2.4.10

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο Πάσχα!

Μπερδεύτηκαν χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ο υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Δώρα Κόκλα και οι υπόλοιποι θεσμικοί που βρέθηκαν στην δημοτική αγορά για να ευχηθούν στους επαγγελματίες και τους καταναλωτές για το Πάσχα. Για πασχαλιάτικες ευχές βρέθηκαν εκεί, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συνάντησαν.

Ο λόγος είναι ότι η δημοτική αγορά είναι ακόμη στολισμένη με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, κάτι το οποίο σχολιάστηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο. Οι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς πάντως μας είπαν ότι τα συγκεκριμένα στολίδια δεν έχουν βγει εδώ και τρία χρόνια. Παραμένουν στην θέση τους ανεξαρτήτως εποχής και ορισμένες φορές, μετά από διακοπές ρεύματος, ανάβουν κιόλας! Για σου ρε δήμαρχε, να σε κάνουνε επίτιμο μέλος της «Ώρας της Γης»…

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/4/10 12:09

    Καιρός είναι να βάλει η κυβέρνηση, το άλογο μπροστά από το κάρο...
    Η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος «της» στην είσπραξη φόρων και έχει ξεχάσει την ανάπτυξη της οικονομίας.
    Τα δωρεάν δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ, τα οποία η Ελλάδα δείχνει να μην αξιοποιεί σε μια εποχή που η οικονομία έχει μπει στη βαθύτερη ύφεση όλων των εποχών, η αγορά έχει στεγνώσει από χρήματα, οι επενδύσεις- ξένες ή εγχώριες- αποτελούν σπάνιο είδος και η ανεργία καλπάζει με ρυθμούς ρεκόρ (οι άνεργοι θα φτάσουν το 1.000.000 έως το τέλος του χρόνου).
    Η Κομισιόν μάλιστα προειδοποιεί τις χώρες που η απορροφητικότητά τους βρίσκεται κάτω του κοινοτικού μέσου όρου πως κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα και πάντως είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με σημαντικές καθυστερήσεις στις επενδύσεις των διαθέσιμων κονδυλίων.
    Μερικά πράγματα είναι ακατανόητα και δείχνουν ότι κάποιοι υπουργοί είναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι, ενώ δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.
    Τα πολλά λόγια στην σημερινή συγκυρία είναι περιττά.
    Η κυβέρνηση βαθμολογείται για την απραξία της, από «όσους έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
    Η Ελλάδα, έχει μέχρι στιγμής το χαμηλότερο ποσοστό χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ενώ κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. το ποσοστό χρηματοδότησης φτάνει το 27%, στην Ελλάδα δεν ξεπερνάει το 12% και είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη!!!!!!!
    Τα «ορφανά» 12 δις ευρώ του ΕΣΠΑ αν δεν αξιοποιηθούν το δυνατό ταχύτερα, γρήγορα θα πούμε «τετέλεσται Οικονομία» και θα ρθεί το πάνω κάτω, λένε «όσοι έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
    Η αξιοποίηση των 300 εκ ευρώ του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκαν από την κ. Κατσέλη είναι σταγόνα μέσα στον ωκεανό των 12 δις ευρώ.
    Ο χρόνος κυλάει άσκοπα με τις δημόσιες σχέσεις και τα ευχολόγια της κ. Κόκλα, κάποτε πρέπει να ανακοινωθεί το ύψος των πιστώσεων που αναλογεί στην περιφέρεια ΑΜ και Θράκης, ποιοι τομείς θα χρηματοδοτηθούν κτλ, ώστε να υπάρξει το άμεσο ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών και της ΤΑ.
    Καλό Πάσχα …….. και καλή «Δεύτερη Ανάσταση» της Οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/10 21:15

    Στυλιανιδης,Γιανακιδης θα περασουν το πιο ομο0ρφο ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/10 12:01

    Για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

    **Το βασικό πλεονέκτημα της δημοκρατίας είναι η με σαφήνεια και τεκμηρίωση ελεύθερη , σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό , εκπαιδευτικό κ.λ.π. έκφραση ιδεών, η αξιολόγηση, σύνθεση αυτών και η υλοποίηση από υπάρχον ή διαμορφούμενο σύστημα διακυβέρνησης για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
    **Ειδικότερα αυτό είναι πιο εφικτό να επιτευχθεί στις τοπικές κοινωνίες , στους δήμους, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν και λειτουργούν με τον πρώτο, δεύτερο και ίσως στο μέλλον τρίτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
    **Όμως η δημοκρατία έχει ορισμένους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και δοκιμασμένα ή δημιουργημένα θεσμικά πλαίσια μέσα στα οποία πρέπει να κινούμεθα.
    **Έτσι αποφεύγεται η αυτοδικία, η ιδιοτέλεια, ο λαϊκίστικος κρατισμός και προάγεται η διαφάνεια των ενεργειών και η ποιότητα αυτών.

    Τίθεται όμως το εύλογο ερώτημα:
    **Οι θεσμοί είναι σωστοί, όμως αν τα πρόσωπα που ηγούνται ή που είναι και πρέπει να είναι ταγοί εφαρμογής των θεσμών, δεν έχουν ούτε τις αντίστοιχες ικανότητες ή την ποιότητα ή υποκαθιστούν με ανόητη ιδιοτέλεια τους θεσμούς, τι πρέπει να κάνει ο απλά σκεπτόμενος και πολιτικοποιημένος άνθρωπος;
    **Να το δεχθεί με συναίνεση και συγκατάβαση ή να αντιδράσει με πολιτική επιχειρηματολογία συζητώντας και συνθέτοντας απόψεις σοβαρών ανθρώπων που εκφράζονται δημόσια;

    Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή, απλούστατη.
    **Σίγουρα σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής, υπάρχουν και οι πολιτικές μετριότητες, αυτό δεν είναι πλέον κοινό μυστικό, η διαφορά όμως είναι ότι όταν αποκτήσουν εξουσία γίνονται επικίνδυνοι και για τους άλλους και για τους εαυτούς τους.
    **Θα πρέπει οι αυριανοί ηγήτορες, αυτοί που τους κατευθύνουν, να τους νουθετήσουν, να μην το παίζουν κήνσορες παντός επιστητού, να καταλάβουν ότι με τέτοιες μεθόδους δεν ελκύουν σοβαρούς και ποιοτικούς ανθρώπους , αλλά τους απωθούν, γιατί δεν τους ακουμπά ή δεν θέλουν να συμμετέχουν στην αναδυόμενη δυσοσμία τους.
    **Αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ελιτίστικο, είναι η ωμή πραγματικότητα και σίγουρα όσο και να ενοχλεί τους υπόγειους διαδρομιστές, πρέπει να λέγεται δημόσια μήπως και όλοι οι συμμετέχοντες συνετιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.