7.4.09

Βιβλική συμφορά στην Ιταλία. Πάνω από 150 οι νεκροί!!!

Εικόνες Αποκάλυψης στην κεντρική Ιταλία μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες και 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, που έπληξε τη μεσαιωνική πόλη Λ’ Ακουίλα, στην ορεινή περιοχή Αμπρούτσο, 85 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, προκαλώντας τον θάνατο σε πάνω από 150 ανθρώπους.
Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι, καθώς πολλά κτίρια στο ιστορικό κέντρο έχουν καταρρεύσει, μεταξύ αυτών και μία φοιτητική εστία. Οι άστεγοι αναμένεται να φθάσουν τις 100 χιλιάδες, ενώ οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό που έχει πλήξει τη γειτονική χώρα από το 1980, όταν μία σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου τριών χιλιάδων ανθρώπων. Στη Λ’ Ακουίλα είχε σημειωθεί τόσο καταστροφικός σεισμός το 1786.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, είκοσι έξι δήμοι μετρούν ήδη τις πληγές τους και περισσότερα από 10 χιλιάδες σπίτια και κτίρια έχουν καταρρεύσει. Τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, που αριθμεί περίπου 70 χιλιάδες ανθρώπους.
Δείτε ερασιτεχνικά βίντεο, λίγο μετά τον σεισμό στην Λ’ Ακουίλα…

4 σχόλια:

  1. Ελληνο-Abruzziano7/4/09 11:02

    Ολυμπιακή-Αεροπορία - Σεισμός Ιταλία
    Ημερομηνία καταχώρησης Monday, April 06 @ 14:00:50 BST
    Θεματική Ενότητα: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ Oι Ολυμπιακές Αερογραμμές υλοποιώντας την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη συνδρομή όσων Ελλήνων βρίσκονται στην Ιταλία και έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς, θα μεταφέρουν δωρεάν από την Ιταλία στην Ελλάδα τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των πληγεισών από τον φονικό σεισμό περιοχών της γειτονικής χώρας. Σημειώνεται ότι, οι φοιτητές των οποίων οι οικογένειες διαμένουν σε περιοχές εκτός Αθηνών θα μεταφερθούν και πάλι δωρεάν με τις προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από την Αθήνα προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και της Κύπρου που εξυπηρετούν τους τόπους καταγωγής τους.


    Για την εξυπηρέτησή τους οι Έλληνες φοιτητές που διαμένουν στην περιοχή L’Aquila, και επιθυμούν να μεταβούν άμεσα στην Ελλάδα, μπορούν να αναχωρήσουν σήμερα, με την πτήση ΟΑ 240 (Ρώμη-Αθήνα), με ώρα αναχώρησης 20:05 (τοπική ώρα).
    Το ίδιο θα ισχύσει και για τις αυριανές και μεθαυριανές πτήσεις των ΟΑ (07 & 08 Απριλίου 2009), με τις εξής ώρες αναχώρησης (τοπικές ώρες):

    Τρίτη 07 Απριλίου 2009
    ΟΑ234 Ρώμη-Αθήνα Αναχ. 11:00 Άφ. 13:55
    ΟΑ240 Ρώμη-Αθήνα Αναχ. 19:25 ‘Αφ. 22:20

    Τετάρτη 08 Απριλίου 2009
    ΟΑ234 Ρώμη-Αθήνα Αναχ. 11:00 Άφ. 13:55
    ΟΑ240 Ρώμη-Αθήνα Αναχ. 19:25 ‘Αφ. 22:20

    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία των ΟΑ στη Ρώμη, στους εξής τηλεφωνικούς αριθμούς:

    Γραφείο Πόλης
    Γραμμή Επικοινωνίας για Κρατήσεις Θέσεων:
    (0039) 0647867340 – κα. Savino
    Διευθυντής ΟΑ Ιταλίας: (0039) 0647867340 - κ. Ν. Terezi

    Αεροδρόμιο (Fiumicino)
    Γραφείο ΟΑ:
    - (0039) 3356085608 – κ. Casagrande & κ. Χαριτάτος
    - (0039) 0665958352 κ. Βαρβαρέσσος

    Όσοι φοιτητές έχουν απολέσει το σύνολο των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα πρέπει να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, στον εξής αριθμό: (0039) 068 537 5500.
    Ελληνο-Abruzziano To blog “piazza del popolo” το διαβάζουμε στη Pescara.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνο-Abruzziano7/4/09 11:13

    L' Aquila
    Η επαρχία της L'Aquila (Provincia dell'Aquila) είναι η μεγαλύτερη, στο πιο ορεινό όγκο και λιγότερο πυκνοκατοικημένες στην επαρχία του Abruzzo περιοχής της Κεντρικής Ιταλίας. Περιλαμβάνει περίπου το ήμισυ του εδάφους του Abruzzo και καταλαμβάνει το δυτικό τμήμα της περιοχής. I. Έχει σύνορα με την επαρχία Teramo προς τα βόρεια, Pescara και Chieti προς τα ανατολικά, Isernia (στο Μολίζε περιοχή) στα νότια και Frosinone, Ρώμη και Rieti (σε Λάτσιο περιοχή), προς τα δυτικά.. Η πρωτεύουσα είναι η πόλη της L'Aquila.. Η επαρχία της L'Aquila περιλαμβάνει τα υψηλότερα βουνά της Απεννίνων (Gran Sasso, Maiella και Velino-Sirente), την ψηλότερη κορυφή, Corno Grande, η πεδιάδα της υψηλής Campo Imperatore, και νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης, η Calderone.. Την επαρχία της την διασχίζουν μεγάλοι ποταμοί είναι ο Aterno-Pescara, Sangro, Liri, Salto, και το Turano? Οι μεγάλες λίμνες είναι Lago Scanno και Lago Barrea.. Η μεγαλύτερη λίμνη στην ιταλική χερσόνησο, Lago Fucino, που είχε αποξηρανθεί τον 19ο αιώνα είναι το μεγαλύτερο έργων.. Η λίμνη είναι σήμερα μια λεκάνη ευημερούντος γεωργικού τομέα και μια σημαντική τεχνολογική ζώνη της πόλης.
    Οικονομία και Πληθυσμός
    Η επαρχία είναι γνωστή για τα πολλά κάστρα, φρούρια και τον παρθένο μεσαιωνικό λόφο της πόλης.. Η επαρχία έχε της δύο μεγάλες πόλεις, L'Aquila και Avezzano, με έμπειρί ταχείας οικονομικής ανάπτυξης κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες με την ανάπτυξη του manufactoring μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και των βιομηχανιών.. Στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, η πολιτεία αντιμετώπισε σοβαρά τις επαρχίες της υπαίθρου γιατί ο πληθυσμός μειώνόταν με την κατάρρευση της ποιμενικής και γεωργικής οικονομίας.. Τα τελευταία χρόνια (Αξιοποιώντας το πρόγραμμα Leader και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον αγροτουρισμό) με τη δημιουργία της Gran Sasso e Monti della Laga National Park, Majella το εθνικό πάρκο και το Sirente-Velin τo Περιφερειακό Πάρκο, του τουρισμού οδήγησε στην αύξηση της αγροτικής οικονομίας της L'Aquila και άρχισε η ανατροπή της μείωσης του πληθυσμού. Έχει έκταση 5.034 km ², και συνολικό πληθυσμό 297.592 (2001)
    Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης και στην Pescara, στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο με τη Ρώμη, στις όχθες της Αδριατικής και σε όλην την οροσειρά των Abruzzo.Η σεισμική δόνηση ξύπνησε στους κατοίκους της περιοχής τις αλγεινές μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 1997.
    Ο Ελληνο-Abruzziano, μια επισκεψής σας να απολαύσετε τη παρθένα φύση, αξίζει τον κόπο. Το ταξίδι από το Bari διαρκεί μονο 4 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/09 12:07

    Νοιώθω μεγαλη θλιψι για το θανατο του Βασίλη. Γνωρίζω πολυ καλα τι πάει να πει ξενητια. Ο χαμός του Βασιλη ισως ξυπνησει την Ελληνικη πολιτική ηγεσια, για να αφησει το κουκλοθεατρο και να "παιξει" με το μεγαλο προβλημα που λεγεται Ελληνικη παιδεία. Φτανουν τοσα θυματα.Ηνεολαια είναι το μελλον της πατριδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω γιατί Έλληνες σπουδάζουν στην Ιταλία - Πως χωνόσαστε στα έντερα του Βατικανού; Οι καθολικοί είναι οι πιο αγράμματοι Νέα Υόρκεζοι: Ισπανόφωνοι δεν φοιτούν γυμνάσιο 32%, μαύροι 25% Ιταλοί 20% ενώ Έλληνες, Εβραίοι και Σκοτσέζοι είναι οι πιο μορφωμένοι. Και οι μαύροι καθολικοί κάνουν πολύ χειρότερα από τους Προτεστάντους. Και στους Σέιζμους οι Έλληνες συμμορφώθηκαν και έβαλαν αυστηρούς κανόνες μα οι Ιταλοί εξακολουθούν να Μαφιάζουν Μας ξεπουλάν στον πάπα οι πρώην κρατούμενοι των Βενετών, δηλ οι πελοπορίκοι, νηγρασιάτες και λυσιότες. Αυτοί μετά λέγουν στην Αμερική "ουνια φάτσα ουνια ράτσα" και ξεπολιουντε στον πάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.