Με 9,6% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του MEGA και της εκπομπής Ανατροπή. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 30,6% και ακολουθούν η ΝΔ με 21%, το ΚΚΕ με 8,9%, ο ΛΑΟΣ με 6,9% και με 3,2% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί, με 26%, ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το 24,6% δηλώνει «κανέναν». Για το αν υπάρχει σήμερα κοινωνικός, πολιτικός χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος, το 60,1% δηλώνει «όχι και μάλλον όχι» και το 37,3% «ναι και μάλλον ναι».
Στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερα για τη χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση το 31,9% απαντά «η σημερινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», το 31% μια κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ενώ το 27% απαντά (αυθόρμητα) «καμία από αυτές». Αρνητικά βλέπουν σε ποσοστό 70,2% οι πολίτες την ανάμιξη του ΔΝΤ στη χώρα μας, ενώ το 87,4% βρίσκει ανακόλουθη την κυβέρνηση στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Τέλος, στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται κυρίως για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας;» το 54,3% απαντά (αυθόρμητα) «όλοι μαζί», το 20% «η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ», το 11,8% «οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» και το 4,1% «η σημερινή κυβέρνηση»!!!
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί, με 26%, ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το 24,6% δηλώνει «κανέναν». Για το αν υπάρχει σήμερα κοινωνικός, πολιτικός χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος, το 60,1% δηλώνει «όχι και μάλλον όχι» και το 37,3% «ναι και μάλλον ναι».
Στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερα για τη χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση το 31,9% απαντά «η σημερινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», το 31% μια κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ενώ το 27% απαντά (αυθόρμητα) «καμία από αυτές». Αρνητικά βλέπουν σε ποσοστό 70,2% οι πολίτες την ανάμιξη του ΔΝΤ στη χώρα μας, ενώ το 87,4% βρίσκει ανακόλουθη την κυβέρνηση στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Τέλος, στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται κυρίως για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας;» το 54,3% απαντά (αυθόρμητα) «όλοι μαζί», το 20% «η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ», το 11,8% «οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» και το 4,1% «η σημερινή κυβέρνηση»!!!
***Οι δείκτες της δημοσκόπησης που αναδημοσιεύεται δεν είναι για χαρούλες, είναι για κλάματα, καταδεικνύει απερίφραστα την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αύριο προκηρυχθούν εκλογές με τα ποσοστά των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν σχηματίζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, άρα η χώρα θα εισέλθει σε μια μακρά περίοδο αστάθειας με άδηλο μέλλον.
***Τα κόμματα «εξουσίας» αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο είναι:
1)Οι πολίτες που βλέπουν αρνητικά σε ποσοστό 70,2% την ανάμιξη του ΔΝΤ στη χώρα μας δηλ. οι άνεργοι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι οι χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι γενικότερα αυτοί που «πληρώνουν το μάρμαρο» από λάθη και παραλείψεις των ανεύθυνων πολιτικών.
2) Όπως δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, οι «νέο-μαυραγορίτες» με ποσοστό 31% την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.
Στην «αναμπομπούλα χαίρεται ο λύκος». Τους συμφέρει η πολιτική ανωμαλία και εκτροπή κερδίζουν αυτές τις μέρες τα μαλλιοκέφαλά τους.
***Ενώ σε καθημερινή βάση γίνονται περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, επιβάλλονται νέοι φόροι, προγραμματίζονται απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, και μέσα σ’ αυτόν τον πανικό οι τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται στα ύψη αφού οι κρατικές υπηρεσίες ελέγχου υπό διάλυση.
***Και από την άλλη οι κυβερνώντες νυχθημερόν μας λένε ότι οι προσωρινές «αδικίες» σε βάρος του λαού γίνονται για την ομαλοποίηση της ανταγωνιστικότητας!!!!!!!! Ποιας ανταγωνιστικότητας; Με δανεικά από την κυβέρνηση της επαιτείας, από τα ευρωπαϊκά κρατικά ταμεία;
***Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί έφτασε η χώρα σ' αυτό το σημείο της υποτέλειας, ώστε να την κυβερνάνε ξένοι;
Μα, γιατί αποδειχτήκαμε ανίκανοι να κυβερνήσουμε τους εαυτούς μας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε πέσει θύματα και ανεύθυνων πολιτικών. Αλλά, και εμείς, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τους επιλέγαμε με γνώμονα τη βολή μας και όχι την προκοπή μας. Γι' αυτό άλλωστε έχουμε αυτούς τους πολιτικούς. Αν είχαμε άλλη νοοτροπία, αυτούς θα τους είχαμε πετροβολήσει.
Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, έστω και τώρα, που ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όσα δεν κάναμε ή δεν επιτρέψαμε να γίνουν… .
Freeman
Σημείωση: Στη τοπική δημοσκόπηση υποψηφίων περιφερειαρχών προηγείται η πρώτο-εμφανιζόμενη πολιτική «παράταξη» ΕΚτΚ (Ενωτικό Κόμμα του Κανένα). Η «ανώμαλη» κατάσταση «ομαλοποιήθηκε» κάπως από τους κρατικούς υπολογιστές, την πληροφόρηση την έχω από μέσα
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ. Θεοδωράκης: "Προμήνυμα μεγάλων συμφορών"
"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας...
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;
Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.
Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.
Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.
Μακάρι να έχω άδικο."
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24020#24020
Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko στις 5:49 μ.μ.
Αδ. Πεπελάσης: "Δεν θα τα βγάλουμε πέρα"
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσιεύθηκε: 11:19 - 27/04/10
"Δεν θα τα βγάλουμε πέρα", εκτίμησε ο οικονομολόγος κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας το σχέδιο εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.
Ο ίδιος απέδωσε την απαισιοδοξία του στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης, στην ανυπαρξία υπεύθυνου πολιτικού συστήματος και κυρίως στην κοινωνία, η οποία, όπως είπε, δεν έχει την ηθική στάθμη ώστε να θέλει να βγει από αυτήν την κατάσταση.
Ο έμπειρος καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο διάσωσης δεν αποτελεί πρόγραμμα, και όπως ανέφερε "το καμπανάκι ήταν εκεί επί πολλά χρόνια, αλλά δεν το ακούγαμε". Επέπληξε το πολιτικό σύστημα και τη σήψη του και σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα ουδείς πολιτικός ανησυχούσε για τα χρέη.
Ο κ. Πεπελάσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στο μηχανισμό διάσωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ΔΝΤ μπορεί να μας δώσει όχι μόνο πόνο και ταλαιπωρία αλλά και να μας βάλει και σε κάποια τάξη, είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη στάση των ξένων –ανέφερε- ότι έχουν κάποιο δίκιο για τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν βλέποντας μια κοινωνία που σπατάλησε ευκαιρίες.
Ο κ. Πεπελάσης αναφέρθηκε στη συνενοχή της ελληνικής κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα, για παροχές από μη παραγωγικές δραστηριότητες κι επέρριψε ευθύνες και στα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα για τη σημερινή κατάσταση.
Όσον αφορά το μέλλον επεσήμανε ότι το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη κι αυτό προϋποθέτει παιδεία και πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς με ποιους πόρους και ποιους συντελεστές θα γίνει.
Ανέφερε, ότι χρειάζεται οργάνωση, μια κυβέρνηση που βλέπει μπροστά, καταλαβαίνει και είναι έτοιμη να πει την αλήθεια. Παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσο η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να πετύχει. Ωστόσο –όπως είπε- εύχεται και προσεύχεται να πετύχει καθώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα και η κοινωνία θα πάνε πολύ πίσω.
Ο κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης, πέρα από διακεκριμένος οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου