25.6.09

Στην Ελλάδα του 2009, η δεξιά μοιράζει ρύζι, μακαρόνια και τυρί φέτα…

Τελευταία μέρα χθες της υποβολής αιτήσεων για την διανομή δωρεάν ρυζιού, μακαρονιών και τυρί φέτα από τον Δήμο Κομοτηνής και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομοτηνή. Με μια απλή υπεύθυνη δήλωση όπως αυτή που έχουμε στο blog και την προσκόμιση του εκκαθαριστικού, παραλαμβάνεις τρόφιμα. Μάλιστα στην δήλωση, δηλώνεις υπεύθυνα ότι είσαι άπορος, άσχετα αν το εκκαθαριστικό σου πρέπει να είναι μέχρι τις 15000 ευρώ!!!

Το όλο «εγχείρημα» το είχε αναλάβει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης, στην οποία πρόεδρος είναι η Νίκη Μουστάκα πριν τις ευρωεκλογές και όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κομοτηνής, πιέστηκαν να φέρουν τα δικαιολογητικά πριν απ’ αυτές! Με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας, της υπεύθυνης δήλωσης και της φορολογικής δήλωσης του οικονομικού έτους 2008, οι συνδημότες μας θα πάρουν τρόφιμα για το σπίτι τους … με αντίτιμο την ψήφο τους!
Διαβάστε σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Η ιδιοτέλεια, και προσωπική ωφέλεια είναι μείζον κριτήριο του δημάρχου κ. Κοτσάκη που συμβολίζει την εξαργύρωση με τα συσσίτια αντί εργασίας της ανθρώπινης προσπάθειας για κοινωνική σχέση συνεννόησης σε σχέση απολαβής. Η αδιαφορία για την ιστορία της πόλης και της περιοχής και η επί τούτου νεοπαγής και αμετάπειστη ιδεολογική κατασκευή μιας χειριστικής ιδιοτέλειας του πολιτισμού, των συμπεριφορών της απλής αγάπης και αποδοχής που τυγχάνουν οι δυνατοί από τους αδυνάτους και οι ισχυροί από τους ανίσχυρους είναι εντυπωσιακή. Τσιγγάνοι, αλλοδαποί, μειονεκτούντες, αντιμετωπίζονται με όρους πολιτικού χειρισμού και όχι με όρους ανθρώπινης οραματικής ενσυναίσθητης πολιτικής από το Δήμο Κομοτηνής.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.