8.3.10

Κατάληψη της Εθνικής και της Τράπεζας Ελλάδος από τους εργαζομένους στην ΕΝΚΛΩ

Έξω από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Ελλάδος επέλεξαν να διαδηλώσουν, εμποδίζοντας τις συναλλαγές οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στην Κομοτηνή. Το ραντεβού δόθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας μπροστά στο Ηρώο της πόλης και παρά την χαμηλή θερμοκρασία και το χιόνι που έπεφτε, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη και των δύο υποκαταστημάτων, διεκδικώντας την επαναλειτουργία των εργοστασίων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Κατάληψη Εθνικής Τράπεζας από τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/10 22:15

    Ο Γιαννακίδης,ο Παπαθανασίου,Ο Μαγαλιός, ο Χαλβατζής ήταν στην κατάληψη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «Κακομοίρης» που έγινε «Εμίρης»

    Μετά την επιστροφή από την Ουάσιγκτον του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, να συμφωνήσουμε από τώρα να του δώσουμε ολιγοήμερη άδεια άνευ αποδοχών να ξεκουραστεί, για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Τον έχουμε ανάγκη, μην είμαστε και πλεονέκτες γιατί:
    1)Η Ελλάδα και οι Έλληνες ανακτήσαμε την χαμένη αξιοπιστία μας και την τιμή και υπόληψή μας.
    2) Μας έφερε πετροδολάρια της Abu Dhabi Mar.
    3) Μας έφερε πετροδολάρια του Katar.
    4) Μας έφερε Γαλλικά και Γερμανικά χρυσό-ευρώπουλα
    5) Μας φέρνει δολάρια Made in USA.
    6) Οσονούπω όπως βλέπω τα πράγματα θα μας φέρει πολλά μα παρά πολλά πετροδολάρια, η υπόθεση από ότι φαίνεται είναι στα σκαριά, οι Ελληναράδες θα θυμώσουν, έχουμε καλό Ελληνικό ξύδι………
    7) Το κυριότερο, ο κ. Πρωθυπουργός εξασφάλισε την Εθνική μας ανεξαρτησία, κυριαρχία και ασφάλεια.
    8) Σε βάθος χρόνου θα γίνει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ουρανίου της Ροδόπης.
    Απώτερος σκοπός των εταιρειών εξόρυξης χρυσού είναι η εξόρυξη των κοιτασμάτων ουρανίου, στην ιδιοκτησία τους μεταλλεία χρυσού έχουν σε όλη την υφήλιο.
    9) Σε βάθος χρόνου θα στηθεί και κανένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με την χρήση ουρανίου ως καυσίμου «ύλης». Δηλ. «Πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» κάπου μεταξύ Ροδόπης και Έβρου, όπου πέσει η καλή ζαριά. Η μηχανή της εξωστρέφειας δουλεύει στο Fool.

    Αφού τόσο πολύ υπερηφανευόμαστε για την αρχαία ελληνική μας ταυτότητα, και την επικαλούμαστε κατά το δοκούν όπως μας συμφέρει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρώτοι «διδάξαντες» την αποικιοκρατία είναι οι αρχαίοι ημών πρόγονοί.
    Οι κτήσεις του Μέγα Αλεξάνδρου από την Ανατολή ως τη Δύση είναι το πρώτο δείγμα της παγκοσμιοποίησης, η εκστρατεία των Μυκηναίων Ελλήνων στην Τροία δεν έγινε για τα μάτια της ωραίας Ελένης η αλήθεια είναι οι θησαυροί της μυθικής πόλης της Φρυγίας και από κοντά ο πολυμήχανος, καρτερικός, πολύβουλος, πολυπαινεμένος, Οδυσσέας, ο κατάλληλος άνθρωπος για τις λεπτές αποστολές που έδινε τη σίγουρη λύση. Η Αργοναυτική εκστρατεία του Ιάσωνα με την «Αργώ» και τους Αργοναύτες δεν έγινε για το μυθικό «Χρυσόμαλλο Δέρας», αλλά για την απόκτηση του χρυσού της Κολχίδας.
    Για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία τι να πεις και τι να μην πεις, η διπλωματία της διδάσκεται στα πιο αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του κόσμου.
    Τελικά ο «Γιώργος είναι πονηρός», για αυτό τον εμπιστεύθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες της ΕΕ.
    Στην συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταφέρει στον Μπαράκ Ομπάμα την πρωτοβουλία των Γιούνκερ-Σαρκοζί-Μέρκελ και του ιδίου, για την ανάγκη οργανωμένης παρέμβασης της διεθνούς κοινότητας στην αγορά των ομολόγων, κατά των κερδοσκόπων. Θα ζητήσει μάλιστα από τον Αμερικανό Πρόεδρο, να εισηγηθεί την πρόταση στην Ομάδα των Οκτώ ισχυρών του πλανήτη. Ήδη οι μυστικές υπηρεσίες του κόσμου κινητοποιήθηκαν για να εντοπίσουν τους κερδοσκόπους. Έχουμε ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο από τον «Κακομοίρη που έγινε Εμίρης» ανίκανοι δεξιοί.
    Και η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός μας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι ο καταλύτης και ο ρυθμιστής γι’ αυτή την αποκατάσταση του παγκόσμιου οικονομικού τοπίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
    D-Frida

    ΥΓ. Τον κ. Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του να τον φιλοξενήσουμε στην πολιτισμική Θράκη στο Τριεθνές Ελλάδας-Τουρκίας Βουλγαρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/10 22:50

    Ο ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ
    Ο ΓΙΟΥΦΤΟΣ.

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Ο Παπανδρέου με τη Χίλαρι μάλλον μόνο για οικονομία δε μίλησαν.
    Ο Παπανδρέου στις δηλώσεις του πρώτα μίλησε για τις εκλογές στο Ιρακ, μετά για την ελληνική οικονομία, μετά για τα Σκόπια, μετά για την Τουρκία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και...
    ...μετά για το κυπριακό, όπου και υπογράμμισε την πλήρη σύμπνοια με το Δ. Χριστόφια, πρόεδρο της Κύπρου.

    BRAVO GIORGO...ΤΣΙΡΑΚΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/3/10 23:20

    Μαχαιρα Κουτσομιχαλη,τα γαλαζια παιδια,σημερα Δευτερα 8-3-2010,μας τρελλαναν με Μιχαλολιακο,Ζωη,και τον Μπουλη,τον δικο μας.Ντροπη για την δημοσια τηλεοραση,και απορω για την κ. Καρκατσελη που σιωπει.Και συνεχιζουν με Κοτσακη,με τον χωροφυλακα της Δημαρχιας,μονο τον Τσιπη αποκλεισατε,και φυσικα τον Τσολια.Αυριο πρωι ο μετεωρολογος της ΝΑΣΑ κ Ρουφος θα μας ενημερωσει για τον καιρο,και φυσικα παντοτε τραγουδι του Επαναστατη Σερπεζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/3/10 23:30

    Το μπουλτοκ του Μπουλη,απεχωρησε 1105Κουραστηκε τον επιασε η μεση του,και ζητα επειγοντως,να κανει μεταταξη στην Αγροφυλακη Ιασμου.Παρεα με τον Δημαρχο,τον επαναστατη.Αυτοι να βρισκουν,σε πολλα.Για να δουμε,θα υπαρχουν απ εδω και περα ζωοκλεφτες στην περιοχη του Δημου Ιασμου.Δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/3/10 15:58

    Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
    Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
    Ολλανδία: 234%
    Ιρλανδία: 222%
    Βέλγιο: 219%
    Ισπανία: 207%
    Πορτογαλία: 197%
    Ιταλία: 194%
    Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π. (Διαβάστε επίσης εδώ)
    Ποια είναι η Ελληνική «ιδιαιτερότητα»;
    Η Ελλάδα λοιπόν κάνει την πρωτοτυπία να μεταφέρει τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο. Γιατί το Ελληνικό κράτος όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από ανοιχτές παρανομίες (π.χ. εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά στερεί προκλητικά από το δημόσιο τους βασικούς του πόρους, προτιμώντας να φαίνεται ένα χρεοκοπημένο κράτος παρά ένας ανίκανος ιδιωτικός τομέας. Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στις κάθε τύπου επιδοτήσεις
    Μόνο από τις offshore εταιρίες χάνονται κάθε χρόνο 6 δις έσοδα για το κράτος (Νέα, 11/05/2009). Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Αγαπητός αναφέρει στην Ελευθεροτυπία της 20/02: «…τα μη εισπραττόμενα φορολογικά έξοδα υπερβαίνουν το 40% των εισπραττόμενων». Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. το 25% της παραγωγής στην Ελλάδα διακινείται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τόσα λεφτά, ώστε αν τα έπαιρνε «…θα επέτρεπαν ακόμη και το μηδενισμό του δημόσιου χρέους μέσα σε λίγα χρόνια» (Ελευθεροτυπία, 20/02)
    Σύμφωνα με τον Θ. Πελαγίδη, Καθηγητή της Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
    «Στην Ελλάδα, το χρέος του κράτους αντικατοπτρίζει και τις αδυναμίες του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με διεθνείς όρους. Το κράτος έτσι παίρνει πάνω του και μέρος του ιδιωτικού χρέους, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει και την αδυναμία του ιδιωτικού τομέα να πάρει τις ευθύνες του, να είναι διεθνώς ανταγωνιστικός χωρίς την κρατική προστασία και χρέωση.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/3/10 16:07

    Σύμφωνα με στοιχεία του I.L.O. (International Labour Organization) στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 22,3% των εργαζομένων την ίδια στιγμή που στην Γαλλία είναι το 30%, στην Σουηδία 34%, Ολλανδία 27%, Αγγλία 20%, Γερμανία 14%.
    Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην λίστα των χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσον!
    Η διόγκωση λοιπόν του δημοσίου είναι πέρα για πέρα πλαστή και ουσιαστικά χρησιμοποιούν την λειτουργικότητα του δημόσιου τομέα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι είναι διογκωμένος. Δεν έχει όμως παρά να ρίξει κανείς μια απλή ματιά στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις για να δει το μηχανισμό «αξιοποίησης» των υπαλλήλων και τις ευθύνες γι αυτήν. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για «εξυπηρετήσεις»: Χαρακτηριστική η περίπτωση υπουργείου που προσέλαβε 250 υπαλλήλους στα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (μέσω Α.Σ.Ε.Π.) χωρίς να έχει προνοήσει ΚΑΝ να νοικιάσει χώρο εργασίας γι αυτούς!! Η οργάνωση όμως των διευθύνσεων/οργανισμών/υπουργείων δεν είναι θέμα των δήθεν περισσευούμενων υπαλλήλων, αλλά των αδρά αμειβόμενων στελεχών και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Αν αύριο λοιπόν απελευθερωθούν οι απολύσεις τα «στελέχη» αυτά μαζί με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους θα εισηγηθούν την χρησιμότητά μας ως εργαζόμενοι, θα εισηγηθούν για την δική μας δουλειά, σύνταξη, ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.