8.1.09

Χειροπιαστές αποδείξεις 2: Το πολίτευμα μας δεν είναι δημοκρατικό

Το εξής πρωτοφανές περιστατικό αποτελεί ΕΠΙΣΗΣ ατράνταχτη απόδειξη ότι δεν έχουμε δημοκρατία (κι ελπίζω να τ’ ακούει ο Πρόεδρος):
Γύρισε δικηγόρος από διακοπές στο σπίτι της στα Εξάρχεια και είδε ότι είχε γίνει διάρρηξη. Οι γείτονες, μάλιστα, της είπαν ότι άκουγαν πολύ φασαρία και κόσμο, και νόμιζαν ότι η γυναίκα έκανε … party! Πήγε στο ΑΤ να καταγγείλει διάρρηξη, κι εκεί της είπαν ότι είχε γίνει … αστυνομική έρευνα!!!
Τα σημαντικά της υπόθεσης είναι 2: Πρώτον, η δικηγόρος είναι από αυτές που αναλαμβάνουν να υπερασπίσουν θύματα … ζαρντινιέρων (κάτι σαν το Κυπριωτόπουλο της Σαλόνικας). Δεύτερον, η αστυνομία, όπως ακριβώς και το υπουργείο πολιτισμού στο πρώτο ομοειδές σχόλιό μου, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ο οποίος λέει ότι:
1. Ο ιδιοκτήτης (ή ο ένοικος) του διαμερίσματος που θα ερευνηθεί πρέπει ΠΑΝΤΑ να προσκαλείται στην έρευνα, είτε είναι διακοπές στη … Λούτσα, είτε στην … Παταγονία! (Κώδ. Ποιν. Δικον., Άρθ. 256).
2. ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ (ή ο ένοικος) να παρευρεθεί, πρέπει ένας ΕΚ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ να ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ από την αστυνομία και ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ως μάρτυς! (Κώδ. Ποιν. Δικον., Άρθ. 256).
3. Η αστυνομία, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, επιβάλλεται να παραδώσει και ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ στον ένοικο, είτε αυτός είναι είτε όχι ο ιδιοκτήτης! (Κώδ. Ποιν. Δικον., Άρθ. 255).
Η αστυνομία, όμως, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ το νόμο, ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ! Οι αστυνομικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ! Απαιτείται, λοιπόν, ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ! Γιατί, αλλιώς, το τμήμα μπορεί να έχει κεφάλι, αλλά το μυαλό είναι … μονοδιάστατο, και ξέρει μόνον από αστυνομικές μεθόδους και όχι ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΟΙΕΣ από αυτές πρέπει να εφαρμόσει. Όπως λέγαμε στις ΗΠΑ δηλαδή: ΟΝΕ TRACK MIND (μονοδιάστατο μυαλό)! Μόνον που (σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα) στο επάγγελμα του αστυνομικού, ένα τέτοιο μυαλό οδηγεί σαφώς σε ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ!
Και ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
Και η … τήρηση του νόμου από πλευράς της αστυνομίας, εκτός του ότι ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ να είναι αυτονόητη (χωρίς να τα … καταφέρνει), αποτελεί και ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ!
Ερωτήσεις – απορίες;

Uli Chris

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.