18.10.09

Krogias Blogspot – Το ιστολόγιο που ψάχνετε δεν βρέθηκε

Το «κατέβασμα» του blog του φίλου Γιώργου Κρόγια, είναι μια κίνηση η οποία με προβλημάτισε πραγματικά. Διαπίστωσα όμως ότι προβλημάτισε και ταρακούνησε όλους τους υγιείς σκεπτόμενους πολίτες του διαδικτύου και της μπλογκόσφαιρας, φίλους και μη. Οι λόγοι οι οποίοι επικαλέστηκε ο Γιώργος στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, είναι σεβαστοί και μη ανακοινώσιμοι. Ίσως επειδή ο Γιώργος, είναι πολύ πιο ρομαντικός σε ότι αφορά το κόμμα, το σέβεται και το πονάει πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε, δεν άντεξε ορισμένες … ανεξήγητες συμπεριφορές!

Θα ήθελα να σου θυμίσω όμως Γιώργο, μια συνομιλία μας το 2007, όταν και πρωτογνωριστήκαμε, όπου σε ρώτησα αν γράφουμε και κάνουμε κριτική σε πολιτικές και συμπεριφορές των ανθρώπων, οι οποίοι ανήκουν στον πολιτικό μας χώρο, όταν θα είμαστε στην εξουσία. Και η απάντηση σου ήταν κατηγορηματική! «Και βέβαια, τότε είναι που πρέπει να τα γράφουμε», είπες και το εννοούσες.
Η ηλεκτρονική γωνιά των γεγονότων, της πολιτικής, της επικαιρότητας του μπλόγκ σου, σε χρειάζεται. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις πρακτικές μας, ώστε να κάνουμε καλοπροαίρετη και σοβαρή κριτική, να αναδείξουμε τα καλά της νέας κυβέρνησης που τόσο μοχθήσαμε να φέρουμε, δείχνοντας ότι εμείς είμαστε από διαφορετική πάστα φτιαγμένη. Διαφέρουμε! Γιώργο, έλα να τα ξαναπούμε στην μπλογκόσφαιρα και όπως λέει και ο Σωκράτης, «αν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, τουλάχιστον μαχόμενοι να ηττηθούμε».
Προς το παρόν, διαβάστε τον Κρόγια, εδώ…

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/10/09 07:49

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και για τη δήλωσή του από την Κωνσταντινούπολη σχετικά με την απελευθέρωση της Κύπρου από μητέρες πατρίδες, εξαρτήσεις και στρατεύματα κατοχής.

    Κάλεσε τον πρωθυπουργό να κατονομάσει ποιοι είναι οι άλλοι στρατοί κατοχής («είμαστε εμείς, είναι οι Αγγλοι;»), τονίζοντας ότι στρατός κατοχής είναι ένας, ο τουρκικός, και δεν άκουσε τον Γ.Παπανδρέου να λέει τίποτα γι' αυτόν, ούτε και για τους 1619 εκτελεσθέντες Έλληνες το 1974.

    «Δημιουργούνται συνθήκες για να φθάσουμε σε τετελεσμένα γεγονότα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «λεφτά θα βρει, θα του δώσουν, αλλά θα μας πάρουν τα εθνικά».

    Για την Οικονομία, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «πολύ ευφυή» τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς «ανεβάζει το έλλειμμα κάθε μέρα για να πει μετά ότι το κατέβασε αυτή η κυβέρνηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/09 08:01

    Η σιωπή του Καραμανλή αποτελεί την ισχυρότερη απάντηση, στις επικίνδυνες αοριστίες και στις κενές περιεχομένου, θριαμβολογίες του Γιωργάκη.

    Ο Καραμανλής απαντά έτσι και στα ανέξοδα επικοινωνιακά τρικ που έχουν στήσει οι μηχανισμοί του συστήματος Πασόκ για να μας πείσουν ότι οι πάντες επικροτούν και εγκρίνουν τις προγραμματικές δηλώσεις (βλέπε ψέματα) του νέου πρωθυπουργού.

    Ο Καραμανλής έδωσε τελικά την ηχηρότερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Απέφυγε συνειδητά να δευτερολογήσει.
    Γιατί άραγε θα έπρεπε να απαντήσει στις προβοκάτσιες και τις ύβρεις του Πάγκαλου ή στα κονσερβοποιημένα χειροκροτήματα που έχουν στήσει τα κανάλια και τα γονατισμένα γιουσουφάκια στις κινδυνολογίες που πρόσφατα υιοθέτησε το Μαξίμου, όταν θα έπρεπε να απολογούνται για τα ψέματα που είπαν στον ελληνικό λαό.
    Η συνειδητή σιωπή, τις περισσότερες φορές, αποδεικνύεται ισχυρότερη της φλυαρίας, της βουλιμίας και του τσαμπουκά που θέλουν να επιβάλλουν τα κατεστημένα και τα μεγάλα συμφέροντα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/10/09 11:34

    "Η σιωπή των αμνών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς όπως το θέτεις.
    Υποστηρικτική στάση στα θετικά, άγρια κριτική στα φάλτσα. Είμαι σίγουρος ότι αν και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις μέσα στο πασόκ, ο ίδιος ο Παπανδρέου θα το εκτιμούσε.

    Δυστυχώς, ΚΑΙ εμείς, για άλλους λόγους αλλά επίσης μη ανακοινώσιμους, αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε ρολά. Είμαστε σε αναζήτηση νέου concept και φοβάμαι ότι πλέον θα είναι χωρίς τον φίλο μας τον Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.