18.1.09

Λάσπες

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, ήρθε ένα μήνυμα από έναν εργαζόμενο της ΕΑΣ Ροδόπης, με το οποίο θέτει κάποια ερωτήματα προσπαθώντας να δώσει στον κόσμο της Κομοτηνής να καταλάβει τι γίνεται αυτήν την περίοδο στην πολύπαθη ΕΑΣ. Το μήνυμα έχει ως εξής:
Επικαλούμενος το σχόλιο του τοπικού «Ελεύθερου Βήματος», για την πλήρη μοναξιά που βιώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Ροδόπης, μη έχοντας στήριξη από κανέναν φορέα της πόλης μας, το δικό σας προχθεσινό σχόλιο περί διοίκησης των σκανδάλων και παρακινούμενος από τις αθλιότητες που διαρρέει η διοίκηση ότι «οι εργαζόμενοι είναι υποκινούμενοι από την δεξιά και επιδιώκουν να πληρωθούν σε βάρος των αγροτών» (χρησιμοποιώντας αναίσχυντα ψεύδη με παράλληλη επιχείρηση τρομοκράτησης του συνδικάτου), θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις με την ευχή ότι υπάρχει ακόμη τσίπα ανθρώπινη στον τόπο μας, ώστε να λυθούν οι απορίες μου, που κατ’ εμέ δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει με την ΕΑΣ.
Επέτρεψε μου πρώτα να απαντήσω στη λάσπη που πετά η διοίκηση της ΕΑΣ Ροδόπης, άλλοτε αυτοπροσώπως άλλοτε με τα γνωστά παπαγαλάκια (δημοσιογράφοι, αγροτοπατέρες και διάφορα άλλα εξωτικά πτηνά).
Πρώτον, το ότι οι εργαζόμενοι υποκινούνται από την δεξιά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το 80% των εργαζομένων ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο 20% ΝΔ και Αριστερά. Ακόμη το ΔΣ του συλλόγου από τους 7, ΝΔ ψηφίζει μόνο ένας. Όσον αφορά την επιδίωξη των εργαζομένων να πληρωθούν σε βάρος των αγροτών, να σας αναφέρω ότι μόνο για φέτος από τον θέρο και μετά, έχουν «αυγατίσει» τα χρωστούμενα της ΕΑΣ προς εμάς κατά 6 μήνες, ενώ οι αγρότες με σιτηρά, κατά πλειονότητα, έχουν πάρει προκαταβολή έως και 22 – 23 λεπτά το κιλό από τον Ιούλιο. Το γιατί δεν πήραν όλοι και το γιατί δεν πήραν το ίδιο ποσό, ρωτήστε τη διοίκηση που βγήκε κυριολεκτικά με τα τσουβάλια και μοίραζε λεφτά. Να υπενθυμίσω εδώ ότι η κυβέρνηση έδωσε 17 λεπτά στα σκληρά, μέσω του άτοκου δανείου.
Επίσης το Πάσχα οι εργαζόμενοι απώλεσαν άλλον έναν μισθό, αλλά οι αγρότες που μας έφεραν τα καλαμπόκια τους τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2007, πήραν επιπλέον 2 λεπτά, φτάνοντας τα 24 λεπτά ανά κιλό, όταν τα καλαμπόκια τους η διοίκηση αδυνατούσε να τα πουλήσει, ενώ αυτά υποβαθμιζόταν στα σιλό. Για όλα αυτά, αλλά και για δεκάδες παραπλήσιες έξυπνες κινήσεις των διοικήσεων, οι εργαζόμενοι βλέποντας την κατάντια των αγροτών μας και την αδιαφορία των κυβερνώντων προς αυτούς καθώς και για να μην διαταράξουν το τρίπτυχο (αγρότες – διοίκηση – εργαζόμενοι ) τα υπομέναν σιωπηρά και χωρίς να ξέρει κανείς εκτός οργάνωσης το τι γίνετε.
Ας πάω τώρα και στις απορίες μου…
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος, το γιατί υπάρχει μουγκαμάρα, από τον συνάδελφο μας και γιο βιοπαλαιστή αγροφύλακα, Νομάρχη κ. Γιαννακίδη;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος το γιατί υπάρχει μουγκαμάρα, από τον μέγα εργατοπατέρα και πρόεδρο του εργατικού μας κέντρου;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος για την μουγκαμάρα του τοπικού μας ΠΑΣΟΚ; ( έχει 90 ψηφοφόρους εκεί ). Για τους εργαζομένους του Λαναρά, βγήκαν πολεμικές ιαχές … για. τους εργαζομένους της ΕΑΣ Ροδόπης;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος για την μουγκαμάρα του ανώτερου συνδικαλιστικού φορέα στους εργαζομένους των ΕΑΣ στη χώρα με τον πρόεδρο του ... που όταν το έπαιζε μεσίτης της Πειραιώς, για την περιβόητη ρύθμιση μας αλλά και ως μέγας εκλογομάγειρας σε συνεργασία με την διοίκηση για τις εκλογές των εργαζομένων, μας επισκέπτονταν τακτικότατα;
Τις υπόλοιπες απορίες εν καιρώ…

Ένας εργαζόμενος στην ΕΑΣ Ροδόπης

Διαβάστε σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/1/09 21:08

    Έλληνες αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας;
    "Δήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου σαν υπουργός εξωτερικών το 1999
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
    Έλληνες αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας;
    Την δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου την έκανε στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βορειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."
    http://online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_2743.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.