7.2.10

Δεν θα δώσει το ΠΑΣΟΚ χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες;

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου για τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Νοέμβριο. Δύο συμπεράσματα έχουν εξαχθεί μέχρι στιγμής.
Πρώτον, ότι πρέπει οι αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους να ληφθούν γρήγορα και να ανακοινωθούν νωρίς, προκειμένου να αποτραπούν εσωκομματικοί ανταγωνισμοί και διαγκωνισμοί. Και δεύτερον, ότι στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες, δηλαδή εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δεν πρέπει να δοθούν καθόλου χρίσματα. Όχι μόνο για να μην μπορούν να μετρηθούν οι επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και ως τακτική κατευνασμού των τοπικών αντιδράσεων για τον «Καλλικράτη».
Έχουν φτάσει μηνύματα στο Μαξίμου ότι εάν μπορεί να κατέβει κάθε ενδιαφερόμενος, η αναστάτωση από το νέο διοικητικό χάρτη θα περιοριστεί σημαντικά.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/2/10 16:03

    «Κόκκινη κάρτα» στον Γ. Παναγιωτακόπουλο έβγαλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου από το κόμμα. Αφορμή η κριτική που ασκεί ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας στα οικονομικά μέτρα. «Κάποιος που κάνει τέτοια διαπίστωση (σ.σ.: ότι η κυβέρνηση ασκεί σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική) να ρωτήσει πρώτα τον εαυτό του τι δουλειά έχει σ’ αυτό το κόμμα», δήλωσε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ξυνίδης. Κάλεσε μάλιστα τον Γ. Παναγιωτακόπουλο αντί να «πετάει» πολιτικά τσιτάτα, να σκεφτεί μήπως πρέπει να αποχωρήσει για άλλα σχήματα, που, κατά τη γνώμη του, είναι πιο ριζοσπαστικά και πιο αριστερά.
    (Σχολιο: ΩΩΩ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/2/10 16:11

    λαικιστες πασοκοι σε τρελλα συγχυση και απογνωση. 80 της εκατο καθε δανειου πηγαινε επι ΝΔ και παει επι πασοκ σε αποπληρωμη των δανειων πασοκ 84 - 2004


    Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία.
    ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ επικράτησε κάποιο μούδιασμα, κατ' αρχάς διότι ουδείς γνώριζε τα μέτρα που θα ανακοίνωνε ο κ. Παπανδρέου- η γνωστή διχογνωμία μεταξύ αυτών που επιθυμούσαν τα μέτρα κι αυτών που επέμεναν ότι...

    δεν είναι απαραίτητα αναδύθηκε στον αφρό- με την κ. Κατσέλη, για παράδειγμα, να υποστηρίζει ότι οι εξαγγελίες θα είναι άδικες εάν δεν συνοδευτούν κι από μέτρα εις βάρος επιχειρήσεων, τραπεζών κ.λπ. και θα έχουν κόστος.
    Οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομίας, η οποία αγνοούσε απολύτως το περιεχόμενο του προχθεσινού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού και πληροφορήθηκε τη λήψη μέτρων όπως και άλλοι υπουργοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/2/10 16:15

    κοιτα ρε πασοκοι τι λενε οι.....χρυσαυγιτες ελληνες της διασπορας. ολοι ειναι κακοι ακροδεξιοι ενω τα λαμογια αριστεροι πουλανε την ελλαδα οπως το 40 στους σοβιετ και σλαυους....φτου


    Ψήφισμα κατά της μαζικής χορήγησης ιθαγένειας...

    Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
    ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

    Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη της 26 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 8:00 μμ στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση με θέμα τις εθνικές επιπτώσεις του προτεινόμενου από την ελληνική κυβέρνηση νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/10 16:28

    Οι πατρίδα μας, χωράφια τους ποτέ!.... ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ??

    Μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα η απεργία στις 10 ΦλεβάρηΣυμμετέχουν στην απεργία


    Στην Αττική: Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Καθαριστριών Αθήνας, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων,

    Ανακοίνωση σε 6 γλώσσες

    Αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η στοχοπροσηλωμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους μετανάστες, μπροστά στην απεργία αλλά και συνολικά για την ένταξή τους στην οργανωμένη πάλη, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ έχει εκδώσει απεργιακή ανακοίνωση σε έξι γλώσσες: αγγλικά, αραβικά, μπανγκλαντέζικα, πακιστανικά, αλβανικά, ρωσικά. Την ανακοίνωση μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά τα συνδικάτα από τα γραφεία του ΠΑΜΕ (πλατεία Μητροπόλεως 10).
    (ξεχάσατε τα κινέζικα, πως θα απεργήσουν οι κινέζοι;)

    Ψέμα και υποκρισία...
    ΠΑΜΕ:Την επόμενη Τετάρτη να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς
    Συντρόφια, εδώ έχετε να κάνετε με τυπογράφους και ρωτάμε,
    Με τους απεργοσπάστες λιθογράφους
    της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ του κκε τι θα κάνετε;
    Θα πάτε με το ΠΑΜΕ να νεκρώσετε και το κομματικό τυπογραφείο;


    Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε είναι το μόνο τυπογραφείο που στο όνομα των οικονομικών του κόμματος, και της εξυπηρέτησης των αστικών εντύπων και εφημερίδων δεν έχει απεργήσει ΠΟΤΕ.
    Για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου το μόνο που δεν τυπώνετε σε μέρα απεργίας είναι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.
    .typografeio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/2/10 16:37

    Η συμμετοχή του Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ...ηταν φοβερη.. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 12/3/2008, είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε:

    «Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο. Και έχει δίκιο ο εργαζομένος που διαμαρτύρεται. Έχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά. Και δεν θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης». Έξι μέρες αργότερα παρενέβη στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε: «Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων που δικαιούνται; Και οι εργαζόμενες μητέρες, κι αυτές είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους. Μητέρες με ανήλικα παιδιά ξέρουν ότι, με τη δική σας πολιτική, υποχρεώνονται να δουλέψουν πέντε με δέκα χρόνια παραπάνω. Θα τους πείτε ότι δεν αξίζουν;».

    Αυτά έλεγε πριν από δύο χρόνια και κορόιδευε τον κόσμο. Προχθές ανακοίνωσε γενικευμένη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης την οποία ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να ... πάρει πίσω λέγοντας ότι θα προηγηθεί διάλογος! Το ψέμα του δεν έχει ούτε φραγμό , ούτε όριο.

    Οι ανακοινώσεις του Παπανδρέου έγιναν την παραμονή της έναρξης των συζητήσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η ΓΣΕΕ χθες αποχώρησε αμέσως από το τραπέζι του διαλόγου και προκήρυξε απεργία.

    ουστ ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.