27.11.12

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν για την ολοκλήρωση των διορισμών της προκήρυξης 8Κ

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, με θέμα την ολοκλήρωση διορισμών της προκήρυξης 8Κ/2008 στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Με την υπ’ αρ. 8Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ διορίστηκαν συνολικά 889 άτομα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ ανά την επικράτεια. Η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης του προσωπικού ολοκληρώθηκε το 2010 με την δημοσίευση σε ΦΕΚ των διοριστέων και την τοποθέτηση των επιτυχόντων κατηγορίας ΤΕ της προκήρυξης.
Την ίδια χρονιά (2010) τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του υπ’ αρ. 3833 (ΦΕΚ 40/15-3-2010) Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» όπου ανάμεσα σε άλλα επέβαλε την αναστολή προσλήψεων για το έτος 2010.
Κι ενώ οι διοριστέοι της υπ’ αρ. 8Κ/2008 προκήρυξης ανέμεναν την τοποθέτησή τους στις κατά τόπου υπηρεσίες του ΙΚΑ, ενημερώθηκαν ότι τις θέσεις τους κατέλαβαν επιτυχόντες μεταγενέστερου χρονικά διαγωνισμού (9Κ/2008) του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα, του διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού στην ΑΤΕ.
Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 8Κ/2008 προσέφυγαν στην δικαιοσύνη. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική την νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ/2008.
Επιπρόσθετα, το ΙΚΑ βάσει επίσημων εγγράφων έχει ανάγκη από την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 8Κ/2008 και για αυτό το λόγο έχει διασφαλίσει τις πιστώσεις για την κάλυψη της οικονομικής επιβάρυνσης που θα προκύψει από την πρόσληψή τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
  • Τι σκέφτονται να πράξουν προκειμένου να δοθεί μια δίκαιη και συνταγματικά αποδεκτή λύση για όλους;
  • Θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ δεδομένου ότι οι πιστώσεις υπάρχουν, δεν έχουν διατεθεί και διατηρούνται για αυτόν τον σκοπό;

Ο ερωτών βουλευτής,
Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ».

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/11/12 22:33

    Τι λε ρε πολιτικάντη;

    Το μνημόνιο που - σωστότατα αναγκάστηκες να ψηφίσεις - μιλά για εξορθολογισμό του δημοσίου, την νέα του οργάνωση, τη μείωση του προσωπικού. Εσύ τι μας λες τώρα δηλαδή;

    Και κάτι ακόμα. Την προκήρυξη την ξέρεις; Ξέρεις ότι μοριοδοτούνται με ακατανίκητη μοριοδότηση όλα τα ρουσφέτια της ΝΔ σαν 'εμπειρία' που την πήραν μετά από χαριστικές αλλεπάλληλες συμβάσεις; Κλασική ΝΔκρατική προκήρυξη οριστικής τακτοποίησης ημετέρων. Ένα κλικ κάτω από το Νόμο Κοντού που μονιμοποιησε στο δημόσιο απολυμένους της ΣΕΒΑΘ - ΣΕΚΕ.

    Βουλευτής να σου πετύχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/11/12 12:54

      προς τί η εκπληξις αγαπητε 22.33?

      γι' αυτο δεν ψηφισε Ν.Δ. ο κοσμος το καλοκαιρι?
      για να βολευτουν τα βύσματά της δεν την ψηφισε?

      (εχεις τη εντυπωση πως ψηφισε κανεις ΝΔ για να εχουμε... αξιοκρατια?)

      και για τον Χατζηοσμαν, τί περιμενες να κανει? απο τη στιγμη που στηριζεις μια κυβερνηση, τη στηριζεις παντού - αρα και στα βυσματα της - αλλιως την καταψηφιζεις αγαπητε...

      ή μηπως γραφει πουθενα στο Μνημονιο που ψηφισε ο Χατζηοσμαν οτι "δεν θα βολεψουμε τα βυσματα της ΝΔ"?
      πού ακριβως το γραφει?

      πααάλι πεφτεις κι απ' τα συννεφα? μαλλον χούι το πηρες...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/12 22:35

    Ψηφισες Χατζηοσμαν τα χειρότερα μετρα για τους συνταξιουχους υποκριτη και κανεις και ερωτησεις για το ΙΚΑ ψευταρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/12 11:27

    Άσε ρε ΜΕμέτ τα σάπια που ασχολείσαι και με διορισμούς.

    Δε πα να κάνεις καλύτερα το διερμηνέα στους κολυμβητές της Ορεστιάδας που θα κάνουν λέει τζάμπα προπονήσεις 3 φορές εβδοαμαδιαίως στην Ανδριανούπολη;

    Μα τι λέω, για να είσαι διερμηνέας πρέπει να ξέρεις 2 τουλάχιστον γλώσσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.