8.1.10

Την Δευτέρα ορκίζεται ο Γιώργος Ντόλιος


Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ορκίζεται τελικά ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος. Ο βουλευτής Έβρου έχει ενημερωθεί από τις 21 Δεκεμβρίου ότι θα τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη θέση, έπειτα από την παραίτηση του Ντίνου Ρόβλια.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/1/10 11:06

    Τεστ ωριμοτητας οι δημοτικες εκλογες

    Του Αλεξη Παπαχελα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010

    Μερικές φορές θέλω να γράψω πως «θέλουμε και τα παθαίνουμε». Τι εννοώ; Υποφέρουμε από την ποιότητα των πολιτικών που εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε. Αφορμή για τη σκέψη αυτή στάθηκε ένα ρεπορτάζ για το ποιοι μπορεί να είναι οι υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων για τους σημαντικότερους δήμους της χώρας. Ομολογώ ότι με έπιασε κατάθλιψη. Ηταν όλοι, μα όλοι, «επικοινωνιακά όντα» που έγιναν διάσημα μέσα από την τηλεόραση και δεν έχουν αποδείξει ποτέ, πουθενά, ότι μπορούν να αφήσουν κάτι απτό ως έργο πίσω τους. Αλλος φημίζεται για τις εμφανίσεις του σε «πρωινάδικα» και είναι κοντά... στον κόσμο, άλλη είχε κάνει καριέρα με βάση τον θρύλο προγόνου της, άλλος θέλει να επανεκλεγεί για να διατηρήσει την πόλη του εξίσου βρώμικη και... ανοργάνωτη.

    Αν εμείς, οι ψηφοφόροι, εκλέξουμε έναν εξ αυτών δήμαρχο Αθηναίων ή Θεσσαλονίκης, το φταίξιμο θα είναι αποκλειστικά δικό μας. Βεβαίως θα φταίνε και τα κόμματα, που δεν μπορούν ποτέ να ξεφύγουν από τον μικρόκοσμό τους και να φέρουν κάποιον επιτυχημένο από την παραγωγή στην πολιτική.

    Ασφαλώς και θα φταίει η ιδιωτική τηλεόραση, η οποία δημιούργησε, δόξασε και συντήρησε διάφορες πολιτικές «νούλες» μόνο και μόνο επειδή αποφάσισαν ότι «πουλούσαν».

    Πώς θα ξεφύγουμε από αυτό τον φαύλο κύκλο; Πώς θα πεισθεί, για παράδειγμα, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ότι δεν της αξίζει το σημερινό επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης σε τοπικό, τουλάχιστον, επίπεδο; Πώς θα αποκτήσει η Αθήνα έναν τεχνοκράτη δήμαρχο που θα βάλει πέντε μεγάλους στόχους και θα γράψει ιστορία, όπως συνέβη με Ευρωπαίους πολιτικούς στο παρελθόν;

    Μια καλή αρχή είναι πλέον εμείς, τα μέσα ενημέρωσης, να λέμε τα «σύκα σύκα» και να μην αιχμαλωτιζόμαστε στην επικοινωνιακή χαζογοητεία διαφόρων. Κατόπιν θα ήταν καλό εμείς όλοι, ως ψηφοφόροι, να γίνουμε πιο εκπαιδευμένοι και ενήμεροι πελάτες ζητώντας λεπτομέρειες από τους υποψήφιους για το τι σχεδιάζουν να κάνουν με το Α ή Β θέμα.

    Αν επιμένουμε να είμαστε «κορόιδα» δεν θα πρέπει τότε να παραπονιόμαστε για την άθλια εικόνα των πόλεών μας, αλλά να αναρωτιόμαστε για τη δική μας ευθυκρισία. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές, στις μεγάλες τουλάχιστον πόλεις, θα είναι ένα μεγάλο τεστ ωριμότητας για όλους. Και, πρωτίστως, για εμάς τους ψηφοφόρους.

    Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300 στις 07:38

    ΥΣ. Το σχόλιο του κ. Αλέξη Παπαχελά «είναι κουστούμι στα μέτρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης», φοριέται 8 χρόνια, πάλιωσε και πρέπει να το αλλάξουμε το 2010 για να δούμε άσπρη μέρα.

    Επίσης η Η/Εφημερίδα Thraki24.gr σε χθεσινό σχόλιό της αναφέρει:

    «Και αν ακόμη η πολιτική ηλιθιότητα του ψευδοκράτους και των εκπροσώπων του τοπικά είναι ανίκητη, οφείλουμε να την πολεμήσουμε. Με επιχειρήματα πολιτικά και εδώ είναι που θα κριθεί και η αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της περιοχής. Θα κριθεί τελικά, αν η «σιωπή των αμνών» είναι περιορισμένο φαινόμενο ή φύση και θέση των αυτοπροσδιοριζόμενων ως πολιτικών της ευρύτερης περιοχής και του πολιτικού φάσματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/1/10 11:07

    Ο Νομάρχης Έβρου στον ετήσιο απολογισμό του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του γείτονα Νομού μεταξύ άλλων ανέφερε:

    «Ο κ. Ζαμπουνίδης αναφερόμενος γενικότερα στην τριετία της θητείας του, τόνισε ότι έγιναν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, όπως τα 12 φράγματα, ο καθαρισμός όλων των ποταμών σχεδόν και των ρεμάτων, ενώ παράλληλα, υλοποιήθηκαν πολύ μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από το 3ο ΚΠΣ, όπως έργα οδοποιίας και κτιριακά».Ερωτηθείς για το αν τα κονδύλια είναι αρκετά ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές στο νομό απάντησε, «ότι διεκδικήσαμε το πήραμε, μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα βεβαίως» και πρόσθεσε ότι οι εθνικοί πόροι ήταν περιορισμένοι. Τέλος ανέφερε ότι και η νέα χρονιά «θα είναι μια χρονιά δημιουργική με μεγάλες παρεμβάσεις και βεβαίως όπως πάντα με απόλυτη διαφάνεια».

    ΥΣ. Στο Νομό Ροδόπης βρίσκονται «εν ύπνο» δύο φράγματα, του Ιασίου και των Ασκητών. Την τύχη τους δεν την γνωρίζει κανένας. Εάν είχανε αποπερατωθεί όπως προβλεπόταν από το χρονοδιάγραμμα, η πρωτογενής οικονομία του Νομού Ροδόπης πιστεύω ότι θα είχε πάρει την ανιούσα της ανάπτυξης με φρενήρεις ρυθμούς. Κι’ όμως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο όπως στις «χαρές και πανηγύρια»
    Και φυσικά ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης δεν μας απολογείται για το ετήσιο ανύπαρκτο έργο του. Την ανυπαρξία του την παρουσιάζουν ως ύπαρξη οι καλοταϊσμένοι με Χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες οι «δημοσιογράφοι» των τοπικών ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/10 17:25

    ΥΠΟΜΝΗΣΗ
    Άρθρο 120

    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.



    ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ;;;;;;

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/10 21:59

    Ζαμπουνίδης Έβρου-Γιαννακίδης Ροδόπης
    12-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/1/10 13:39

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 15 βαθμοί-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2 βαθμοί
    Διαφορά 13 βαθμοί
    Ζαμπουνίδης Έβρου-Άρης Γιαννακίδης
    12-0. Διαφορά 12 βαθμοί
    Δεν σώζονται με τίποτα, κατ΄ευθεία για Β’ Εθνική και ότι προκύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/1/10 18:14

    Ο ΠΑΝΘΑΚΙΚΟΣ και ο ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ όπως φαίνεται είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
    Παρά τις προσπάθειες του κ. Στυλιανίδη που φέρεται ως κηδεμόνας τους, είναι οι τελευταίοι μαθητές της τάξης.
    Η μέρα με τη νύχτα είναι η διαφορά Ζαμπουνίδη-Γιαννακίδη. Παρακαλώ μην τους συγκρίνετε, γιατί έτσι υποβιβάζεται ο κ. Ζαμπουνίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/1/10 09:46

    Ο Γιαννακιδης δεν εκανε ποτε Προεδρος του Ο.Π.Α.Π,με μεγαλη επιτυχια...οπως ο Ζαμπουνιδης.Μην ξυνετε πληγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/1/10 09:50

    Ο Ζαμπουνιδης ανεπτυξε τον τουρισμο του Εβρου.Εφερε τριαντα αεροπλανα Ρωσων τουριστων,και το 2010 θα βουλιαξει η Θρακη.Ειναι καιρος να παει σπιτι του,η να ασχοληθει με πιο ευγενη σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.