23.7.09

Προσπάθεια «αγιοποίησης» του θείου Καραμαν – Αλή

Μεγάλες αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα, κόμματα αλλά και καλλιτέχνες προκαλεί η προσπάθεια του Ιδρύματος Καραμανλή να ταυτίσει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με το πρόσωπο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, αγνοώντας ταυτόχρονα τη δράση των αντιστασιακών. Το Ινστιτούτο εγκαινίασε σήμερα στο Ζάππειο έκθεση με τη συμμετοχή 35 καλλιτεχνών με θέμα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και με μοναδικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Το ΠΑΣΟΚ, με μια πολύ αυστηρή δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σημειώνει ότι η ταύτιση της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας με το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή «κάνει κακό και στη Δημοκρατία» και κάνει λόγο για «προσπάθεια αγιοποίησης» του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θυμίζει και την προσπάθεια που έγινε πρόσφατα μέσω της κρατικής τηλεόρασης να αποδοθούν τα εύσημα για το νέο μουσείο της Ακρόπολης και πάλι στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, «αγνοώντας προκλητικά τη Μελίνα Μερκούρη».

Η πρωτοβουλία, μάλιστα, του Ιδρύματος Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γίνεται μια ημέρα πριν τη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, όπου παραδοσιακά μετά το 1974 εορτάζεται η επέτειος κατάρρευσης της χούντας. Κατά το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή αυτή δείχνει καθαρά την προσπάθεια των διοργανωτών της εκδήλωσης να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, αγνοώντας όλους εκείνους που συνέβαλαν με τους αγώνες τους στην πτώση της δικτατορίας.

11 σχόλια:

  1. Είναι προφανές πως όλες αυτές οι πολιτικές κινήσεις της τελευταίας τριετίας, (που αναφέρονται στο προηγούμενο σχόλιο) από πασοκους υποψηφίους δημάρχους ισορροπούν μεταξύ της αξιοποίησης μιας σπάνιας πολιτικής ευκαιρίας ή της βύθισής τους στο τέλμα της δυσπιστίας, με συνέπεια την απαξίωση και τη γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής.
    Θεωρώ δε πως όσο λιγότερη αυτάρκεια και όσο περισσότερη προγραμματική ουσία επιδείξουν, τόσο θα αυξάνουν τις πιθανότητές τους να αξιοποιήσουν το ραντεβού του Οκτωμβρίου του 2010!!!!!!!
    Η σημερινή διαμορφωθείσα πολιτική εικόνα παραπέμπει στο βασικότερο χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου στη Κομοτηνή αυτής της Τ.Α του Μαρτίου του 1975.
    Και τότε με τα οργανωμένα τερτίπια ορισμένων σταγονιδίων η πολιτική ζωή στη Κομοτηνή γελοιοποιήθηκε και συνέβησαν αυτά που συνέβησαν. Εκείνη την εποχή «γεννήθηκε από της στάχτες η οργάνωση Ακρίτας»!!!!!!! Με όλα τα επακόλουθα της ντροπής.
    Οι τελευταίες προκλητικές αψιμαχίες πολιτικών (λένε οι οργανωμένες στελέχη της ΝΔ), ιερωμένων, για το τίποτα με εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Μειονότητας, ίσως οδηγήσουν τη πόλη μας σε σκοτεινούς ατραπούς!!!!!!!
    Σιγά τα «ωά», μια εφημερίδα έγραψε (νομίζω για την παραίτηση διορισμένου πολιτικού), και έγινε θέμα που ακόμη ταλανίζει την πόλη.
    Ο βουλευτής Τατούλης ανοιχτά την περασμένη Κυριακή ζήτησε την παραίτηση του Εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας. Και ο πρωθυπουργός τον «έγραψε» κανονικά.
    Γιατί ένας πρωθυπουργός, με πολύ σπουδαιότερα θέματα ασχολείται.

    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι πρόσφατα πασόκοι υποψήφιοι δήμαρχοι διάβαιναν «ανά τας οδούς και τα ρύμας», προπαγανδίζοντας την κάθοδό τους στις εκλογές. Πολλοί περιοριζόμενοι στο απλό λοξό μειδίαμα στο οποίο αναγράφεται από κάποιους η θέλησή τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι!!!!!!!!
    Μου προξένησε τεράστια εντύπωση η περίπτωση «υποψηφίων δημάρχων» που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, που με την παρέα τους «ανακοινώνουν την υποψηφιότητά τους ψιθυριστά» στους περιπατητές της πλατείας και στους θαμώνες των καφενείων, δεν μπαίνουν όμως στον κόπο να πιάσουν μια σύντομη έστω συζήτηση με τον παραλήπτη του ψιθυρίσματός τους και να εξηγήσουν γιατί πρέπει να είναι υποψήφιοι!!!! Το φαινόμενο δεν περιορίζεται δυστυχώς μόνο στην δική μου εμπειρία αλλά έχει γενικευμένα χαρακτηριστικά.
    Προφανώς δεν θέλω να μηδενίσω τον «σοβαρό προεκλογικό αγώνα που δίνουν», με «πολιτικό τρόπο και σοβαρές πρωτοβουλίες» κατά τη γνώμη τους, η πλειάδα αυτών των υποψηφίων που δυστυχώς πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
    Σίγουρα δεν αναφέρομαι παραπάνω σε ανθρώπους με καθημερινή δράση και παρουσία στα κοινά και οι οποίοι επέλεξαν να μας εκπροσωπήσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεταξύ άλλων αναμνηστικών «εργαλείων» της καθόδου τους στις εκλογές δίνουν και τις καθιερωμένες υποσχέσεις (διορισμοί κλπ ευτράπελα).
    Όμως είναι λυπηρό να βλέπουμε από «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ να διεξάγεται με τον πλέον απολίτικο τρόπο ο προεκλογικός αγώνας από πολλούς «υποψηφίους» δημάρχους.
    Με όπλα τα μειδιάματα και την λάιτ παρουσία κτλ,
    κενά περιεχομένου και μηνυμάτων, επιχειρούν να εντυπωσιάσουν χωρίς να προβληματίσουν τον λαό, με όρους καλλιστείων και πασαρέλας.
    Όσο και αν ομορφαίνουν τα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια οι ευχάριστες παρουσίες ανδρών και γυναικών, δεν αρκούν για να ωθήσουν μπροστά αυτόν τον τόπο. Θα πρέπει οι υποψήφιοί μας στην T.A. να διαθέτουν και τις ικανότητες για να εκπροσωπούν τους συμπολίτες τους, αισίως ζούμε στο 2010.
    Τόσα χρόνια που «ασχολούνται» με την Τ.Α. κρυβόταν στη σκιά των αποδεδειγμένων ικανοτήτων του αειμνήστου δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη και του δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή.
    Πλην εξαιρέσεων, όπως του Κούλη Ταξιλδάρη που αναμόρφωσε εκ βάθρων τον αθλητισμό στη Κομοτηνή, του Μίμη Αϊδήνογλου που με προσωπική εργασία έθεσε σε λειτουργία την Αστική Συγκοινωνία της πόλης μας σε χρόνο ρεκόρ, και αρκετών άλλων Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων που προσέφεραν και ποτέ δεν έγινε γνωστό το έργο τους, γιατί είναι συμπολίτες μας χαμηλών τόνων, και μακριά από φώτα της δημοσιότητας. Εργάσθηκαν για τη ΔΕΥΑΚ, για την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης της Κομοτηνής, και το κυριότερο για την ειρηνική συμβίωση των Χριστιανών και Μουσουλμάνων παρά τις τότε δυσκολίες, και τόσες άλλες πρωτοβουλίες πήραν που την πόλη μας την μεταμόρφωσαν σε μια σύγχρονη πόλη. Για να μην αδικήσω την κατά καιρούς αντιπολίτευση με αρχηγό τον αείμνηστο δήμαρχο Ανδρέα Στογιαννίδη, παρά τις όποιες καθαρά πολιτικές διαφωνίες του, συνεργάσθηκε άψογα με την συμπολίτευση για την πρόοδο της Κομοτηνής μας.
    Τους λίγους μήνες που απομένουν ως τις εκλογές, ας το αντιληφθούν όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ότι απλώς μέχρι τώρα αρκούνται, στην λάμψη των «τεχνικών φώτων»
    .Η Κομοτηνή, βαθιά πολιτική πόλη, δεν θα πριμοδοτήσει είμαι βέβαιος απροβλημάτιστους υποψηφίους. Οι συμπολίτες μας επιθυμούν ότι λάμπει να είναι και χρυσός. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο ελπίζω να επιβεβαιωθεί σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/09 21:47

    Βέβηλο και ανίερο να συγκρίνεις τον Παπαδριέλλη με τον Βαβατσικλή ή τον Ταξιλδάρη με τον Αιδήνογλου. Κάποιοι ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και κάποιοι άλλοι απλώς ξύπνιοι. Κάποιοι ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και κάποιοι άλλοι κοινοί απατεώνες (βλ. πλαστά πτυχία κλπ κλπ). Μακάρι να ηγηθεί κάποιος που να έχει ίχνη έστω της προσωπικότητας του Παπαδριέλλη και ψήγματα μόνο της ευγένιας και του πολιτισμού του Ταξιλδάρη. Μακάρι! για το καλό του πολύπαθου Δήμου Κομοτηνής και της καθόλου δυστυχώς πολιτικής σας πόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/7/09 13:32

    Εκ βαθρων τον αθλητισμο της Κομοτηνης...,ουτε ο Ασλανιδης να ηταν,ευτυχως πηρε αδεια στοιχηματων η γυναικα του.Σταματηστε μην πειραζετε, τους ηρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο για την απολίτικη πόλη μας.Την οποία δυστυχώς εμείς οι ίδιοι οι δημοκρατικοί καταντήσαμε.Επί ΠΑΣΟΚ χρήματα πεταμένα στα ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ και στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ (ακόμη περιμένουμε τα τιμολόγια της Μανωλιά)και επί ΝΔ οι διορισμοί του Στυλιανίδη.Τύπος και άθλιες τηλεοράσεις πληρωμένες και κατευθυνόμενες.Από τους πρώην κρατούντες και τους νυν.Γιαυτό τα βρίσκουν μεταξύ τους.Κιόσο τους ανεχόμαστε είμαστε συνυπεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Αυτούς τους έχω βαρεθεί”
    25 Ιουλίου 2009

    Με αφορμή το σχόλιο περί συγκρίσεων και βεβήλων (αυτού ή αυτής στις 23/7/09 21:47) με την μιαρή σκέψη, καθοδηγούμενη από τους δαίμονες της εξουσίας και της παραεξουσίας:

    Διαβάστε πόσο επίκαιροι ακούγονται σήμερα οι στίχοι του τραγουδιού που ερμήνευσε μοναδικά:

    “Αυτούς τους έχω βαρεθεί”

    Στίχοι: Wolf Biermann μετάφρ. Δημοσθένης Κούρτοβικ
    Μουσική: Μικρούτσικος Θάνος
    Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη

    Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
    τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
    που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
    κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,

    σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
    τους έχω βαρεθεί.

    Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
    των γραφειοκρατών η φάρα,
    στήνει με ζήλο περισσό,
    στο σβέρκο του λαού χορό,

    στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
    την έχω βαρεθεί.

    Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
    τους γερμανούς τους προφεσόρους,
    που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
    αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,

    υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
    τους έχω βαρεθεί.

    Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
    κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
    κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
    με ιδεώδεις υποτακτικούς,
    που είναι στο μυαλό νωθροί,

    μα υπακοή έχουν περισσή,
    τους έχω βαρεθεί.

    Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
    κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
    που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
    αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά

    κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
    τον έχω βαρεθεί.

    Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
    υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
    κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
    με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,

    σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
    τους έχω βαρεθεί.




    ΥΓ.Οι στίχοι του Wolf Biermann στο τραγούδι “Αυτούς τους έχω βαρεθεί” περιγράφουν καταπληκτικά την απέχθεια του συνειδητοποιημένου Ανατολικογερμανού στη γελοιότητα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.
    Γι΄αυτό και το τραγουδούσαμε με ενθουσιασμό μέχρι την κατάρρευση των καθεστώτων αυτών το 1990.
    Ήδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα «σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
    τους έχω βαρεθεί».


    Τώρα, βέβαια, έχει ξεπεραστεί σε κάποια σημεία του αλλά τα βασικά του νοήματα βρίσκουν αντιστοιχίες και στο σήμερα στην πόλη μας την Κομοτηνή.
    Penche

    ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΙΧΟΙ, είναι ειδικά αφιερωμένοι

    Μήν περπατάς καμαρωτά.

    Δέ στούπα μιά,δέ στούπα δυό,δε στούπα τρείς και πέντε

    μήν περπατείς καμαρωτά και τρέμουν τα βυζιά σου.

    Μαραίνεις νιούς, μαραίνεις νιές, μαραίνεις παλληκάρια,

    μάς μάρανες κι έναν παπά’ μέσ’ στ’ άγιο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/7/09 20:08

    ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ κατά του αντισυνταγματικού φορομπήχτη Σουφλιά με 2 σοβαρά επιχειρήματα:
    1.Ας πληρώνουν ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους οι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ που ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    2. Το από τη φωτοσύνθεση γνωστό, η ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΗ ΑΘΩΑ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, το διοξείδιο του άνθρακα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΠΟΣ, αλλά χρησιμοποιείται από φασιστοοικολόγους, όπως ο ΣΠΑΤΑΛΟΣ, ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ Γκορ για να τρομοκρατούν τους λαούς, ώστε να κυκλοφορούν εκείνοι με τζετ και λιμουζίνες... Γιατί τότε δεν απαγορεύουν τα γεμάτα ΑΘΩΟ διοξείδιο αναψυκτικά;
    http://tech-know.eu/uploads/UK_Submission.pdf
    Hans Schreuder, Analytical Chemist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/7/09 20:09

    To 1976 μετά από εκατομμύρια ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ εμβόλια για γρίπη των χοίρων στις ΗΠΑ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ νεκρούς και ΧΙΛΙΑΔΕΣ παράλυτους από αυτά, οι εμβολιασμοί σταμάτησαν...
    ΟΧΙ παιδιά-πειραματόζωα!!!
    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπογράφει για αποζημίωση λόγω βλαβών από εμβόλια.... Γι΄αυτό σε πολλές χώρες ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά. Εμπιστεύεστε τους κερδομανείς, που με τη συνταγομανία τους έκαναν πιο ανθεκτικά τα μικρόβια;

    Κερδοσκοπικά υποχρεωτικά εμβόλια: ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
    http://www.youtube.com/watch?v=uW8ulLgXmyA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/7/09 20:43

    Προς Penche: Βρίσκω υπέροχους τους στίχους του Wolf Biermann κι επίκαιρους ακόμα. Μα δε καταλαβαίνω ούτε τους συνειρμούς, ούτε τις αναλύσεις σου ούτε και τα υπονοούμενα των ειδικών σου αφιερώσεων. Λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πόνοι της Παναγιάς

    Είναι ένα από τα τραγούδια που σε αγγίζουν απ' το πρώτο δευτερόλεπτο. Ακόμη περισσότερο αν την πρώτη σου φορά ακούσεις την ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη. 'Ηθελα πολύ να σας το βάλω να το ακούτε, αλλά το βίντεο (με την ερμηνεία του Ξυλούρη) που βρήκα είναι πολύ σκληρό και σε άλλη μορφή δεν το βρήκα. Και τα λόγια όμως, είναι αρκετά για ν' ακουμπήσουν την ψυχή...των σύστριγγλων χουντοβασιλικών ραμολιμέντων,μητέρα του 'Αλεξ.
    ………………………………………………………………………………………

    Που να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε φτάνουν οι κακοί;
    Σε ποιο νησί τ' Ωκεανού, σε ποια κορφήν ερημική;
    Δε θα σε μάθω να μιλάς και τ' άδικο φωνάξεις.
    Ξέρω πως θα 'χεις τη καρδιά τόσο καλή, τόσο γλυκή,
    που με τα βρόχια της οργής ταχιά θε να σπαράξεις.

    Συ θα 'χεις μάτια γαλανά, θα 'χεις κορμάκι τρυφερό,
    θα σε φυλάω από ματιά κακή κι από κακόν καιρό,
    από το πρώτο ξάφνισμα της ξυπνημένης νιότης.
    Δεν είσαι συ για μάχητες, δεν είσαι συ για το σταυρό.
    Εσύ νοικοκερόπουλο -όχι σκλάβος ή προδότης.

    Tη νύχτα θα σηκώνομαι κι αγάλια θα νυχοπατώ,
    να σκύβω την ανάσα σου ν' ακώ, πουλάκι μου
    ζεστό να σου 'τοιμάζω στη φωτιά γάλα και χαμομήλι,
    κι ύστερ' απ' το παράθυρο με καρδιοχτύπι να κοιτώ
    που θα πηγαίνεις στο σκολιό με πλάκα και κοντύλι

    Kι αν κάποτε τα φρένα σου μ' αλήθεια, φως της αστραπής,
    χτυπήσει ο Κύρης τ' ουρανού, παιδάκι μου να μη τη πεις!
    Θεριά οι ανθρώποι, δε μπορούν το φως να το σηκώσουν!
    Δεν είν' αλήθεια πιο χρυσή σα την αλήθεια της σιωπής.
    Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν!
    Για την αντιγραφή: Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεωρητικοί διανοητές της ουφολογίας, μορτάκια της φτηνής ατάκας και σύστριγγλοι καβγατζήδες των πεζοδομίων, οσφυοκάμπτες που δηλώνουν πατριώτες και χουντοβασιλικά ραμολιμέντα, ταλαίπωροι που ψάχνουν για μία πρέζα λαϊκισμού και τόνωσης του εθνοκεντρικού εγώ τους, μαζί με διάφορους σαλτιμπάγκους των ψηφοδελτίων που το ‘παιζαν και το παίζουν δίπορτο με τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσαν μόνο, με αυτόν τον ανήκεστο τρόπο να σχολιάσουν την οικογένεια του Κούλη Ταξιλδάρη και τον αγαπητό μα; παραολυμπιονίκη Αλεξ.
    Σημασία έχει, πέρα απ’ όλα τα ευτράπελα και ξεκαρδιστικά που ανέφεραν στο σχόλιό τους τα μορτάκια της φτηνής ατάκας, ότι επεισήλθαμε σε σαφείς αναφορές για το ποιες πρόκειται να είναι οι συντεταγμένες τους, στο χάρτη του πολιτικού μας συστήματος, στο αμέσως προσεχές διάστημα.


    «Ήταν μια φορά ένα όμορφο γερό και δυνατό παλικάρι γεμάτο δίψα για ζωή. Το είδε να παίζει στη θάλασσα η Μοίρα η Κακία και ζήλεψε. Του δίνει ένα χτύπημα και του παραλύει τα άκρα. Δεν υπολόγισε όμως στη δύναμη της ψυχής του παλικαριού, ούτε στην αγάπη του για τη ζωή που το μεταμόρφωσαν σε δελφίνι, σωστό πρίγκιπα των νερών. Ένα δελφίνι που κολυμπούσε τόσο γρήγορα όλα λίγα στον κόσμο, ένα δελφίνι που το όνομά του ακούστηκε στα πέρατα της γης? Αυτή θα μπορούσε να είναι παραμυθένια εκδοχή της ιστορίας του 'Αλεξ Ταξιλδάρη, του 28χρονου σήμερα αργυρού παραολυμπιονίκη του υγρού στίβου που διακρίθηκε στους Παραολυμπιακούς του 2004 και τώρα φιλοδοξεί να φέρει στη χώρα μας μια νέα διάκριση από το Πεκίνο».

    Ο Άλεξ για την οικογένειά του
    «Ήμουν τυχερός που η οικογένειά μου ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα μου. Αυτό συν το γεγονός ότι είμαι πολύ κοινωνικός με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω το πρόβλημά μου. Πριν το ατύχημα κολυμπούσα ερασιτεχνικά, ασχολούμουν όμως με το μπάσκετ και όσο ήμουν στο λύκειο κερδίσαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα».

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣ
    ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

    Δίας τσιγκούνης και Ολυμπιακοί αγώνες

    ΧΡΕΜΥΛΟΣ
    Ώστε λες πως ο Δίας δεν διακρίνει σωστά ποιο είναι
    το καλύτερο, αφού κι εκείνος κρατάει τον πλούτο!
    ΒΛΕΨΙΔΗΜΟΣ
    Κι αυτήν εδώ μας τη στέλνει σ’ εμάς.
    ΠΕΝΙΑ
    Ε! σεις που έχετε κι οι δυο τσιμπλιάρικα μυαλά
    με παμπάλαιες αλήθεια τσίμπλες,
    ο Δίας ασφαλώς είναι φτωχός,
    κι αυτό θα στο δείξω αμέσως ολοφάνερα.
    Να, αν ήταν πλούσιος,
    Αυτός που κάνει τους Ολυμπιακούς αγώνες,
    όπου μαζεύει τακτικά όλους τους Έλληνες κάθε πέντε χρόνια,
    θ’ ανακήρυσσε τους νικητές απ’ τους αθλητές,
    στεφανώνοντάς τους με στεφάνι από αγριελιά;
    Κι όμως θα έπρεπε μάλλον με χρυσό, να τους στεφάνωνε
    αν ήταν πλούσιος.
    ΧΡΕΜΥΛΟΣ
    Ε, με τούτο βέβαια φανερώνει πως εκτιμάει τον πλούτο εκείνος.
    Γιατί το εξοικονομεί, και δεν θέλει να τον ξοδέψει τίποτα απ’ αυτόν,
    και στεφανώνοντας με μασκαραλίκια τους νικητές
    κρατάει τον πλούτο για τον εαυτό του.
    ΧΡΕΜΥΛΟΣ
    Που να σε κόψει ο Δίας,
    αφού σε στεφανώσει με αγριελιάς στεφάνι!

    ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ και ο ΑΛΕΞ
    «Το στεφάνι που στόλιζε τα κεφάλια αυτών που συμμετείχαν στις θυσίες, στις εορτές και στους αγώνες οφείλει την προέλευση του στην πίστη ότι το κλαδί που ανθίζει είναι ευεργετικό. Για την αρχαϊκή θρησκευτική εμπειρία ορισμένα δένδρα αντιπροσωπεύουν κάποια ισχύ, η οποία δεν οφείλεται μόνο στο ίδιο το δένδρο, αλλά κυρίως στις κοσμολογικές του προεκτάσεις. Μ' άλλα λόγια δεν υπάρχει λατρεία αυτού καθαυτό του δένδρου, αλλά στην απεικόνιση του κρύβεται μια πνευματική οντότητα».
    ΥΣ. Η «ανταμοιβή» των προσπαθειών του Άλεξ είναι να στεφανωθεί με στεφάνι αγριελιάς. Τις υλικές ανταμοιβές τις «εισπράττουν», όλοι οι Ολυμπιονίκες.
    Penhce

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.