14.4.09

Τζόκερ ανάγνωσης επιστολών

Αντιγράφω από τον πάντα εξαιρετικό τελευταίως, «βασικό σχολιασμό» του ΠΑΣΟΚ:
«1. Με μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται πως έρχεται στη Βουλή και δεύτερη δικογραφία στην οποία εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αρ. Παυλίδης. Αφορά διαγωνισμούς για τα δρομολόγια της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου. Περίπτωση στην οποία καταγγέλλονται και πάλι τα γνωστά: αδιαφάνεια, μίζες, φωτογραφικές προκηρύξεις.
2. Εμείς σημειώνουμε ένα στοιχείο. Στις 11 Ιανουαρίου του 2006, δηλαδή τρία χρόνια πριν, έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή του δημάρχου της Τήλου Τ. Αλιφέρη, προς τον πρωθυπουργό, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν τα εξής για το πώς γίνονται οι αναθέσεις των άγονων γραμμών: «Η ανάθεση γίνεται με ιδιαίτερα μεγάλη επιδότηση, ενώ έχουν αποκλειστεί προσφορές χαμηλότερου κόστους με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι τέτοια η δυσαναλογία κόστους-οφέλους, που από τις επιδοτήσεις και μόνο η πλοιοκτήτρια εταιρία σε δέκα μήνες θα εισπράξει περισσότερα χρήματα από όσο κοστίζει το πλοίο».
3. Ερωτήματα: Την διάβασε την επιστολή ο πρωθυπουργός; Την διάβασε κάποιος άλλος στο γραφείο του; Και τι έκαναν;»
Σαφέστατη τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζω τώρα εγώ ο logikos ότι όποτε στον Αγγέλου ρωτούσαν σε επιτροπές της Βουλής για τον Πρωθυπουργό και τις επιστολές του πρωθυπουργικού γραφείου απαντούσε:
«ΔΕΝ ΞΕΡΩ! 75000 επιστολές λαμβάνει το Μαξίμου, ποιος να τις αξιοποιήσει και να τις αξιολογήσει. Είναι αδύνατον!»
Και ρωτώ εγώ ο logikos, ενθυμούμενος και την πολύ συγκεκριμένη επιστολή του Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό για το Βατοπέδι: Αυτή η κυβέρνηση γιατί δεν βγάζει μια δημόσια ανακοίνωση που να λέει «Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό και όλους τους υπεύθυνους φορείς (όπως Δημάρχους, Νομάρχες, σημαντικούς επιχειρηματίες κτλ.) ότι από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου λόγω υπερβολικών παραλαβών αδυνατεί να παραλαμβάνει επιστολές ή email, από οποιονδήποτε και για οτιδήποτε, οπότε μην μπαίνετε στον κόπο να επικοινωνείτε με τον πρωθυπουργό διότι τα πάντα θα σας επιστρέφονται». Τίμια και ξεκάθαρα. Αν το έκανε μάλιστα εδώ και τρία χρόνια, ίσως θα ήταν ακόμη πιο φρόνιμο εκ μέρους της. Για να κανονίσει και ο καθένας την πορεία του!
Ακόμα καλύτερα: Να ανακοινώσει δημόσιες «κληρώσεις ανάγνωσης». Πόσες επιστολές μπορεί να διαβάζει ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του; 10 την εβδομάδα; 100; 500; Πόσες; Ε λοιπόν, μία φορά τη βδομάδα να γίνεται κλήρωση όπως στο ΤΖΟΚΕΡ, και όσες είναι τυχερές να τυγχάνουν ανάγνωσης. Οι υπόλοιπες να παραπετιούνται. Λογικό, δεν συμφωνείτε; Αν ήταν παράλογος ο συλλογισμός μου τότε είτε ο Αγγέλου θα είχε ήδη απομακρυνθεί για τη μπαρούφα του, είτε η κυβέρνηση θα είχε πέσει για χοντροκομμένη κοροϊδία και αλαζονεία. Αφού τίποτε από τα δύο δε συνέβη, νομιμοποιούμαι απόλυτα κι εγώ να προτείνω το ΤΖΟΚΕΡ ανάγνωσης επιστολών από το Μαξίμου.

logikos

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/09 23:00

    Σχολιάστε λίγο ρε παιδιά και θετικά την συμμετοχή Πεταλωτή στην Προανακριτική. Οχι μόνο στη γωνία για να πυροβολάμε.Οχι τόσο γαργάρα αντί για μπράβο.Σιγουρα δεν τον διαλέγουν στα τυχαία. Δείτε λίγο όσοι ενδιαφέρεστε για το ΠΑΣΟΚ πόσο ανεβήκαμε μετά το Βατοπέδι και τώρα με τον Παυλίδη. Τίποτε δεν είναι τυχαίο που λέει και το άσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα η συμμετοχή του βουλευτή Γιώργου Πεταλωτή τόσο στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όσο και τώρα με την συμμετοχή του στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη, δεν περνά απαρατήρητη.

    Σε ότι αφορά το "πυροβόλημα", ποτέ και καμία ανάρτησα δεν αναφέρθηκε με άσχημο τρόπο στον ίδιο τον Γιώργο Πεταλωτή.

    Η μόνο απορία μας ήταν γιατί δεν υπέγραψε το κείμενο των 13 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ΕΑΣ. Όμως μετά από μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το θέμα λύθηκε.

    Θα γράψουμε γι' αυτό στο μέλλον.

    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.