21.12.09

«Υπό την αιγίδα» του Δήμου Κομοτηνής, διάφορα κτίρια;

Το είδαμε κι αυτό στην Κομοτηνή. Ο Δήμος έχει πάρει «υπό την αιγίδα» του, το κτίριο του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου, όπου στεγάζεται το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής! Προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα; Μα φυσικά όχι…

Την συγκεκριμένη ερώτηση την έφερε στο δημοτικό συμβούλιο και κατά την συζήτηση των πεπραγμένων του Δήμου Κομοτηνής, η παράταξη της αντιπολίτευσης της «Νέας Πορείας», αλλά ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά σιώπησαν!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/12/09 19:10

    Είναι φανερό ότι στη σημερινή δημοκρατία, όπως την βιώνουμε παγκοσμίως, ο λαός της Κομοτηνής πολύ απέχει από το να συμμετέχει πραγματικά στα πολιτιστικά δρώμενα, ισχύει το άβατο που το καθιέρωσαν μια χούφτα εσωστρεφών πολιτών της πόλης μας που εμφανίζονται ως μέλη φορέων του πολιτισμού «άσχετων περί των πολιτιστικών δρώμενων» οι οποίοι ζούν και κινούνται «υπό την ΑΙΓΙΔΑ πολιτικών και ιδρυμάτων»!!!!!!!.
    Είναι γνωστά τα στεγανά που υπάρχουν στην άσκηση της «εξουσίας» στον πολιτισμό στην περιοχή μας, .
    Ως γνωστόν στα κέντρα λήψης «των αποφάσεων», πρόσβαση έχουν ελάχιστοι, ο δε απλός κόσμος είναι παντελώς αποκλεισμένος.

    Ακούμε συχνά ότι η πλέον ισχυρή, ανθεκτική και ουσιαστική «Δημοκρατία» είναι η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ» . Αυτή που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν στα δρώμενα και στις διαδικασίες, για να έχουν την πλέον, κατά το δυνατόν ουσιαστική βεβαιότητα (όχι απλώς την αίσθηση) «ιδιοκτησίας» στο σύστημα , έτσι ώστε να το «πονούν» σαν κάτι δικό τους , να το τιμούν και να θέλουν να το διατηρήσουν . Αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί και σε ότι άφορα την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Η λέξη «κλειδί» είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και η «ουσία» αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», για τους νέους της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Ας κάνουμε λοιπόν στο θέμα αυτό την αυτοκριτική μας και ας διερωτηθούμε κατά πόσον δίνουμε την ευκαιρία στους νέους μας για ουσιαστική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ των πολιτιστικών φορέων και κατά πόσον ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ έμπρακτα τους πολιτιστικούς φορείς και τις δραστηριότητες ΟΠΟΥ ενθαρρύνεται και προάγεται η συμμετοχή των νέων. Γιατί είναι άλλο, και μάλιστα πολύ εύκολο , να συμφωνούμε και να άλληλο-χειροκροτούμεθα για τα αυτονόητα και άλλο να συμβάλουμε πρακτικά και ουσιαστικά στην εφαρμογή τους.

    ΣΣ. Κυρία Περιφερειάρχη γνωρίζεται τι συμβαίνει στο «Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/09 12:07

    Βλέπω συχνά τρία «επιφανή στελέχη» πολιτιστικών φορέων, να ενημερώνονται για τα πολιτιστικά δρώμενα «μελετώντας» την εφημερίδα «Espresso».
    Υπό την «αιγίδα» της «Espresso», Βαβυλωνία η Κομοτηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/09 21:28

    Ο δήμος Κομοτηνής δεν αποτελεί πρότυπο, το καλό παράδειγμα, δεν λειτουργεί ως φορέας έμπνευσης του πολίτη . Αντίθετα, με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιβάλλει τους σχεδιασμούς του παραβιάζοντας θεσμούς και διαδικασίες, πιέζοντας, και εκβιάζοντας υπηρεσίες και πρόσωπα. Το φάντασμα των υπονομευτών τον κατατρέχει. Μακρύς ο κατάλογός τους: από εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, από προέδρους επιμελητηρίων και φορέων μέχρι υπηρεσίες και πρόσωπα.

    Με τέτοιες συμπεριφορές ο κ. Κοτσάκης το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ανατροφοδοτεί τα αδιέξοδα. Πως θα εξασφαλίσει την εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων, πως θα συμμαζέψει το κυκλοφοριακό, πως θα βελτιώσει την καθαριότητα και την εικόνα της πόλης, πώς θα σταματήσει την ηχορύπανση, πώς θα πατάξει την αυθαίρετη δόμηση, όταν στα ζητήματα της δικής του ευθύνης, όπως η αυθαίρετη δόμηση της δημοτικής περιουσίας (κερκίδες, προσκοπισμός) παραβίασε προκλητικά τους πιο στοιχειώδεις κανόνες αυτού του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/12/09 21:33

    Που βρισκόταν τόσα χρόνια ο κ. Κοτσάκης να θέσει υπό την «αιγίδα» του κάτι τις στην Κομοτηνή; Αξιοποιούσε τα οικόπεδα του………στη συνοικία των Στρατώνων!!!!!!!
    Έθεσαν υπό την «αιγίδα» τους ο κ. Στυλιανίδης, ο κ. Γιαννακίδης και ο κ. Κοτσάκης την ομάδα του Πανθρακικού, με μοναδικό στόχο να τον μετατρέψουν σε πολιτικό-αθλητικό φορέα προς ίδιο πολιτικό όφελος, απέτυχαν, με αποτέλεσμα την δημοφιλή ομάδα μας να την φέρουν στο χείλος του γκρεμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.