26.8.09

Σιωπή από Χριστοφοράκο για τα περί μιζών στο ΠΑΣΟΚ

Κανένα πρόσθετο στοιχείο, που να αποδεικνύει περίτρανα ότι έδωσε χρήματα στο ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 2004 – 2007 δεν περιλαμβάνει η απάντηση των δικηγόρων του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην επιστολή του Γιάννη Ραγκούση, με την οποία ο γραμματέας του Κινήματος ζητούσε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Stefan Kursawe, διευκρινίζει μάλιστα ότι ουδέποτε δήλωσε σε ελληνική εφημερίδα ότι ο πελάτης του θα απαντούσε σε τυχόν πρόσκληση για αποκάλυψη σχετικών στοιχείων.
Ουσιαστικά δηλαδή η πλευρά Χριστοφοράκου αποφεύγει να απαντήσει ρητά στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και παραμένει στις καταθέσεις προς τη γερμανική δικαιοσύνη περί χρηματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2004 – 2007 για την παραλαβή του συστήματος C4I. Με βάση αυτή την κατάθεση και άλλες μαρτυρίες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens καταδικάστηκε στη Γερμανία προ μηνός. Διαθέτει ή όχι περαιτέρω στοιχεία ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αποφεύγει να εμπλακεί περισσότερο, αφού τυχόν νέα περιπλοκή τον εμπλέξει σε υποθέσεις, για τις οποίες μπορεί να κατηγορηθεί και στην Ελλάδα, την ώρα, μου είναι ικανοποιημένος από τη δικαστική αντιμετώπιση, την οποία πέτυχε στη Γερμανία
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Stefan Kursawe:
«Αξιότιμε κ. Ραγκούση
Επιβεβαιώνουμε δια της παρούσης την παραλαβή της επιστολής σας της 18.08.09, με την οποία ζητάτε πληροφορίες για υποτιθέμενες πληρωμές της SIEMENS Α.Ε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε μια δήθεν δήλωση που έκανα στην ελληνική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Σχετικά πρέπει να επισημάνουμε ότι, δεν δώσαμε ούτε στις 11.08.09, ούτε σε άλλη ευκαιρία στην αναφερθείσα εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της, εγκεκριμένη συνέντευξη του περιεχομένου αυτού, ότι θα ήμασταν σίγουροι, για το ότι ο πελάτης μας θα παρείχε αναλυτικές πληροφορίες, όταν απευθυνόταν σε μας σχετικό αίτημα.
Επειδή δυστυχώς δεν διαθέτω γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορώ να αντικρούω εσφαλμένες αναφορές.
Εμείς απλώς δηλώσαμε στη ελληνική κρατική τηλεόραση, ότι θα διαβιβάζαμε στον κ. Χριστοφοράκο κάθε μορφή γραπτού αιτήματος εκ μέρους τρίτων και ότι απορούμε για το ότι έως τα μέσα Αυγούστου 2009 δεν απευθύνθηκαν κανενός είδους ερωτήματα. Το αν βεβαίως ο κ. Χριστοφοράκος θα απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, επαφίεται αποκλειστικά σε δική του απόφαση.
Παρακαλώ να έχετε κατανόηση ότι σε υποθέσεις πελατών που αφορούν εκρεμμούσες διαδικασίες ενώπιον των γερμανικών δικαστικών αρχών δεν μπορούμε να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη μας ή πόσο μάλλον να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία και ότι συστήσαμε στον κ. Χριστοφοράκο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων να μην κάνει κανενός είδους δηλώσεις.
Από τα παραπάνω εξαιρούνται μόνο δηλώσεις Τύπου, ρητά χαρακτηρισμένες από εμάς ως τέτοιες και εγκεκριμένες ή τοποθετήσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Dr. Stefan Kursawe»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.