24.4.10

Μεγάλη δημοσκόπηση πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών της Αυτοδιοίκησης, γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων, διενεργεί μεγάλη τηλεφωνική δημοσκόπηση για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν, ως επικεφαλής, τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η εταιρία ζητάει από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν τα ονόματα που τους δίνονται, ενώ παράλληλα ρωτούνται και για το ποιον θέλουν υποψήφιο από τους δύο πολιτικούς χώρους.
Στην δημοσκόπηση από τον χώρο της ΝΔ, υπάρχουν τα ονόματα του βουλευτή Δράμας Μαργαρίτη Τζίμα, του πρώην υπουργού Γιώργου Καλαντζή, του νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή, του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, του πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνου Σιμόπουλου και του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη.
Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τα ονόματα του Νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη, του νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Σγουρίδη και του βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη.
Η Piazza από σήμερα και λίγες ημέρες σας δίνει την δυνατότητα να ψηφίζεται και εσείς on line στα ίδια ερωτήματα μ’ αυτά της δημοσκόπησης. Ποιον θέλετε υποψήφιο από τα δύο μεγάλα κόμματα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/4/10 13:16

    ΟΧΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΠΑΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ).ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.pa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Δεν πρόκειται να πληρώνω ψυχοφθόρους ψυχαναγκαστικούς φόρους και τέλη γιατί δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ.
    2)Δεν πρόκειται να ψηφίσω τα μέλη του ψηφοδελτίου της αλητοκρατίας, τους ανεχθήκαμε χρόνια.
    3)Θα ψηφίσω την ελεύθερη οντότητα, που θα απλώσει το δίχτυ προστασίας για τον πολίτη. Αν βέβαια υπάρξει κάποιο τέτοιο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/4/10 00:04

    ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ GO HOME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κίνημα των «ξυπόλυτων»
    «Η οικονομική ένταση των αρχών του 17ου αιώνα προκαλεί την περίοδο 1620-1650 μία σειρά εξεγέρσεων σε όλη την Ευρώπη. «Αυτές οι εξεγέρσεις έχουν την αφετηρία τους σε μία σιτοδεία ή ένα νέο φόρο.[9]»
    Σημαντικές εξεγέρσεις εκδηλώνονται στην Νορμανδία – ΤΟ ΚΊΝΗΜΑ ΤΩΝ «ΞΥΠΌΛΥΤΩΝ» (1639) λόγω της φορολογίας του αλατιού, στις Ηνωμένες Επαρχίες (σημερινή Ολλανδία) το κίνημα των ναυτεργατών εναντίον των αστών, ενώ στην Γαλλία το κίνημα της Σφενδόνης (1648-1653) εναντιώνεται στα φορο-εισπρακτικά μέτρα του Λουδοβίκου ΙΓ’ και του πρωθυπουργού του καρδινάλιου Ρισελιέ. Η σιτοδεία ωθεί τους φτωχούς σε ακρότητες και η αστική τάξη παρά το γεγονός ότι είναι φοβισμένη από την βασιλική αυθαιρεσία αποδέχεται την κρατική καταστολή ως μόνη ικανή να αποκαταστήσει την τάξη. Το απολυταρχικό κράτος αναδύεται μέσα από την περίοδο αυτή ως το μόνο ικανό πολίτευμα να επαναφέρει σε τάξη τα εξεγερθέντα αγροτικά πλήθη.

    Αντισταθείτε, για να μην προκάνει η απολυταρχία
    Η περίοδος από το 1580-1650 χαρακτηρίζεται από βαθιές και αλληλοδιαπλεκόμμενες κρίσεις σε όλες τις πλευρές της οικονομικής, πολιτισμικής και κοινωνικής ζωής. Η οικονομική κρίση που εκφράζεται με την αύξηση των τιμών, την υποτίμηση των νομισμάτων και το πάγωμα των μισθών προκαλεί κρίσεις σε δημογραφικό, κοινωνικό, θρησκευτικό επίπεδο οι οποίες οδηγούν σε μία σειρά εξεγέρσεων οι οποίες καταπνιγήκανε από την βίαιη αντίδραση των κυβερνώντων. Η περίοδος των κοινωνικών αναταραχών εκδηλώνεται σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης και προκαλεί την μετάβαση από την παραδοσιακή διακυβέρνηση της φεουδαρχικής κοινωνίας στην απολυταρχία του 17ου και του 18ου αιώνα».
    D-Frida

    ΥΣ. Οι πολιτικοί που αναφέρονται στην δημοσκόπηση, είτε παθητικά είτε ενεργητικά είναι συμμέτοχοι στην τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πατρίδα μας.
    Οι πολιτικοί που ανιδιοτελώς πρόσφεραν στην κοινωνία βρίσκονται εκτός της δημοσκόπησης. Βρίσκονται εκτός γιατί γνωρίζουν οι κομματικοί ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ ότι με τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις δεν θα περάσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Οι επιλογές μας θα καθορίσουν και το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/4/10 14:49

    Ζαμπουνιδης For ever παιδια. Ο καλυτερος. Αγωνιστης, προοδευτικος και ανθρωπος πανω απ'ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/4/10 10:08

    Γιατί δεν εμφανίζεται την αντίστοιχη λίστα των υποψηφίων για Περιφερειάρχη από πλευράς ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε ανώνυμα στις 10:08, πλάκα μας κάνεις. Δεν αναφέρουμε τα ονόματα που υπάρχουν στην δημοσκόπηση, από την μεριά του ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.