6.12.09

Εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Ηθελέστα και παθέστα!

Ένας χρόνος μετά την άνανδρη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Πάντως εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νεαρών που παρεισέφρησαν στην πορεία σημειώθηκαν το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην πλατεία Συντάγματος. Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι χρησιμοποίησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Στη διάρκεια των οδομαχιών σημειώθηκαν και τραυματισμοί. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε μέλη της ομάδας Ζήτα, έριξαν κάτω τουλάχιστον δύο μηχανές και χτύπησαν τους αστυνομικούς. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ νεαρών και αστυνομικών, ενώ ένα μέλος της ομάδας Ζήτα πέρασε από το σημείο, παρασύροντας τρία άτομα με τη μηχανή του.

Συμπλοκές σημειώθηκαν και στη διάρκεια πορείας στη Θεσσαλονίκη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με δακρυγόνα. Από τα επεισόδια σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ η αστυνομία ανάγκασε περίπου 100 νεαρούς να καθίσουν στο οδόστρωμα και συγκέντρωσε βόμβες μολότοφ που έφεραν μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Alter, με παρέμβαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.