Περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απείχαν απ’ αυτές, παρά της ΝΔ
Σε έρευνα της Κάπα Research, επιβεβαιώνεται γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κράτησε χαμηλούς τόνους για τη νίκη στις Ευρωεκλογές, καθώς απ’ ότι δείχνει έρευνα της Κάπα Research, μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να απέχουν απ’ αυτές από ότι στους ψηφοφόρους της ΝΔ (21,3% έναντι 12,1% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ).
Άρχισε να κατεδαφίζετε το επιχείρημα της ΝΔ ότι η αποχή προήρθε από την δικιά της δεξαμενή ψήφων, καθώς οι περισσότεροι «απέχοντες» ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνομαι κι εγώ που έλεγα ότι, αν οι εκλογές ήταν εθνικές, η διαφορά θα ήταν 1,5-2 φορές το 4,4%!
Δείτε την έρευνα της Κάπα Research, εδώ…
Σε έρευνα της Κάπα Research, επιβεβαιώνεται γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κράτησε χαμηλούς τόνους για τη νίκη στις Ευρωεκλογές, καθώς απ’ ότι δείχνει έρευνα της Κάπα Research, μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να απέχουν απ’ αυτές από ότι στους ψηφοφόρους της ΝΔ (21,3% έναντι 12,1% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ).
Άρχισε να κατεδαφίζετε το επιχείρημα της ΝΔ ότι η αποχή προήρθε από την δικιά της δεξαμενή ψήφων, καθώς οι περισσότεροι «απέχοντες» ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνομαι κι εγώ που έλεγα ότι, αν οι εκλογές ήταν εθνικές, η διαφορά θα ήταν 1,5-2 φορές το 4,4%!
Δείτε την έρευνα της Κάπα Research, εδώ…
Στις "ΜΑΤΙΕΣ" Ιουνίου του Καρανίκα , γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου, δημοσιεύονται πασχαλιάτικες ευχές του Περιφερειάρχη. Υποθέτω πληρωμένες.Το Ελεγκτικό την εγκρίνει την πληρωμή άραγε!Και κάτι άλλο. Ποιοί άλλοι "δημοσιογράφοι" παίρνουν κρυφούς μισθούς, χιλιάρικα, από το Κράτος... και κρατικοί ραδιοδημοσιογράφοι...και προς Κόσμιο μεριά ...και ταχαμου ΠΑΣΟΚοι... λίστες υπάρχουν και θα βγούν. Aπτον "μεγάλο" Καρανίκα περιμένουμε απάντηση... άμεση
ΑπάντησηΔιαγραφήGUIESSIGΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΝΟΥΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΣΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
Η αποχή που καταγράφηκε στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοφανής. Το εκλογικό σώμα ανήλθε σε 5.261.036 άτομα έναντι 7.355.026 τον Σεπτέμβριο του 2007. Η (πραγματική) αποχή υπολογίζεται ότι αγγίζει ή ξεπερνά κατά τι το 30% περίπου του εκλογικού σώματος. Οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις προέβλεπαν μία αποχή της τάξης του 18%, με σκληρό πυρήνα «σίγουρης αποχής» το 12%. Το γεγονός ότι καταγράφηκαν εντέλει δέκα μονάδες και πλέον παραπάνω δείχνει ότι έλαβε χαρακτήρα «κοινωνικού ρεύματος» με προφανείς πολιτικές επιπτώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κυριότερος λόγος της αποχής (αφορά το 60% περίπου των «απόντων») οφείλεται στην προϊούσα διαδικασία πολιτικής αποξένωσης και κυνισμού («δεν εκφράζομαι από κανέναν», «η ψήφος μου δεν έχει βάρος», «δεν ασχολούμαι με την πολιτική») που διαπερνά σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Η κρίση του μεταπολιτευτικού δικομματισμού ως κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ των κομμάτων εξουσίας και της κοινωνίας έχει ανοίξει το δρόμο για μια συνολική αμφισβήτηση όχι απλώς των κομμάτων αλλά συνολικά του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης.
Η κρίση αυτή αφορά πλέον και την «Ευρώπη», η οποία δεν αντιμετωπίζεται με την ελπίδα και προσδοκία μιας καλύτερης ζωής, αλλά με επιφύλαξη, αδιαφορία ή και φόβο.
manus
Ο κόσμος έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν εμπιστεύεται αυτό το πολιτικό σύστημα που υπάρχει και αποδοκίμασε τα κόμματα προτιμώντας τις παραλίες.Αν θα πάρουν τα μήνυμα θα το δείξει ο χρόνος,προσωπικά όμως δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι στην πολιτική τους αφού αυτοί την «δουλειά» τους την κάνουν έτσι και αλλιώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΠΑ.ΣΟ.Κ., νικητής των εκλογών με το μεγαλύτερο ποσοστό έναντι των άλλων κομμάτων και με μία επαναφορά στην 1η θέση των ευρωκλογών μετά από 15 χρόνια και γενικά σε εκλογές από το 2000. Η 1η νίκη του Γ. Παπανδρέου επίσης, ως προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απόλυτα βέβαιο ότι στην Ιπποκράτους θα προτιμούσαν η νίκη να έχει συνοδευτεί από ένα ποσοστό ανώτερο του 40% και ας ήταν μικρότερη η διαφορά από τη Ν.Δ., διότι αυτό θα σήμαινε την διαμόρφωση ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος, όμως δεν πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ των δεκαετιών του 1970 και του 1980, που είχε εκείνα τα πολιτικά και προσωπικά χαρακτηριστικά που ευνοούσαν την διαμόρφωση κοινωνικού πολιτικού ρεύματος.
Η πιο ελεύθερη ψήφος καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντί του. Είναι ευνόητο ότι ρεύμα δεν υπάρχει και δεν θα μπορέσει να υπάρξει όσο οι πολίτες βλέπουν τα ίδια πρόσωπα να τίθενται ως «πρωτοκλασάτοι» υποψήφιοι μελλοντικοί υπουργοί, ως βαρόνοι σε κομματικές βαρονίες, ως αδιάφορη ή αρνητική επαγγελματικού ατομικιστικού τύπου πολιτική παρουσία και ταυτόχρονα τροχοπέδη στα ζητήματα της κοινωνίας και του ελληνικού λαού. Τα υλικά που απορρίφθηκαν από τον ελληνικό λαό δύσκολα και μόνο ως έσχατη ανάγκη μπορούν να κριθούν χρησιμοποιητέα από τον Ελληνικό λαό.
Σχεδόν ταυτόσημες με τα πρόσωπα είναι και οι πολιτικές που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, από τις όμορφες πολιτικές (πλην όμως θεωρητικές) εξαγγελίες του προέδρου του, μέχρι – και κυρίως – τις πρακτικές πολιτικές λύσεις που δυστυχώς έχουν κατασκευάσει κατά βάση τεχνοκρατικά στελέχη και πόρρω απέχουν από το να εκφράσουν ή να ικανοποιήσουν τις κοινωνικές ανάγκες.
Είναι σαφές ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν συντελέστηκε η πολιτική και προσωπική ανανέωση που είχε ανάγκη το ίδιο και ο τόπος. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για να πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποτελέσει και αυτό «βαρβαρότητα» ή ότι θα οδηγήσει την χώρα πέρα από το να «βουλιάξει».
Η νίκη του οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δικαιολογημένη καθίζηση της Ν.Δ. και στην μερική του διαφοροποίηση από τις αρχές του «ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος» ( στο «σοσιαλιστικού» θα έβαζα πολλά «εισαγωγικά»)
Ο κόσμος έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν εμπιστεύεται αυτό το πολιτικό σύστημα που υπάρχει και αποδοκίμασε τα κόμματα προτιμώντας τις παραλίες.Αν θα πάρουν τα μήνυμα θα το δείξει ο χρόνος, προσωπικά όμως δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι στην πολιτική τους αφού αυτοί την «δουλειά» τους την κάνουν έτσι και αλλιώς.
aldi
“Αυτοσκοπός των “κωμάτων” καρκινωμάτων της εξουσίας είναι αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και η μετέπειτα διατήρηση της
ΑπάντησηΔιαγραφήβλέπε νδ-πασοκ
τι θα αλλάξει δηλαδή με το να έλθει και πάλι το πασοκ στην εξουσία που υποτίθεται την δεκαετία του 80 έφερε την θρυλική αλλαγή;
μα φυσικά τίποτα
όσο το ζητούμενο δεν είναι η αλλαγή του παρόντος συστήματος δήθεν “αντιπροσωπευτικής” “δημοκρατίας”
εξυπηρέτησης των χορηγών πχ siemens και των ημετέρων
πολιτική ουσία δεν υπάρχει
όσο ειλικρινής είναι κάποιος και με καλές προθέσεις, όσο και να ευαγγελίζεται το καινούριο μέσα σε αυτό το βρώμικο σύστημα
αυτό το βρώμικο σύστημα θα τον αφομοιώσει όπως αφομοίωσε τους πάντες”
η αποχή ή το λευκό μέσα στα πλαίσια του παρόντος συστήματος “δημοκρατίας” σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός και πολύ περισσότερο δεν προσφέρει απολύτως καμιά λύση
άλλωστε ο Μπους “εξελέγη” μόνο από το 33% άρα στα @@ του το “μήνυμα”
η αποχή και το λευκό είναι περισσότερο αντίδραση
μια λύση πρακτική θα ήταν το λευκό να προσμετράτε έτσι θα φανέρωνε καθαρά τις αδυναμίες του συστήματος και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει
το ζητούμενο είναι το αίτημα αλλαγής σε παγκόσμια κλίμακα του συστήματος “αστικής δημοκρατίας”
και πάλι εξαρτάται από τους απλούς ανθρώπους
πρώτα όμως συνειδητοποίηση και μετά πράξη…….
καλά για την Ροδόπη δεν το συζητώ.
Dablou