26.1.09

Κρίκοι της αλυσίδας του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου

Όσο πλησιάζει η 4η Φεβρουαρίου, η ημέρα της δίκης των Βατοπεδινών Εφραίμ και Αρσένιου στην αίθουσα του Εφετείου Ροδόπης, τόσο η «ενημέρωση» από πλευρά της Μονής θ’ αρχίζει να οργιάζει!!! Σ’ αυτό θα παίξουν ρόλο όλοι οι αγιορείτικοι φίλοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει την προπαγάνδα.
Πρόσφατο παράδειγμα το τετρασέλιδο φυλλάδιο που τιτλοφορείται «Ενημέρωση για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου», το οποίο μοιράζεται στους κατοίκους της Κομοτηνής και στο οποίο εξυμνούνται τα έργα και οι ημέρες των Κυπρίων μοναχών με «καλή πρόθεση», όπως αναγράφεται, ώστε ο «καθένας να κατανοήσει την αλήθεια της υπόθεσης»!!!


Εκτός από το τετρασέλιδο «ενημερωτικό» φυλλάδιο, τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής, αναδεικνύει ως «θύμα» του σκανδάλου την ίδια την Μονή και φιλοξενεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα τον συνήγορο υπεράσπισης της Βατοπεδινών, Στέργιο Γιαλάογλου, στις σελίδες της. Η εφημερίδα «Χρόνος», η οποία όλως τυχαίως, δημοσίευσε πρώτη απ’ όλους το «ενημερωτικό» κείμενο των μοναχών, την περίοδο της εξέγερσης της νεολαίας και παραμονές Χριστουγέννων που η υπόθεση του σκανδάλου είχε καταλαγιάσει, με δημοσίευμα της και πάλι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εμφανίζει και δημοσιεύει γνώμες μάρτυρα υπεράσπισης της Μονής στην αγωγή που κατέθεσαν κάτοικοι της Χαλκιδικής, με σκοπό να καταδειχθούν δράσεις ανάπτυξης για το νομό, χάρη στις δυνατότητες που θα παρείχε η Μονή μ’ έναν δήμο της περιοχής!
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφημερίδα, είναι η «φωνή» του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κομοτηνή και όλως τυχαίως πάλι, ο δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου έχει καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους του γραφείου τύπου του υπουργού, σε άτομο που φέρεται ως blogger στην Κομοτηνή!!!
Η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.