5.3.09

Ξεκίνησαν τα όργανα στην ΔΕΥΑΚ;;;

Ξεκίνησαν οι «αιτήσεις» των μελών της αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής (ενώ άλλες ετοιμάζονται), για τα πεπραγμένα στην ΔΕΥΑΚ, όσον αφορά τις μαϊμού προσλήψεις στον δημοτικό οργανισμό που σαν αποτέλεσμα είχε την λήψη υπέρογκων δανείων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά θα τα πληρώσει ο λαός της Κομοτηνής, ή καλύτερα άρχισε να τα πληρώνει με την αύξηση της τάξης του 50% του νερού στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.
Σε ένα αντίγραφο της αίτησης, που εξασφαλίσαμε και σας παραθέτουμε, το μέλος της Νέας Πορείας Αλή Μέρτογλου, ζητάει να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και να του δοθεί κατάσταση όλων όσων απασχολήθηκαν στην επιχείρηση τα τελευταία δύο χρόνια με οποιαδήποτε σχέση παροχής υπηρεσίας ή σύμβασης έργου ή εξαρτημένης εργασίας και κάθε άλλης μορφής εργασίας εκτός των με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου τακτικού προσωπικού. Σε όλα τα παραπάνω θέλουν να του χορηγηθούν αντίγραφα των συμβάσεων, σε αντίθετη περίπτωση (αν δεν δοθούν), η δημοτική παράταξη της Νέας Πορείας θα απευθυνθεί και πάλι στον εισαγγελέα!!!
Περιμένουμε τις εξελίξεις, οι οποίες, σύντομα, θα είναι … αποκαλυπτικές! Ελπίζουμε.
Η αίτηση του Αλή Μέρτογλου, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ή να κάνετε κλικ πάνω στα έγγραφα, έχει ως εξής:
«Προς την ΔΕΥΑ Κομοτηνής
ΑΙΤΗΣΗ του Αλή Μέρτογλου του Μουσταφά, κατοίκου Κομοτηνής
Κε Πρόεδρε
Από τα οικονομικά στοιχεία του 2008 και τον ισολογισμό του 2007 προκύπτει υπέρμετρη αύξηση των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΥΑΚ, γεγονός που οδηγεί σε ανάγκη υπέρογκου δανεισμού και αναπόφευκτη αύξηση της τιμής του νερού, βάρος που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες της Κομοτηνής.
Για να ανταποκριθώ καλύτερα στα καθήκοντα του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και του δημοτικού συμβούλου, συμβάλλοντας στην διατύπωση προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ, παρακαλώ να μου χορηγήσετε τα ακόλουθα:
Κατάσταση όλων όσων απασχολήθηκαν στην ΔΕΥΑΚ τα έτη 2007 & 2008 έως σήμερα με οποιαδήποτε σχέση παροχής υπηρεσίας ή σύμβασης έργου ή εξαρτημένης εργασίας και κάθε άλλης μορφής εργασίας εκτός των με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου τακτικού προσωπικού της ΔΕΥΑΚ.
Στην παραπάνω κατάσταση να εμφανίζεται για τον καθένα αναφερόμενο ξεχωριστά η απόφαση του Δ.Σ. ανάθεσης εργασίας ή έργου ή παροχής υπηρεσίας, το ύψος της αμοιβής του, η ημερομηνία έναρξης και λήξης της απασχόλησης, το είδος εργασίας που παρείχε, τα παραδοτέα του έργου, οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης του οποιουδήποτε προγράμματος που μετείχε (π.χ. STAGE, ΟΑΕΔ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.α.).
Ιδιαίτερα Α) για τις συμβάσεις έργου παρακαλώ να μου χορηγηθούν αντίγραφα των συμβάσεων συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις του νομικού συμβουλίου ότι δεν προκύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας όπως από το νόμο προβλέπεται.
Β) Για όσους απασχολήθηκαν στην ΔΕΥΑΚ και εντάχθηκαν σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα να εμφανίζεται το ποσό που η ΔΕΥΑΚ έλαβε ως επιχορήγηση σε αντιπαραβολή με τη συνολική δαπάνη που η ΔΕΥΑΚ κατέβαλε για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, περιλαμβανομένων των εισφορών και λοιπών εργοδοτικών επιβαρύνσεων, καθώς επίσης και η υποχρεωτικά προβλεπόμενη περαιτέρω απασχόληση χωρίς επιχορήγηση όπως και η συνολική δαπάνη αυτής.
Γ) Για όσους παρείχαν οποιαδήποτε εργασία επιστημονική, διοικητική, εργατοτεχνική, εργασία με πιθανόν προφορική συμφωνία παρακαλώ να μου χορηγηθούν αντίγραφα όλων των δελτίων παροχής υπηρεσίας υπόχρεος πληρωμής των οποίων είναι η ΔΕΥΑΚ, είτε αυτά έχουν εξοφληθεί είτε όχι. Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Κομοτηνή 16.02.2009 Με τιμή»

Διαβάστε σχετικά για το θέμα:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/3/09 15:47

    ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ∆εν έχει προσόντα ο Γ. Παπανδρέου...
    «Έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.
    Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έχω συνεργαστεί μαζί του,έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση. Επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ όνομά του ενώνει.»
    Θ. Πάγκαλος, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    16 Σεπτεμβριου 2001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε, ακόμα να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ;;;;; Τζάμπα κόπο κάνετε να ανατρέχετε στα αρχεία των εφημερίδων σας... Ο Μεγάλος Κριτής, ο ΛΑΟΣ, σας έμαθε πια... ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ!!!!
    Φροντίστε να μαζέψετε τον πρωθυπουργό σας, τον Μέγα Μάγιστρο του play station και βάλτε τον να δουλέψει, γιατί σε λίγο σας βλέπω από παπαγαλάκια, να γίνεστε ΛΑΓΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΥΧΤΑ...!!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/09 11:09

    Παρεμπιπτόντως, διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας (Ελεύθερο βήμα), στο φύλο της 27ης Φεβρουαρίου 2009 τη δήλωση του Δημάρχου κ. Κοτσάκη. Τα 505.000 ευρώ που είναι να δώσει η ΔΕΥΑΚ στον εργολάβο κ. Πίτατζη, θα τα ζητήσει από την παλιά διοίκηση της επιχείρησης του 1997, στην οποίαν πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Παπαδριέλλης. Παραλείψατε όμως να αναφέρετε για την σωστή ενημέρωση των δημοτών ότι αντιπρόεδρος ήταν ο Τάσος Ελευθεριάδης, το λύσε-δέσε την εποχή εκείνη της επιχείρησης. Δεν θα επιρρίπτουμε ευθύνες μόνο στους αποδημήσαντες, αν υπάρχουν βέβαια, αλλά και στους ζώντες.
    Με την ευκαιρία συμπληρώνω για τα 300.000 ευρώ που τόσος λόγος γίνεται ρωτήστε τον κ. Πέτρο Βαφειάδη και τους συνεταίρους του που βρίσκονται.
    Είμαι εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ και φούλ νεοδημοκράτης, η αδικία όμως είναι αδικία, η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρεμπιπτόντως, αγαπητέ νεοδημοκράτη (και μάλιστα φουλ)έχεις μεγάλο δίκιο σ' αυτά που γράφεις.

    Αλλά νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείς στην εφημερίδα και όχι στο ιστολόγιο μας, για δύο λόγους.

    Πρώτον διότι αυτή τα έγραψε και δεύτερον γιατί δεν έχει καμία σχέση με την συγγραφική ομάδα μας!

    Να είστε καλά και ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.