16.4.09

Πνίγηκε στη χλιδή ο υποψήφιος δελφίνος

Πολιτικές διαστάσεις πήρε η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το χλιδάτο διήμερο του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη μετά της συζύγου του στο υπερπολυτελές «Four Seasons» του Παρισιού με έξοδα του ελληνικού λαού τον Οκτώβριο του 2008. Η αποκάλυψη προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και πόλεμο παρασκηνίων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης βρίσκεται σε πανικό, καθώς βλέπει τις ηγετικές φιλοδοξίες του να ακυρώνονται, ενώ έχει ήδη ανοίξει παρασκηνιακό πόλεμο με στελέχη που θεωρεί ότι τον εχθρεύονται. Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών και πριν από την αποκάλυψη για τις χλιδάτες συνήθειές του είχε πρόβλημα με την εκλογική του περιφέρεια, τη Ροδόπη. Έτσι, σχεδίαζε να μετακομίσει στην Α’ Θεσσαλονίκης. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, συζήτησε το ενδεχόμενο αυτό με συνεργάτες και φίλους του σε γεύμα που τους παρέθεσε σε ταβέρνα της Σταμάτας, όπου μετείχε και ο κουμπάρος του πρωθυπουργού Τέλης Θωμόπουλος. Ο συνειρμός είναι ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος επίσης είναι κουμπάρος του πρωθυπουργού και εκλεγόταν στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα ήταν ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης στη συμπρωτεύουσα, όπου δεν υπάρχει πλέον όνομα πρώτης γραμμής.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Πρώτο Θέματος, εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.