12.5.10

Η Αριστερή Πρωτοβουλία είναι εδώ…

…μέσα σ’ όλα τ’ άλλα!

2 σχόλια:

  1. «Τα χαλασμένα μπάνια του λαού»

    Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με μια κίνηση «ματ» από χθές απελευθέρωσε τις παραλίες τις Αττικής και τις παρέδωσε για κοινή χρήση στο λαό.
    «Οι παραλίες ανήκουν στον κόσμο» δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός.
    Το ίδιο δεν ισχύει στη Ροδόπη, «Το Θρακικό πέλαγος ανήκει στους πλουσίους» από το καλοκαίρι του 2004, γιατί έτσι το θέλησε η χαμηλού επιπέδου αντίληψη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Όπως είναι γνωστό κακήν-κακώς εκδιώχθηκαν οι παραθεριστές από τις παραλίες Ιμέρου και Προσκηνυτών και Μέσης μετά από καταγγελία για δήθεν αυθαιρεσίες από «μέλος της κοινότητας της αυτοδιοίκησης» και μάλιστα με δικαστική απόφαση.

    *********
    Σύμπτωση είναι, θέλημα θεού είναι, το ίδιο χρονικό διάστημα ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτού, συναντιόταν με τον Ηγούμενο Εφραίμ στην Νομαρχία και συζητούσαν για την παραλίμνια περιοχή της Βιστωνίδας, που τελικά παραχωρήθηκε τόσο με αποφάσεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, και το «τελικό χτύπημα» της παραχώρησης της παραλίμνιας περιοχής της Βιστωνίδας δόθηκε με αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή.
    Συμπτωματικά το ίδιο χρονικό διάστημα, άγνωστοι «επενδυτές» βολιδοσκοπούσαν παραθαλάσσιες οικοπεδικές εκτάσεις στην παραλιακή ζώνη από το Φανάρι μέχρι τη Μαρώνεια προς τουριστική αξιοποίηση, και μάλιστα για «θρησκευτικό τουρισμό»!!!!! Η μπίλια κάθισε στη Βιστωνίδα!!!!!!!

    **********
    Η κοροϊδία μετά των διωγμό των παραθεριστών έφθασε στο «ναδίρ» όταν από τον κ. Στυλιανίδη και τον κ. Γιαννακίδη κλήθηκαν τεχνικοί του ΕΟΤ για να εκπονήσουν μελέτη σε αυτές τις παραλίες ώστε ο λαουτζίκος «τα μπάνια του λαού» να τα απολαμβάνει νόμιμα, όπως «νόμιμα παραχωρήθηκε η παραλίμνια περιοχή της Βιστωνίδας» στον ηγούμενο Εφραίμ!!!! Ακόμη ο λαουτζίκος περιμένει τη μελέτη, για να απολαύσει τα μπάνια του λαού….

    *******
    «Τα μπάνια του λαού χάλασαν», άλλαξαν οι καιροί, με την οικονομική κρίση ακρίβυνε το «φθηνό» ελληνικό καλοκαιράκι, τα «μπάνια» τα μπορείς μονάχα σε «κλειστές» παραλίες με τσουχτερό εισιτήριο γιατί έτσι μας το επέβαλαν οι φωστήρες μας, η απόδραση στα νησιά πανάκριβη για μια οικογένεια (τα ναύλα πολλαπλασίως ακριβότερα από τη μέση αύξηση των εισοδημάτων), ο «μήνας των διακοπών» συρρικνώθηκε σε δύο εβδομάδες στην καλύτερη περίπτωση. Δεν άλλαξε, όμως, ο έρωτας του Έλληνα για το «καλοκαιράκι» και τις διάφορες δυνατότητες «απόδρασης» που προσφέρει η πανέμορφη Ελληνική ύπαιθρος. Μα το πρόβλημα στη Ροδόπη παραμένει………..

    ********
    Δώστε τις παραλίες στο λαό, «αυτό το χώμα είναι δικό μας και δικό σας», πέρασε ο κίνδυνος του ηγούμενου Εφραίμ, ότι ήθελε τα πήρε με το παραπάνω, δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια, το «θέλημα θεού εκπληρώθηκε», «συμπτωματικά πρέπει να εκπληρωθεί και το θέλημα του λαού».

    Κύριε Πρωθυπουργέ, περιμένουμε θετικές εξελίξεις, με την απελευθέρωση των παραλιών θα ανακουφισθούν και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί, θα ζωντανέψουν κ. Πρωθυπουργέ τα χωριά μας, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική!!!!!!!!!
    ...Καλό Σαββατοκύριακο, τιμώντας «τα μπάνια του λαού»!
    Freeman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/10 19:08

    Μετά την κατάργηση των λαϊκών παραθεριστικών κατασκηνώσεων στις παραλίες Ιμέρου και Προσκυνητών η εικόνα των χωριών μας δεν είναι όπως μέχρι το 2004.
    Τέτοια εποχή ήταν το στήσιμο των αντίσκηνων και οι περιοχή μας ήταν γεμάτη κόσμο μεσοβδόμαδα και τα Σαββατοκύριακα. Τα χωριά μας είχαν ζωντάνια, τα διάφορα καταστήματα προετοιμαζόταν και δουλεύανε μέχρι αργά τη νύχτα, γιατί αυτοί που προετοιμαζόταν για το καλοκαίρι χρειαζόταν διάφορα υλικά, έπρεπε να γευματίσουν κτλ. Σήμερα τα πάντα έχουν νεκρωθεί μία επίσκεψη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα σας πείσει. Άσε που τα μαγαζιά κλείνουν νωρίς νωρίς αφού δεν υπάρχει κίνηση όπως τα παλιά χρόνια, αυτή είναι σήμερα η εικόνα της περιοχής, και την κατάντησαν έτσι αυτούς που τους εμπιστευθήκαμε και ψηφίζαμε από το 1994.
    Τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω, δεν φθάνει ο νους ως εκεί, γιατί το 2002 περίπου είχε γίνει μια μελέτη καμπινγκ στην παραλία Ιμέρου, από ότι μας έλεγε ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου ήταν όλα έτοιμα για να βγεί σε δημοπρασία αυτό το έργο οι νεολαίοι ελπίζαμε σε πολλά είχαμε δεί και τα σχέδια. Τι να πω όσο είδατε εσείς το κάμπινγκ άλλο τόσο το είδαμε και εμείς. Ο κ. Παπαναστασίου μας έλεγε ότι θα το κατασκευάσει η Νομαρχία, ο Νομάρχης ήταν ο κ. Γιαννακίδης και τότε.
    Τώρα όπως άκουσα στην τηλεόραση θα κάνει η νομαρχία τον δρόμο Γλυφάδα Ίμερος Μαρώνεια για να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή μας. Με τη διαφορά ότι ο δρόμος Γλυφάδα Ίμερος εχει γίνει πριν 4-5 χρόνια ξοδεύτηκαν νομίζω 4.2 εκ ευρώ, και πριν καλά-καλά αρχίσει να περπατιέται με την πρώτη βροχή μισοκαταστράφηκε όπως και ο δρόμος Σιδηροχώρι διασταύρωση Ιμέρου. Τώρα για το δρόμο που άκουσα στη τηλεόραση είναι νέος δρόμος, η επισκευή του παλιού ας μας το ξεκαθαρίσει ο κ. Γιαννακίδης.
    Αυτά τα λίγα έχω να συμπληρώσω και εγώ η 24χρονη αγρότισσα που προτίμησα να ζήσω στο χωριό μου, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο με τα λόγια τους.
    αγρότισσα
    Αν θέλετε δημοσιεύστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.