18.12.09

Η διαφορά νοοτροπίας, συνέπειας και ήθους είναι εμφανέστατη! Δεν θα βαρεθούμε να το γράφουμε!

Μπορεί ο βουλευτής Καρδίτσας και Υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας να πλήρωσε το τίμημα της αξιοκρατίας με την παραίτηση του πριν λίγες ημέρες, αυτό όμως έδειξε την διαφορά πολιτικής κουλτούρας που υπάρχει στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, με αυτήν του Καραμανλή στα θέματα διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Γιατί ο Ντίνος Ρόβλιας είναι το παράδειγμα, για το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση, για όσους δεν το κατάλαβαν ή δεν πίστεψαν τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου, όταν μιλούσε για ήθος και συνέπεια στην πολιτική του.
Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά όταν στις 30 Οκτωβρίου 2005 (18 μηνών κυβέρνηση δηλαδή), η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσίασε λίστες με τα ρουσφέτια των υπουργών της κυβέρνησης του, δεν μίλησε κανένας. Και προπάντων ο τότε πρωθυπουργός!
Οι συγκεκριμένες λίστες εστάλησαν από 40 βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης και αφορούσαν 129 (!!!) περιπτώσεις … προς τακτοποίηση δικών τους παιδιών στα ΕΛΤΑ. Σε εκείνες τις λίστες παρέλαυναν ονόματα των Γιώργου Βουλγαράκη, Πέτρου Τατούλη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Προκόπη Παυλόπουλου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη (λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή;), Θόδωρου Νάκου, Eυάγγελου Μπασιάκου, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, Αναστάσιου Παπαληγούρα, Αναστάσιου Νεράντζη. Ο … οργασμός ήταν τέτοιος που στις λίστες με τους εκλεκτούς -προφανώς για να αποφευχθούν τα «λάθη»- υπήρχε λεπτομερέστατη … διαταγή!

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εποχής…

1 σχόλιο:

  1. Οι Άγαμοι-θύτε(ς)18/12/09 12:07

    Θα κάνω μια αφελή ερώτηση εγώ που δεν πέρασα ούτε σε απόσταση χιλιομέτρου από σχολεία όπως εσείς κ. δήμαρχε και οι πεφωτισμένοι αντιδήμαρχοί σας.

    Γιατί να μας νοιάζει το έλλειμμα και όχι το χρέος αποκλειστικά. Το έλλειμμα σημαίνει πολύ απλά για εμένα το πόση γκρίνια θα υπάρξει από τους δημότες σε μια προσπάθεια του δήμου να το περιορίσει. Γιατί πρέπει να το επιβαρυνθούν οι δημότες από το υστέρημά τους.
    Το χρέος από δανεισμούς αν δεν τοποθετηθεί ορθό-οικονομικά αντίστοιχα, για εμένα σημαίνει υποθήκευση των πάντων (φυσικός πλούτος, ακίνητα του δήμου την αξιοπιστία των δημοτικών αρχόντων,) και δυστυχώς για όλους μας αλλά ακόμα περισσότερο για τις επόμενες γενιές, είναι κάτι που πάντα περνάει στο φλού χωρίς να παρουσιάζει κανείς την πραγματική διάσταση....Όπως ο δανεισμός για την κατασκευή των κερκίδων.

    Υπάρχουν 3 δρόμοι λοιπόν.
    1) μείωση του ελλείμματος με δανεισμό και συνεπώς αύξηση του χρέους.
    2) αύξηση του ελλείμματος σταθεροποίηση του χρέους.
    3) μείωση του ελλείμματος σταθεροποίηση του χρέους.
    4) μείωση του ελλείμματος μείωση του χρέους.
    5) μείωση του ελλείμματος με άδικη φοροεισπρακτική πολιτική.
    6) μείωση του ελλείμματος με αναγκαστική είσπραξη των οφειλών από τους φίλους σας δημότες.

    Αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε.
    Ερώτηση λοιπόν.
    α)Τι από όλα εφαρμόζετε κ. δήμαρχε από το 2006 έως σήμερα.
    β)Τι από όλα είναι ρεαλιστικό και εφικτό για την οικονομία του δήμου.
    γ)Εντέλει κυβερνούμαστε από άθλιους πρωτοετής φοιτητές ή από ανεύθυνους!!!

    Μα αν τα έσοδα αυξάνονται περισσότερα από ότι τα χρέη...προφανώς και μειώνεται το έλλειμμα αυτό δεν σημαίνει πως το χρέος του δήμου μειώνεται!
    Ήμαρτον εκεί στο βήμα η ημιμάθεια τσακίζει κόκαλα

    *Ανεύθυνος = ο πιο χλιαρός χαρακτηρισμός για κάποιον που κατέχει εξουσία και από τα χέρια του περνά η τύχη όλων μας.

    ΣΣ. Είναι άλλο πράγματα το ταμειακό έλλειμμα και άλλο το παθητικό και άλλο το απατεωνίστικο λογιστικό. Μία επιχείρηση μπορεί να μπαίνει μέσα με διάφανες διαδικασίες χωρίς να υπάρχει έλλειμμα με την έννοια της υπεξαίρεσης. Δηλαδή αν μία επιχείρηση εισπράττει 1.000 ευρώ και ξοδεύει 1.500 έχει παθητικό 500 ευρώ, όταν το επενδύει σωστά. Αυτό δεν είναι παράνομο. Δεν είναι υπεξαίρεση. Είναι το ρίσκο της πιθανής επιτυχίας κ. δήμαρχε.
    Εγώ τέτοιου είδους έλλειμμα εκτιμώ ότι υπάρχει. Δεν θέλω να πιστεύω και δεν πιστεύω ότι υπάρχει έλλειμμα με την έννοια της αδιαφάνειας και της υπεξαίρεσης. Γι’αυτό, όμως, δε βάζω το «χέρι μου στη φωτιά» και θα ζητούσα αν ήμουν δημοτικός σύμβουλος πρώτος, να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος από τους οικονομικούς διευθυντές του δήμου. Εγώ χωρίς να μηδενίζω τις εκτιμήσεις ούτε του του κ. Κοτσάκη ούτε του κ. Βαβατσικλή, λέω ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και να αποδοθεί η εικόνα διάφανα προς τα έξω. Όποιος έχει τις ευθύνες του ας τις αναλάβει.
    Οι αποσβέσεις είναι άλλο πράγμα για το οποίο δεν έχετε γνώση.

    Οι Άγαμοι-θύτε(ς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.