11.5.10

Γιώργος Πεταλωτής: «Οι διεθνείς οικονομικοί οίκοι δεν ενεργούν πάντα με διαφάνεια»


Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι η οικονομία είναι τόσο παγκοσμιοποιημένη πλέον, ότι η οικονομία κινείται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό πέρα από την υγιή οικονομική ζωή και την επιχειρηματικότητα, πίσω από κερδοσκοπικά παιγνίδια, μέσα από διεθνείς οίκους, οι οποίοι δεν ενεργούν πάντα με διαφάνεια. Άρα, αποδεικνύεται ότι το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να γίνει και να μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν φταίει, όμως, μόνο το ότι εμείς είχαμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Φταίει το ότι δεν μπορούσε να φανταστούν οι ηγέτες των κρατών- μελών της Ε.Ε. ότι αυτό που εμείς ονομάζουμε πολιτική αλληλεγγύη και πολιτική ολοκλήρωση, κάποιες χώρες, η Γερμανία για παράδειγμα, το αντιλαμβανόταν και το αντιλαμβάνονται, νομίζω, διαφορετικά από ότι πρέπει.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/5/10 18:21

    Με τον μοδάτο σύγχρονο λόγο αντιμετώπισαν οι πολιτικοί τα όσα περί αποτυχημένου πολιτικού σκηνικού είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ; Με "χορτασμένη ψείρα" τον παρομοίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τα εξ αμάξης του έσυρε η Παπαρήγα, ο Καρατζαφέρης και ο Συνασπισμός. Αναρωτιέμαι: τί παραπάνω είπε ο Δασκαλόπουλος από τον κοσμάκη που σήμερα βλέπει να σβήνουν τα όνειρα τους και ζεί την καθημερινή αγωνία της νεολαίας με το άδηλον μέλλον;
    Μάλλον οι Έλληνες πολιτικοί ζούν στον δικό τους κόσμο έχασαν κάθε επαφή με τα βάσανα της κοινωνίας. Η πεινασμένη ψείρα με τους πεινασμένους συγκατοικεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/5/10 19:14

    Εντομοφοβία, αντί πολιτικό λόγο, οσονούπω και ο γνωστός Mozzila της Χολιγουντιανής ταινίας θα κάνει εμφάνισή του στη βουλή των Ελλήνων για να σώσει τον ταλαίπωρο λαό.
    Ξεθάρεψαν απέκτησαν δύναμη ανέβηκε η ψείρα στον γιακά, με τα 20 δις ευρώ δανεικά για να εξοφληθούν τα προηγούμενα δανεικά. Η πατρίδα μας μοιάζει σαν τον τζοκαδόρο που όταν τα χάσει όλα, ψάχνεται στις τσέπες των παλιών σακακιών στον κουμπαρα των παιδιών του της συζύγου του της πεθεράς για να γεμίσει το στομάχι του με κανένα κουλούρι, γιατί το πλαφόν του τελείωσε και στον κουλουρά της γειτονιάς.

    *********
    Η μαγκιά θα ήταν να είχαν πρόγραμμα οι λεβέντες μας αντιμετώπισης της κρίσης με δουλειές 20 δις ευρώ και εμείς οι προλετάριοι με την δουλειά μας θα βγάζαμε τα 20 δις ευρώ τα οποία θα εισέπραττε το κράτος .
    Πώς;
    ΦΠΑ+ΙΚΑ+ Φορολογία των αφεντικών ++++++τα χαρούμενα πρόσωπα των εργαζομένων = επιστροφή του αρχικού κεφαλαίου στα ταμεία της πατρίδας να τα διαχείρισθεί σωστά για να βγούμε από την κρίση.
    Και η πιο μαγκιά θα ,ηταν η «ανακύκλωση» (νόμος της φύσης Αϊνσταιν) του αρχικού κεφαλαίου τρείς φορές σε ένα χρόνο, τότε θα βλέπανε οι 300 λεβέντες τις χαρούλες του λαού, και τα παραφουσκωμένα κρατικά ταμεία. Οι κερδοσκόποι κάνουν τη δουλειά τους οι χασομέρηδες τι κάνουν.
    Βγαίνουν στο παγκόσμιο «μπιτ-παζαρ» για δανεικά και αγύριστα.
    VAS-VAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.