7.2.10

Φρένο στις χαριστικές ρυθμίσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Ολυμπιακή

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούσε χαριστικές ρυθμίσεις της ΝΔ προς εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γιώργος Πεταλωτής. Πρόκειται για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, δηλαδή 17 ημέρες πριν από τις εκλογές, και έδινε προνόμια σε περίπου 2.500 υπαλλήλους -όχι μόνον της Ολυμπιακής, αλλά και εταιρειών που είχαν συσταθεί για την ιδιωτικοποίησή της- που αφορούσαν σε μετατάξεις και μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο, πλασματικά χρόνια εργασίας και συνταξιοδοτικά μπόνους. Το κόστος των επίμαχων ρυθμίσεων για το Δημόσιο υπολογίζεται σε έως 800 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 25ετίας.

«Η κυβέρνηση, εν όψει των κρίσιμων οικονομικών συγκυριών, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που οξύνει τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες και γεννά αισθήματα κοινωνικών διακρίσεων και προνομιακής κοινωνικής ή ασφαλιστικής μεταχείρισης», τόνισε σχετικά στο press room ο Γιώργος Πεταλωτής.
Μετά τη μη κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, περίπου 2.500 εργαζόμενοι δεν θα λάβουν τις εξαιρετικά πλούσιες παροχές που συμφώνησαν με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη. Να σημειωθεί ότι κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για συμφωνία που κλείστηκε «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και των συνδικαλιστών, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.
Δείτε πως σχολίασαν το γεγονός στο κεντρικό δελτίο του MEGA και το πώς προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.