8.12.09

Η απάντηση του Σταμάτη Σακελλίων στη Piazza … μέσω της εφημερίδας «Χρόνος»!!!

Απάντηση μέσω της εφημερίδας «ο Χρόνος», έδωσε ο Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος επιχείρησε να τοποθετηθεί σε θέση της κρατικής μηχανής στη Ροδόπη. Το θέμα έφερε στο φως (δες εδώ και εδώ) το ιστολόγιο μας, έπειτα από πληροφορίες δημοσιογράφων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Η απάντηση του Σταμάτη Σακελλίων έχει ως εξής, ενώ ακολουθεί και ο σχολιασμός της από εμάς.
«Επειδή τις τελευταίες ημέρες διακινείται από την ιστοσελίδα Piazza del popolo ψευδές σενάριο που με αφορά και επειδή αυτό το σενάριο προσβάλλει και την τιμή και την υπόληψή μου θέλω να πω τα εξής απλά: Δεν έκανα ποτέ αίτηση για ανάληψη κρατικής θέσης όπως αυτής του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ή του υπευθύνου μειονοτικής εκπαίδευσης παρόλο που έχω τα τυπικά προσόντα όπως ορίζει ο νόμος. Και δεν τα έκανα γιατί πρόδηλα θεωρώ ότι αυτές οι θέσεις είναι θέσεις πολιτικές και είναι γνωστό ότι έχω σαφείς πολιτικές διαφωνίες με την σημερινή κυβέρνηση. Μακάρι να ερχόταν η στιγμή σε αυτή τη χώρα που όντως το κράτος θα έχει πάψει να είναι λάφυρο του νικητή των εκλογών.
Φαίνεται ότι για τους γκαιμπελίσκους του σεναρίου το κράτος πρέπει να είναι το γέρας της εκάστοτε εκλογικής νίκης. Οι λογικές του αυριανισμού μου είναι απολύτως εχθρικές, αλλά πάνω απ' όλα ανήκουν σε σελίδες του σκοτεινού πολιτικού παρελθόντος που στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει.
Άλλωστε γνωριζόμαστε όλοι στην «μικρή μας πόλη». Οφείλω επίσης να καλέσω
τους ανώνυμους να βγουν δημόσια με το όνομά τους και να υποστηρίξουν
δημόσια το ψεύδος τους και να αναλάβουν το κόστος αυτής της
προβοκάτσιας. Τολμούν;
Σταμάτης Σακελλίων»
Η απάντηση της Piazza
Αγαπητέ Σταμάτη.
Έχουν ενδιαφέρον τα όσα γράφεις και προπαντός, που τα δίνεις να δημοσιευθούν. Φαντάζομαι τον κυρ Αλέκο Φανφάνη να βλέπει επιστολή δική σου δημοσιευμένη στην εφημερίδα του και να καταριέται στην ώρα και την στιγμή που βγήκε στην σύνταξη! Εν πάση περιπτώσει.
Καταλαβαίνω το άγχος και την οργή σου, για το ότι χάλασε η δουλειά που πολύ καλά έστησες με τους φίλους σου στο ΠΑΣΟΚ. Το να χάνει κανείς μια τέτοια θέση, σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο.
Θέλω να σε πληροφορήσω ότι η πληροφορία ήρθε από συνάδελφο σου δημοσιογράφο, την οποία επιβεβαιώσαμε από κυβερνητικά στελέχη. Δεν είναι μυστικό ότι σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση του Διευθυντή της Μειονοτικής Εκπαίδευσης του νομού. Απ’ ότι φαίνεται δεν σε ενόχλησε το περιεχόμενο της ανάρτησης, αλλά η δημοσίευση. Μάλιστα. Αυτό με άλλες λέξεις λέγεται και «προληπτική λογοκρισία». Θυμάσαι; Αυτή η τακτική είναι τόσο παλιά όσο και ο κόσμος.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το «μικρή μας πόλη». Απ’ ότι γνωρίζω είσαι μέτοικος και σύμφωνα με παλιά γραφόμενα σου, δεν μπορείς εύκολα να μπεις στο «πνεύμα της πόλης». Αυτό εσαεί ανήκει στους γηγενείς. Εκτός αν θες να λογαριάζεσαι για γηγενής, επειδή έκανες μεταδημότευση για να μπεις στο ψηφοδέλτιο του Δάμωνα Δαμιανού, όπου και πήρες 30 ψήφους!!!
Αγαπητέ Σταμάτη.
Διάβασα επίσης στην επιστολή – διαμαρτυρία σου ότι οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πολιτικές και δεν τις θέλεις, καθώς έχεις σαφείς διαφωνίες με τη σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Θα ξεχνάς βέβαια ότι κυβερνήσεις και συνδυασμοί υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, σου έδωσαν δουλειά και σε τοποθέτησαν στο παρελθόν στις θέσεις του Διευθυντή των προγραμμάτων για την μειονοτική εκπαίδευση της Άννας Φραγκουδάκη και του συμβούλου του Υπερνομάρχη Ροδόπης – Έβρου. Ή μήπως και στο παρόν;;;
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
ΥΓ: Δεν είναι κάτι το προσωπικό, αλλά κυρίως πολιτικό το ζήτημα που ανέκυψε.

1 σχόλιο:

  1. Σακελλίων Σταμάτης10/12/09 09:18

    Ασχολούμαι για τελευταία ελπίζω φορά με το θέμα.

    Πρώτον οι πηγές σας, αν υπάρχουν, δημοσιογραφικές ή πολιτικές ψεύδονται.
    Δεύτερον δεν ενδιφέρομαι για καμία κρατική θέση.
    Τρίτον στην υπερνομαρχία αποσπάστηκα από μέλος του ΣΥΝ όπως ήταν ο πρώην υπερνομάρχης.
    Τέταρτον δεν υπήρξα ποτέ διευθυντής του προγράμματος Φραγκουδάκη αλλά συνεργάτης για θέματα τύπου
    Πέμπτον, δεν μου έδωσαν δουλειά ούτε οι ΠΑΣΟΚΟΙ ούτε οι Νεοδημοκράτες. Διορίστηκα στο ελληνικό δημόσιο το μακρινό 1990.
    Έκτον κατεβάστε όλα τα συκοφαντικά σχόλια που με αφορούν και επιτέλους σημειώστε το όνομα σας. Τολμάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.