τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, τα οποία αν και είχαν κάποιους ενδοιασμούς με το 42%, τώρα είναι σίγουρο ότι θα «δοκιμάσουν» τις δυνάμεις τους το Νοέμβριο!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/7/10 01:16

    Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Οι εγωισμοί να μείνουν πίσω και να προταχθεί το συμφέρον της πόλης. Κανένα διασπαστικό ψηφοδέλτιο από τη δημοκρατική παράταξη. Κάθε άλλη επιλογή έρχεται σε απευθείας συνεννόηση με τη δεξιά και τον Κοτσάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.