10.12.09

Την τιμητική του έχει το «κεφάλαιο» της Ροδόπης. Εξεταστική επιτροπή προ των πυλών;


Στη Βουλή έφτασαν σήμερα οι δικογραφίες κατά των πρώην υπουργών μεταφορών της Κυβέρνησης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, Μιχάλη Μπεκίρη και Μιχάλη Λιάπη για την υπόθεση χορήγησης παράνομων αδειών, φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, προκειμένου να διερευνηθεί από αυτήν εάν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης πρώην υπουργών και υφυπουργών.
Οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν πριν λίγο στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή.

Διαβάστε σχετικά:

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/12/09 18:48

    Δικογραφίες για τρεις πρώην υπουργούς

    www.Zougla.gr Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009, 15:36

    Διαβιβάστηκαν στη Βουλή διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, τρεις αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικολάου Παντελή, οι οποίες αφορούν σε ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή των πρώην υπουργών Μεταφορών κ.κ. Μιχάλη Λιάπη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του τ. υφυπουργού Μιχάλη Μπεκίρη.
    Πρόκειται για μηνυτήριες αναφορές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και ενός πολίτη για παράνομη χορήγηση αδειών σε φορτηγά και φυτιοφόρα.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

    ΣΣ. Το ΠΑΣΟΚ όπως πάντα φιλεύσπλαχνο άρχισε να εκδίδει και υπογράφει συγχωροχάρτια. Η πράξη «τιμωρείται» κ. Πρόεδρε και όχι η ποσότητα των κλοπιμαίων μόνο.
    Διότι:
    Η δημοκρατία βασίζεται στην εμπιστοσύνη: ψηφίζουμε έναν υποψήφιο επειδή πιστεύουμε ότι θα αντιπροσωπεύσει επαρκώς τα συμφέροντά μας. Τι γίνεται όμως αν κάποιοι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο δεν συμπεριφερθούν με σωστό τρόπο ή προβούν σε εγκληματικές ενέργειες; Η βουλευτική ασυλία τους διασφαλίζει το ατιμώρητο;
    Η βουλευτική ασυλία στοχεύει στην προστασία των βουλευτών (σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο) από εξωτερικές πιέσεις και στη διασφάλιση τού ανεξάρτητου χαρακτήρα της άσκησης των καθηκόντων τους. Ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια, οι εκπρόσωποι του λαού έπρεπε να απολαύουν προνομίων που τους επέτρεπαν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους με ανεξαρτησία.
    Η ασυλία δεν πρέπει να θεωρείται ως τρόπος ατιμωρησίας. Η ασυλία είναι η δυνατότητα που δίνουμε σε κάποιον να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του.
    Τα καθήκοντα των τριών υπουργών ήταν να παραχωρούν παράνομες άδειες κυκλοφορίας; Όχι βέβαια. Τα καθήκοντά τους είναι να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων.

    Όχι μόνο θα ματώσουμε, αλλά θα μας πιούν το αίμα τα μαύρα κοράκια της δεξιάς του Κυρίου. Παραμονεύουν στη γωνία. Το βρώμικο ’89 αναβιώνει το 2009.
    Βρέ μπας και τον ξελόγιασε η επίσκεψή του στην Κομοτηνή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/09 19:58

    Η επιλογή του κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη να αθωώσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου λέγοντας «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό», ουσιαστικά λειτούργησε αρνητικά στη βάση της ΝΔ, η οποία δεν συμμερίσθηκε την άποψη του κ. Καραμανλή ότι επρόκειτο περί απλής αμέλειας των πολιτικών προσώπων και καταψηφίσθηκε στις τελευταίες εκλογές.

    *********

    Η κυοφορούμενη ιδέα πως η Βουλή δεν πρέπει να ψηφίσει για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο υπό το βάρος των σκανδάλων είναι εκ του πονηρού. Και δεν αντέχει στο απλό ερώτημα: «γιατί;» Γιατί η ψήφος να μην είναι εκτός από «Προεδρική» και μια ψήφος καθαρτήρια; Ποιος δηλαδή είναι καταλληλότερος από το εκλογικό σώμα των βουλευτών για να βγάλει, με την ετυμηγορία του, τη χώρα από το φαύλο κύκλο των σκανδάλων, για την ακρίβεια δηλαδή από την κολοκυθιά της πολιτικής χρέωσης των σκανδάλων; Στην πολιτική δεν υπάρχει άλλος κριτής από τους εκπροσώπους του λαού που πρέπει να είναι υπεράνω υποψίας. Η εναλλακτική εκδοχή θα ήταν τη διέξοδο να αναζητήσει το πολιτικό σύστημα, και οι πρωταγωνιστές του. Μα αυτοί ακριβώς είναι οι κατεξοχήν ύποπτοι, οι κατεξοχήν ανυπόληπτοι, οι κατεξοχήν αμφισβητούμενοι. Άρα, μια μεταξύ τους συμφωνία για, ας πούμε, υπέρβαση των σκανδάλων, δηλαδή για να τεθούν εκποδών από την πολιτική συζήτηση, θα ισοδυναμούσε με συμπαιγνία εις βάρος των από κοινού εντολέων τους, των ψηφοφόρων της 4ης Οκτωβρίου 2009.

    ***********
    Η ατζέντα των σκανδάλων είναι τόσο ισχυρά εμπεδωμένη στην κοινή γνώμη και στην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ ώστε να μην αντέξει σε μια σειρά σκανδαλωδών υποθέσεων που έφεραν στο τέλμα τη χώρα. Θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλή, που ανέλαβε προσωπικά την υπεράσπιση των ηθικά διάτρητων πρωταγωνιστών του και δη του κ. Στυλιανίδη, δηλώνοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «ότι δεν πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις»!!!! Η μέχρι σήμερα ανοχή θα μετατραπεί σε αποστροφή. Και τα συντρίμμια των σκανδάλων είναι που δεν αφήνουν, ούτε θα αφήσουν να πάει μακριά η προσπάθεια απενοχοποίησης μέσω της αποσύνδεσης της επικείμενης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τα σκάνδαλα. Γιατί αυτό που κρίνεται, ως προς την κυβέρνηση, δεν είναι οι σκανδαλώδεις υποθέσεις καθεαυτές αλλά η ανταπόκρισή της στην κεντρική δέσμευση που είχε αναλάβει έναντι των πολιτών και των ψηφοφόρων της για μια διαφορετική ηθική κατάσταση.

    ***************

    Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είπε πολλά «σταύρωσον» για να προτείνει σήμερα
    «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»…στο κεφάλι «του αμαρτωλού λαού», που πληρώνει τα σπασμένα από το υστέρημά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/09 21:04

    Το σχόλιο του: «Komotinaios 3/12/09 20:24», το αποθήκευσα για παν ενδεχόμενο.
    Και αναδημοσιεύω μέρος του σχολίου. Οι συμπατριώτες του ως νέο πολιτικό και ως υπουργό τον σεβάσθηκαν με το παραπάνω. Ποτέ δεν του αποδόθηκαν χαρακτηρισμοί, όπως ο ίδιος χρησιμοποίησε σε μια δύσκολη και γκρίζα εποχή.
    Έχει την εμπειρία εκείνης της εποχής και έπρεπε να ήταν πολύ προσεκτικός. Τότε ήταν τα πάμπερς του Μητσοτάκη και του Κορκονέα εμπόρου ναρκωτικών. Οι «κατηγορίες» απορρίφθηκαν από το ειδικό δικαστήριο ως αβάσιμες γιατί δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία. Στην περίπτωση του κ. Στυλιανίδη υπάρχουν οι υπογραφές του και μάρτυρες, ας πρόσεχε.
    «Μεγάλη βούκα φάγε, μεγάλα λόγια μην λες», που λέει και ο λαός

    «Θαρρώ πως σε αυτή την περίοδο έγινε η πρώτη επαφή του Ευριπίδη Στυλιανίδη συνεπικουρούμενος από τον Μανώλη Κοττάκη με την πολιτική. Για κάποιο περίεργο, άξιο ψυχανάλυσης, λόγο την ερωτεύτηκε. Και συνέχισε να την παρακολουθεί. Αλλά το ΠΑΣΟΚ τον ενοχλούσε, είχε μια απωθητική δύναμη πάνω του. Ενώ προσπαθούσε να μπει σε βάθος μέσα στην ουσία της πολιτικής, δεν τα κατάφερνε με τίποτα. Δεν ήξερε τι έφταιγε.

    Γυρνάω το ρολόι του χρόνου καμία εικοσαριά χρόνια πίσω. Έφηβος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πάντα γραβατωμένος, στο κέντρο της Κομοτηνής, έτρεχε σαν τρελός σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Παρακολουθούσε και ενθουσιαζόταν από τον παλμό, τα πλήθη, τις… λαοθάλασσες. Άκουγε έκθαμβος τους «μεγάλους» και «σπουδαίους» του τόπου να αστράφτουν και να βροντούν. «Έξω οι κλέφτες», «να φύγουν οι φαύλοι», «φάγατε με χρυσά κουτάλια» και άλλα τέτοια συμπαθητικά. Ενθουσιαζόταν. Καλά να πάθει»…

    «ΥΣ. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ, τα ήθελε και τα έπαθε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κουράγιο Ευριπίδη που λέει και η απλοϊκή ρήση των σεμνών και ταπεινών: Τα πάντα στη ζωή είναι πολιτική. Και η παραπομπή στην Εξεταστική επιτροπή είναι πολιτική. Εύχομαι ολόψυχα να διαψευσθούν οι κατηγορίες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/12/09 17:08

    11.12.09
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ... ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
    Τον ενοχλεί η κριτική. Τον ενοχλεί και το δείχνει. Τον έβγαλε ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του σήμερα στον Real fm και δεν ήξερε τι να πει για την υπόθεση με τις άδειες φορτηγών. Άφησε μάλιστα αιχμές για την...φιλοξενία που του επεφύλαξε η εφημερία Real News. Προφανώς... ο Στυλιανίδης θα ήθελε η εφημερίδα να μην δημοσιεύσει τα στοιχεία που είχε στα χέρια της. Απαράδεκτος. Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή και ο Στυλιανίδης την χαρακτήρισε "πολύς θόρυβος για το τίποτα"! Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα πάει στο αρχείο η υπόθεση! Πρωτοφανής η συμπεριφορά του...
    στις 11:13 π.μ
    apo fimotro.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/12/09 19:12

    Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ λέτε να έχει φιλότιμο και αξιοπρέπεια;

    Τελικά μήπως δεν χάθηκε τελείως το φιλότιμο σε τούτο τον τόπο; Μήπως αν και είδος εν ανεπαρκεία, μερικοί διαθέτουν;
    Διότι πως αλλιώς να εξηγήσουμε την παραίτηση Βερελή, όταν έχουμε ζήσει την υπόθεση Παυλίδη και τώρα ζούμε την υπόθεση Στυλιανίδη;
    Τον Παυλίδη τον έφτυνε όλη η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, τον μουτζώνε όλος ο κόσμος και αυτός σφύρίζε αδιάφορος και να είπε στη βουλή: το αμίμητο «προχωράμε, δεν παραιτούμαι».
    Και είχαμε τον Βερελή από την άλλη να μας εκπλήττει. Μόλις ακούστηκε σκάνδαλο την εποχή που ήταν Υπουργός, να υποβάλλει την παραίτηση του χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες πράξεις, συνήθως βλέπουμε πολιτικούς βιδωμένους στην καρέκλα τους.
    Είχε δηλώσει ο κ. Βερελής «Παραιτήθηκα για να μπορώ να μιλάω χωρίς να κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία , για να μην με φτύνουν στο δρόμο, και να αντιμετωπίζω τις επιθέσεις ως απλός πολίτης».
    Αυτό που λένε είναι πολιτική ευθιξία
    Εάν ο κ. Στυλιανίδης δεν γνωρίζει πως πρέπει να συνδυάσει την ηθική με το «πολιτικό τακτ» ή «την πολιτική κομψότητα», με μαθηματική ακρίβεια θα αυτοδιασυρθεί όπως ο Παυλίδης.
    Εάν σκεφθεί να κάνει πράξη της πολιτικής ευθιξίας την άρση της βουλευτικής ασυλίας, θα δικαιωθεί στην συνείδηση του λαού, εάν καταφύγει αντιθέτως σε χοντρόπετσες πρακτικές, θα πάθει ότι έπαθε ο Παυλίδης.
    Το ελάχιστο που μπορεί να πράξει ο κ. Στυλιανίδης είναι να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του αν δεν παραιτηθεί, αν διαθέτει «τσίπα» φιλότιμου και αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.