15.10.08

Μια επισιτιστική «βοήθεια» που κατάστρεψε εκατοντάδες ανθρώπους…

…και οι υπεύθυνοι αυτής, είναι ακόμα εκτός φυλακής!!!

Στην Κομοτηνή εκτός από τους εργαζομένους του Ομίλου Λαναρά, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης αφού έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα αρκετών μηνών, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια, η Ένωση αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και η διοίκηση της προσπαθεί ανεπιτυχώς να προβεί σε μια ρύθμιση των χρεών με την Αγροτική Τράπεζα.
Πως όμως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση; Πως φτάσαμε στο σημείο τα προϊόντα της ΕΑΣ Ροδόπης να χάνονται σε επισιτιστικές «βοήθειες»; Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2004, όταν και ο υφυπουργός (τότε) εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης προσέφερε 1.500.000€ στην ΕΑΣ Ροδόπης για την αγορά 11.000 τόνων σταριού το οποίο μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», θα στελνόταν στην Αφρική, ως επισιτιστική βοήθεια για τα παιδιά της Αιθιοπίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τότε, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, έδωσε ακόμη εντολή σε 60 πρεσβείες να αναζητήσουν νέες αγορές για πώληση των απούλητων σταριών της ευρύτερης περιοχής μας!!!
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και έδωσε το σιτάρι. Όμως από εκείνο το σημείο ξεκινάει η περιπέτεια, καθώς σιτάρι και λεφτά (1.500.000€) εξαφανίζονται και μέχρι σήμερα αγνοούνται, με αποτέλεσμα τα οικονομικά της Ένωσης να είναι τραγικά, τα προβλήματα να συσσωρευτούν και φυσικό επακόλουθο της υπόθεσης να μην μπορεί να πληρώσει τους παραγωγούς και τους εργαζομένους της.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε, παραμονές εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τον «σοσιαλιστή» πρόεδρο της ΕΑΣ Νίκο Σκοπιανό, να αντιπολιτευθεί τις ενέργειες του Ευριπίδη Στυλιανίδη (τι πιο φυσικό;), αυτός του συμπαραστέκεται, κάνοντάς τον έτσι, συνένοχο στην περίεργη αυτή συναλλαγή. Το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε εκείνη την περίοδο στα μέσα ενημέρωσης έλεγε χαρακτηριστικά: «…Η ΕΑΣ Νομού Ροδόπης εκπροσωπώντας το σύνολο του αγροτικού κόσμου της περιοχής εκφράζει την δυσφορία της για τους τίτλους της εφημερίδας Έθνος που παραποιούν την πραγματικότητα, δημιουργούν ψευδής παραπλανητικές εντυπώσεις για την περιοχή αλλά και για τον υφυπουργό Εξωτερικών, βουλευτή του νομού μας Ευριπίδη Στυλιανίδη… Το Δ.Σ. της ΕΑΣ Ν. Ροδόπης με τις ενέργειες που προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της οργάνωσης και του αγροτικού κόσμου. Προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του κ. Στυλιανίδη που στοχεύει στην υλοποίηση και πραγματοποίηση των δικών μας στόχων…»!!!
Δύο χρόνια μετά, παρά τις αγωγές και τις μηνύσεις, η υπόθεση δεν έχει φτάσει στην ακροαματική διαδικασία. Δύο χρόνια μετά, διαβάζοντας συνεντεύξεις του Προέδρου Νίκου Σκοπιανού στις εφημερίδες, βλέπουμε να αποφεύγει εντέχνως συνέχεια να αναφερθεί στο όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη και της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Δύο χρόνια μετά, κανένας φορέας δεν έχει ενδιαφερθεί για το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού της Ένωσης. Δύο χρόνια μετά … ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!!! Στην πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ, αγροτοσυνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης, επιτίθενται λεκτικά εναντίον του πρώην αντιπροέδρου της ΕΑΣ Κυριάκου Κρόκου, λέγοντας τον απατεώνα. Ο συγκεκριμένος συμπλήρωνε το τρίο (μαζί με τους Στυλιανίδη και Σκοπιανό) που υπέγραψε την συμφωνία ΕΑΣ – ΜΚΟ «Αλληλεγγύη».
Όπως πάντα, σε τέτοιες περιπτώσεις, χαμένος βγαίνει ο εργαζόμενος, ο οποίος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες των οικογενειακών και κοινωνικών του υποχρεώσεων, την ίδια ώρα που ο πλουτισμός της αντίπερα όχθης (Στυλιανίδης – Σκοπιανός – Κρόκος) δεν έχει λογική.

Διαβάστε σχετικά:


Γράφει ο Μιχάλης «από τα Σκόπια» Κωνσταντίνου
mixakosta@gmail.com

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/10/08 08:57

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1995,ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΤΑΝ Νο70
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ.
    ΕΚΤΟΤΕ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΝΑΥΣΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ (ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ).
    ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1995 ξεκίνησαν όλα,συμφωνώ.Όμως η μπίζνες με το σιτάρι της "Αλληλεγγύης" ήταν η ταφόπλακα της Ένωσης.Και μου αρέσει πως ορισμένοι στο ΔΣ κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/08 19:24

    Συνεχίζεται η κοροϊδία του Υπ. Παιδείας προς τους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ.
    Η καινούρια χρονιά άρχισε-οι σπουδαστές γράφτηκαν και ΠΛΗΡΩΣΑΝ για δίδακτρα
    αλλά οι καθηγητές- εκπαιδευτές είναι απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Και ρωτώ?
    Ποιος θα διδάξει σε αυτούς τους σπουδαστές Κ.Στυλιανίδη
    Κάποιος που δεν πληρώνεται τα 3 τελευταία χρόνια?
    Τι γίνεται με τα λεφτά των σπουδαστών που δίδονται ως δίδακτρα?
    Σε ποιες τσέπες πάνε?
    Γνωρίζουν οι γονείς των παιδιών ΠΟΥ στέλνουν τα παιδιά τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/10/08 12:23

    ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ,MICHAEL,ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΧΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/10/08 12:27

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΙΣΕΙ Η ΕΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ? ΛΕΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ. ΑΜΟΙΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμοιροι εργαζόμενοι - αγρότες.Το μόνο σίγουρο.Όσο για τα συμβόλαια,ενημέρωσέ με.

    Και για να ξέρεις το σκάνδαλο της "Αλληλεγγύης" θα σκάσει σε λίγο καιρό.Ο Καρχιμάκης όταν επισκέφθηκε την Κομοτηνή ζήτησε και του έδωσαν τον φάκελο για τα σιτηρά.Στοιχεία,δημοσιεύματα και ονόματα εμπλεκομένων για να τα διαχειριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.