6.3.09

Οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστριες της πολιτικής αλλαγής

Η φετινή επέτειος της 8 Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πολλαπλής κρίσης που πλήττει πολλά από τα δικαιώματα τους.
Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ ενώνει τη φωνή του μαζί με όλα τα κινήματα γυναικών, μαζί με όλες τις σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και διεκδικεί την εξάλειψη των διακρίσεων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι γυναίκες σ’ όλη την υφήλιο.
Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και αποτελούν τα πρώτα και τα κύρια θύματα βίας και εκμετάλλευσης. Στη χώρα μας οι γυναίκες έχουν κατακτήσει σημαντικά δικαιώματα που είναι αποτέλεσμα των αγώνων του γυναικείου και προοδευτικού κινήματος, αλλά και του δημοκρατικού προοδευτικού πλαισίου που καθιέρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα οι γυναίκες υφίστανται πρώτες και με πιο έντονο τρόπο τις συνέπειες της αποτυχημένης διακυβέρνησης από την ΝΔ και της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Βιώνουν ήδη την οικονομική κρίση και τα οδυνηρά της αποτελέσματα, ως τα πρώτα της θύματα. Στα ήδη οξυμμένα προβλήματα στην οικογένεια και την κοινωνία έρχονται να προστεθούν και νέα, καθώς οι γυναίκες πλήττονται άμεσα λόγω των πολλαπλών ρόλων τους.
Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαίο να υπάρξει μια εθνική αναπτυξιακή πρόταση διεξόδου με κοινωνικό πρόσωπο καθώς και να στηριχθεί η γυναίκα. Πρέπει να μπει τέλος στην καταστροφική πορεία που οδηγεί τον τόπο η κυβέρνηση της ΝΔ και o Κώστας Καραμανλής. Oι γυναίκες μπορούμε και πρέπει να πάρουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας. Να γίνουμε σήμερα πρωταγωνίστριες της πολιτικής αλλαγής και αύριο συμμέτοχοι στην νέα προοδευτική και αναγεννητική πορεία που το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα φέρουν στη χώρα.
Στo πλαίσιο αυτό, ο Τομέας Γυναικών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, μαζί με κλιμάκιο στελεχών του Νομού μας, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 7 Μαρτίου, ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα της γυναίκας και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, στην αγορά της Κομοτηνής, με έναρξη στις 10:30 π.μ. από τη συμβολή των οδών Ορφέως και Βενιζέλου.

Τομέας Γυναικών Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.