17.8.09

Γιώργος Ντόλιος: «Ο πρωθυπουργός της χώρας, ήρθε στην Θράκη για να προσκυνήσει στο νέο σύμβολο των Θρακών που λέγεται … Ευριπίδης!»

Απ’ τους λίγους πολιτικούς που τα είπαν έξω από τα δόντια και με μόνο γνώμονα την αλήθεια ήταν ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, σε ότι αφορά την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Κομοτηνή και τον κουμπάρο του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο βουλευτής εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός κάνοντας λόγο για κωμωδία από πλευράς του Κώστα Καραμανλή ενώ με σκληρά λόγια μίλησε και για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ήρθε στην Θράκη για να προσκυνήσει στο νέο σύμβολο των Θρακών που λέγεται … Ευριπίδης! Η Παναγία Κοσμοσώτηρα τέλος! Το νέο σύμβολο είναι ο Ευριπίδης μας.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ντόλιος.
Δείτε τις δηλώσεις του…

Πάντως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν πως το συνέδριο υποβαθμίστηκε και πήρε έναν προεκλογικό χαρακτήρα λόγο της παρουσίας του πρωθυπουργού. Η φετινή διοργάνωση δεν άγγιξε τα πραγματικά προβλήματα της Θράκης, σχολίασε ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Λευτέρης Χατζόπουλος. Ο ίδιος τόνισε πως αρκετές από τις προτάσεις που έκανε η Ομοσπονδία απορρίφθηκαν από την οργανωτική επιτροπή, η οποία επέλεξε το συνέδριο να αφορά καθαρά την ανάπτυξη της Θράκης. Ένα θέμα, το οποίο συζητείται σε κάθε ευκαιρία, πρόσθεσε ο Λευτέρης Χατζόπουλος χωρίς ουσιαστική πρόοδο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χάρης Δεληγιάννης μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Κεντρικής Ευρώπης. Ο ίδιος τόνισε πως ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του πρωθυπουργού, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος του ήταν καθαρά προεκλογικός και δεν έδινε λύση στα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/8/09 22:58

    Σωστός ο Ντόλιος. Δεν επρεπε να παρεβρεθεί κανείς απο το ΠΑΣΟΚ. Στον Πεταλωτή κάποιος πρέπει να του κάνει μαθήματα πολιτικής και μαλιστα οταν λεει οτι εκπροσωπεί τον Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/09 23:02

    Λες για τον Πεταλωτή για τον Νομάρχη γιατι δεν λες τίποτα που κάνει οτι του πει ο ΘΡΑΚΑΡΧΗΣ Στυλιανίδης εεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να κλειδώσει την επανεκλογή του ο Νομάρχης θα κάνει ότι του πει και ο Γραβάνης!Έλεος Νομάρχη, έχουν δίκιο.Κράτα τουλάχιστον τα προσχήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/8/09 23:30

    Με τέτοια καραγκιοζλίκια κάνετε ήρωα τον Στυλιανίδη.Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΒΡΙΤΗΣ17/8/09 23:38

    Συμφωνώ. Σίγουρα η πρώτη ανάρτηση είναι του Ντόλιου.Ωραίο μέτωπο ανοίξατε κατά του Πεταλωτή.Ο καθένας σας προφανώς για τους δικούς τους εσωκομματικούς λόγους.Προς δόξαν της Δεξιάς. Aλλά ο Ντόλιος ας κοιτάξει του δικού του Νομού που είναι μαλωμένος με όλους και μετά να κάνει τον Θρακάρχη εεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/8/09 23:56

    αντι να συμμετεχετε στο συνέδριο κανατε ολοι σας λευκη απεργια.
    Τωρα συναγωνιζεσθαι ποιος θα πει την μεγαλυτερη μπαρουφα. Οι εβρίτες σας παρασυρουν σ' ενα ταξιδι χωρις γυρισμο. Ο Γιωργος Παπανδρεου πριν λιγες μερες δικηρυξε την ανασυγκρότηση της οικονομιας. Πρωτα ομως πρεπει να ανασυγκροτησει τα μυαλα των στελεχων στη Ροδοπη, με τετοια μυαλα στα καγκελα βλεπω τον Παπανδρεου μεταβατικο πρωθυπουργο για καμια 10-12 μηνες. Συνέλθετε συνροφια το αερολογειν κανει κακο στο ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ι.Δ. Σωτηριάδης18/8/09 11:05

    Μπροστά στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει τον εαυτό του, και να συμμετάσχει με τα κομματικά όργανα και τα στελέχη του με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Με την προτροπή των πασχόντων από το σύνδρομο της εξουσίας (Ντόλιος και η παρέα του που υπέγραψαν την παραχώρηση των 9οοο στρεμμάτων πανέμορφης γης στην περιοχή του Περάματος σε Αυστραλούς χρυσοθήρες, αυτή η απόφαση δεν συζητήθηκε σε κανένα συνέδριο), κήρυξαν την αποχή από το συνέδριο για μια Παναγιά, της Κοσμοσώτηρας ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή το σύμβολο Ευριπίδης. Ο φονταμενταλισμός στις δόξες του.
    Η αποχή συμφέρει το σύστημα. Την ζήσαμε στις τελευταίες ευρωεκλογές.
    Αν απέχεις από τις εκλογές έχεις παθητική στάση άρα είσαι μοιρολάτρης.
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΆΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, (οι σχέσεις μου δεν είναι και οι καλύτερες με ευθύνη τους) δεν άκουσαν τις σειρήνες του διχασμού και σκεπτόμενοι πολιτικά συμμετείχαν στο συνέδριο. Για την συμμετοχή τους θα τους κρίνει ο λαός με την ψήφο τους και όχι ο κάθε………
    Πολύ περισσότερο ήταν αναγκαία και επιτακτική η συμμετοχή τους, σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα βουλιάζει στα προβλήματα και τις αντιφάσεις του, γενικά και ειδικά στη Θράκη, και μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της καθημερινότητας.
    Στις συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες που έγινε το συνέδριο η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ταυτόχρονα μια αποφασιστική πολιτική παρέμβαση, καθώς θα αναζητούσε δρόμους επιτάχυνσης των εξελίξεων προς όφελος , του λαού της Θράκης. Στο μέτρο αυτό, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες αναπτυξιακές και πολιτικές προτάσεις (πχ η ανάπτυξη του θέματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» που διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου ) θα ήταν ένα ακόμα βήμα σύγκρουσης με τα κυρίαρχα συμφέροντα, αντιλαϊκές πολιτικές, θεωρίες και αντιλήψεις που υπηρετεί η ΝΔ. Πιστεύω ότι μια τέτοια πρόταση θα ψηφιζόταν από την ολομέλεια του συνεδρίου. Αυτό θα πει «καπέλωμα», δηλ. να ψηφισθεί η διακήρυξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου
    ……………………………………………………………………………………..

    «Τις μάζες τις κινητοποιούν η συνειδητοποίηση των προβλημάτων, οπότε έχουμε κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές».
    Η κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ δεν το έπραξε. Ανέλαβαν την ευθύνη «να βγάλουν τα κάρβουνα από τη φωτιά», ο βουλευτής
    Γιώργος Πεταλωτής και ο Νομάρχης Άρης Γιαννακιδης, δεχόμενοι για ένα τετραήμερο ανάρμοστη απολιτική κριτική.
    Ι.Δ. Σωτηριάδης

    ΥΓ. Λογοκρισία δεν δέχτηκα ποτέ. Είμαι όμως ανοιχτός και επιδιώκω τις παρατηρήσεις ανθρώπων που εκτιμώ. Πολλές φορές μια αρνητική παρατήρηση είναι παρά πολύ ωφέλιμη. Οι άνθρωποι που γράφουν πρέπει να είναι παρά πολύ ανοιχτοί στην κρίση των τρίτων, αλλά εξίσου ανεξάρτητοι από αυτή την κρίση και να μην υποκύπτουν άνευ όρων. Από την άλλη, η χειρότερη λογοκρισία πολλές φορές είναι η αυτολογοκρισία, αυτό που εσύ ο ίδιος διστάζεις να εκφράσεις, φοβούμενος τις συνέπειες που θα έχει αν γίνει δημόσιο, αναθέτεις «αυτό το έργο» σε τρίτους.
    "O σιωπών δοκεί συναινείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/8/09 11:16

    Το Δημοκρατικό παρελθόν και το ήθος τους (το οποίο κατασκευάσαμε εμείς, άλλοι παρασυρμένοι από την άγνοια και άλλοι από συμφέρον)άν μπορούν άς το αποδείξουν τα μεγαλοσχήμονα (όχι οι πάντες) ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-(ΦΑΤΣΕΣ) που διέλυσαν και λυμαίνονται το ΠΑΣΟΚ για χρόνια στην ΡΟΔΟΠΗ.
    Ιχνος ευθιξίας και πολιτικού πολιτισμού.
    Επαγγελματίες ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ που έκαναν σκοπό της ζωής τους (εδωσαν όρκο γι' αυτό),για να γλείφουν και να συντηρούνται μόνο στην καρέκλα τους και να πασχίζουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ισχυρών!!!!!! ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ τους αυτών (των ΦΕΛΩΝ και ΚΟΥΦΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ανδρών που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους (αλλά μπορούν να δουλεύουν το λαό.....μέχρι πότε όμως),δηλωμένοι (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ)με ελάχιστα εισοδήματα οι άμοιροι πασχίζοντας για το λαό και τον τόπο βάζοντας πάντα το χέρι στην τσέπη, (κι εμείς οι αχρείοι δεν το καταλαβαίνουμε και τους βρίζουμε)όχι όμως τη δική τους αλλά στην δική μας.
    Δεν έχει πιά σημασία άν κρίνουμε τις ενέργειες του Α ή του Β από την στιγμή που τους δώσαμε εμείς το δικαίωμα για να μπορούμε μόνο και μόνο να κάνουμε κριτική στα καφενεία ανεξοδα και ανεύθυνα.
    Φταίμε όλοι γι' αυτή την κατάσταση την οποία θα πληρώσουν τα παιδια μας.
    Φταίμε γιατί ξεπουλήσαμε ότι μας άφησαν οι αγωνιστές της προηγούμενης γενιάς.
    Δεν μπορούμε να δικαιολογούμαστε γλείφοντας τον Α ή τον Β για να δουλέψει το παιδί μας.
    Δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάν συγγνώμη από τα παιδιά μας για το χάος και την ρεμούλα που τους αφήσαμε.
    Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, άς προβληματιστούμε λίγο και άς τους στείλουμε στα σπίτια τους και στις δουλειές τους !!!!!!!!να ζήσουν και να προσφέρουν και αυτοί όπως όλος ο λαουτζίκος όπως μας αποκαλούν.
    Έ όχι!
    Ολοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη ΛΑΟΣ και κολωνάκι.
    Εμείς ξυπνήσαμε.Εσείς?????
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΕΛΕΟΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/8/09 12:11

    ΡΕ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ "ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ" ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ? ΟΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ,Η ΜΑΝΩΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ?ΕΛΕΟΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΤΟ "ΚΟΛΩΝΑΚΙ" ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/8/09 17:35

    "Ανώνυμος 18/8/09 12:11
    ΡΕ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ "ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ" ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ? ΟΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ,Η ΜΑΝΩΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ?ΕΛΕΟΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΤΟ "ΚΟΛΩΝΑΚΙ" ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?"

    Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/8/09 14:10

    Διαβάζοντας τα σχόλια που αναρτήθηκαν σκέφτομαι πως η διαφορετικότητα των απόψεων σε ένα blog, είναι πάντα τουλάχιστον ελκυστική για τον αναγνώστη.
    Αυτό που θα ήθελα να κάνω εγώ είναι να αναρτήσω την δήλωση Ντόλιου η οποία έγινε σε πρώτο χρόνο, όσον αφορά στο παγκόσμιο συνέδριο Θρακών και μοιράστηκε στο προσκύνημα της Παναγίας Κοσμοσώτηρας. Έτσι θα μπορέσει ο καθένας ανάλογα με τις απόψεις του να εξάγει και τα δικά του συμπεράσματα.

    ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΝΤΟΛΙΟΥ 14-8-2008

    Οι Θρακιώτες εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες ένοιωσαν την ανάγκη να αναλάβουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες για την τύχη του τόπου τους. Μίλησαν για την επανένωση του Θρακίωτικού Ελληνισμού, για την ανάγκη συγκρότησης του, καθώς επίσης και για την αναγκαιότητα της καθιέρωσης των δικών του συμβόλων και αναφορών. Έτσι προέκυψε η καθιέρωση της Παναγίας Κοσμοσώτηρας, ως παγκόσμιου προσκυνήματος των απανταχού Θρακών. Έτσι προέκυψαν τα παγκόσμια συνέδρια Θρακών και οι πέραν των κομμάτων συζητήσεις κατά τη διεξαγωγή τους. Αποτέλεσμα αυτής της λογικής ήταν το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα μεγάλα έργα που έγιναν στην περιοχή, από τα μέσα της δεκαετίας του 90 περίπου.

    Η φετινή διοργάνωση του συνεδρίου εξελίσσεται χωρίς ψυχή. Με μισή καρδία θα λέγαμε. Ωστόσο, θεωρήσαμε ότι θα τηρηθούν τα προσχήματα. Δυστυχώς πέσαμε έξω. Ένα μέρος της θεματολογίαας και των εισηγητών του συνεδρίου αποφασίστηκε καιεπελέγη εν αγνοία της οργανωτικής επιτροπης. Μέσα στις πρόνοιες της οργανωτικής επιτροπης ήταν να τιμιθεί τοπικός βουλευτής για την προσφορά του στη Θράκη. Όπως πληροφορούμαστε κατόπιν απαίτησης του. Από εχθές, άτυπα και ανεπίσημα πληροφορούμαστε πως στο συνέδριο θα παρεβρεθεί και ο Πρωθυπουργός της Χώρας. Επίσης άτυπα μαθαίνουμε και το πρόγραμμα του. Την ώρα που οι απανταχού Θρακιώτες θα εκκλησιάζονται και θα προσκυνούν στην δική τους Παναγία, ο Πρωθυπουργός θα εκκλησιάζεται χωριστά από αυτούς. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του σε έργα του νομού Ροδόπης και μόνον. Ίσως δεν τον ενημέρωσαν υπάρχουν και άλλοι δύο νομοί. Στη συνέχεια θα παρεβρεθεί στην έναρξη του συνεδρίου. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπουν μια εκδήλωση των απανταχού Θρακών σε τοπική κομματική φιέστα. Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσουν να μας πείσουν για την συμβολή τους στην ανάπτυξη της Θράκης.

    Τα μικραίνουν όλα. Τα κονταίνουν. Τα προσαρμόζουν στο μπόι τους και την πολιτική τους κουλτούρα. Δε λαμβάνουν υπόψη τους όμως ότι οι Θρακιώτες ξέρουν και πολύ σύντομα θα στείλουν στον καθένα από μας το λογαριαμσό.

    14-8-2009

    Υστερόγραφο: Όσον αφορά στο σχόλιο του φίλου μου ΕΒΡΙΤΗ, θα ήθελα να πω πως υπάρχουν 2 τρόποι σκέψεις και 2 τύποι μυαλών. Τα μυαλά που σκέφτονται με νορμάλ τρόπο και βάση αυτού διαμορφώνουν τις απόψεις τους. Επίσης όμως, υπάρχουν και μυαλά τα οποία κάθε φορά σκέφτονται τις πιο διεστραμμένες των εκδοχών και βάση αυτών πορεύονται.
    Εσύ μαλλον φίλε μου ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία.
    Εν τέλει, πολύ πόνος σε έπιασε με το Ντόλιο και με τον τρόπο που σκέφτεσαι και εκφράζεσαι αυτοφωτογραφίζεσαι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/8/09 15:44

    Τελικά ρε παλληκάρια ΕΒΡΙΤΗ και ΑΝΩΝΥΜΕ γιατί αλληλοσυγκρούεστε?

    Έχει διαφορά αν είναι ο (Α) ή ο (Β) αυτός ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα περάσει τις θέσεις του κινήματος? Δεν το νομίζω.

    Από την άλλη αλοίφετε βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς με το να αλληλοφαγώνεστε. Εκτός αν ο ένας εκ των δυο σας είναι πράγματι υποστηρικτής της δεξιάς και παίζει παιχνίδι. Τότε μόνο μπορώ να δικαιολογήσω αυτή τη στάση σας.

    Σκεφτείτε ομαδικά και θετικά. Ο σκοπός είναι ο ίδιος :
    Να φύγουν οι ανίκανοι και τα λαμόγια. Όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης για να μην πω ελάχιστης σημασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/8/09 21:23

    Να σας πληροφορήσω ότι ο κόσμος δε γυρίζει ούτε γύρω από τα εσωκομματικά σας ούτε και γύρω από το περίφημο συνέδριό σας. Αν δε το ξέρετε η Θράκη δεν είναι το κέντρο της γης. Μια κακόμοιρη επαρχία είναι, μια λακκούβα με λασπόνερα που πνίγει όσους είχαν την ατυχία να πέσουν σ΄ αυτήν. Η ζωή ειν΄ αλλού και σεις - τοπικιστές και κομματόσκυλα πάντα - θ αργήσετε πολύ να το δείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/8/09 14:44

    Ευχαριστούμε για την πληροφορία αλλά από ότι φαίνεται αδυνατούμε να αντιληφθούμε ορισμένα πράγματα.

    Εσύ πάλι που τα αντιλαμβάνεσαι αλλά συνεχίζεις ασχολείσαι με κακόμοιρες άτυχες λακούβες, προφανώς δε κατατάσσεσαι ούτε στους τοπικιστές, ούτε στα κομματόσκυλα, το πιο πιθανό είναι να είσαι απλά μ******.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/8/09 17:09

    Κέντρο της γης δε θα γίνεται ποτέ ακριβώς γιατί έχετε τη νοοτροπία του πας μη Θρακιώτης μ******
    Η κακομοιριά, η ατυχία κι η λακκούβα είναι όλα δικά σας.Με το σπαθί σας τα κερδίσατε. Τ΄αξίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.