25.11.08

Παραιτήθηκε … αλλά δεν εμφανίσθηκε ο Τάσος Παράσχου!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής, ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Ερελιάδης διάβασε στο σώμα την επιστολή παραίτησης του μέχρι πρότινος δημοτικού συμβούλου Τάσου Παράσχου. Εντύπωση όμως προκάλεσε σε όλο το σώμα, καθώς και στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και δημότες, ότι ο εν λόγω σύμβουλος δεν παραβρέθηκε στην τελευταία γι’ αυτόν συνεδρίαση. Και ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση πως ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, δεν ήταν παρών την ώρα που συζητιόταν το θέμα, με τις εύλογες απορίες που εξέφρασε η αντιπολίτευση και αφορούσαν το ασυμβίβαστο που επικαλέστηκε ο Τάσος Παράσχου στην επιστολή του.

Το ασυμβίβαστο, λόγω της τοποθέτησης του στην θέση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, είναι η επίσημη δικαιολογία του Τάσου Παράσχου, η οποία εκφράστηκε μέσα από την επιστολή του, όμως κάτι τέτοιο απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα. Οι πραγματικοί λόγοι για την οικιοθελή απομάκρυνση του από την δημοτική ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης», βρίσκονται αλλού και είναι η διατάραξη των πολιτικών αλλά και των προσωπικών του σχέσεων με τον Δημήτρη Κοτσάκη μετά τον «ανασχηματισμό», καθώς και οι φιλοδοξίες του για την θέση του δημάρχου. Φιλοδοξίες που μέχρι αυτήν την στιγμή βρίσκουν σύμφωνο και τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Την δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του δημάρχου μπορείς κανείς να την διακρίνει και μέσα από την επιστολή, αφού μπορεί να ευχαριστεί προσωπικά τον Δημήτρη Κοτσάκη για την θέση που του εμπιστεύθηκε αλλά δεν αναφέρεται σ’ αυτόν όταν εύχεται καλή δύναμη στα δύσκολα, για να κλείσει με ένα σαφές μήνυμα. «Θεωρώ περιττό να σας αναφέρω ότι θα βρίσκομαι συνεχώς στο πλευρό του Δήμου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους συμπολίτες μας».
Η ομάδα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον τελευταίο καιρό δουλεύει μεθοδικά για την «ρήξη» του συστήματος στον Δήμο Κομοτηνής. Περιμένει τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και ανάλογα θα πράξει. Οι συναντήσεις με στελέχη της δημοτικής αρχή, αλλά και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν πυκνώσει και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο συντηρητικό στρατόπεδο του Δήμου. Πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι ο έμπιστος άνθρωπος αυτήν την στιγμή του δημάρχου είναι ο Χρήστος Μέτιος, δείχνοντας έτσι την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δημήτρης Κοτσάκης. Το άνοιγμα που προσπαθεί τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος προς το μητσοτακικό στρατόπεδο δεν βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και δεν θα είναι έκπληξη αν ο ίδιος δεν καταφέρει να είναι ξανά υποψήφιος.
Όσον αφορά τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που παραβρέθηκαν σε «περίεργες» συναντήσεις τον τελευταίο καιρό, θα αναφερθούμε στο προσεχές μέλλον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.