19.11.08

Τα «Golden Boys» της Κομοτηνής και τα χρήματα των πολιτών

Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθούμε στον Τύπο της Κομοτηνής να βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολυσέλιδα δημοσιεύματα τα οποία εκθειάζουν το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε πολλούς τομείς. Ορισμένα από αυτά που μπορώ πρόχειρα να θυμηθώ (κρατάω αρχείο από όλες τις εφημερίδες) αφορούν στο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., του Βιολογικού Καθαρισμού, του τομέα Τεχνικών Υπηρεσιών κ.ο.κ. Τα δημοσιεύματα αυτά είναι 2 και 4 σελίδων, σε έγχρωμη εκτύπωση και τα βλέπουμε σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες, σχεδόν ολόιδια να προβάλουν φωτογραφίες με έργα και τα πρόσωπα ορισμένων τοπικών αρχόντων.
Σίγουρα θα έγιναν πολλά έργα και φαντάζομαι να γίνουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Ποια όμως ήταν η αγωνία της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει αυτή την προεκλογικού τύπου προβολή στα Μ.Μ.Ε. 2 χρόνια πριν τις εκλογές; Μήπως η πτώση της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις; Μήπως κάτι άλλο; Και τελικά πόσα ευρώ κόστισε αυτή η διαφημιστική καμπάνια σε ΟΛΕΣ σχεδόν της εφημερίδες της Ροδόπης; Και τα χρήματα αυτά δε θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε κάπου αλλού;
Η αλήθεια είναι πως με αυτές τις πολυδάπανες διαφημιστικές (με πλάγιο τρόπο) καμπάνιες οι Δημοτικές Αρχές επιτυγχάνουν δύο σκοπούς: πρώτον την προβολή τους με χρήματα του Δήμου και δεύτερον την «εξημέρωση» των διαφωνούντων Μ.Μ.Ε. που θα εισπράξουν τα «πακέτα». Προφανώς η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν αγγίζει το Δήμο Κομοτηνής που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την προβολή του έργου της Δημοτικής Αρχής στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την ώρα που ο πλανήτης τρέμει υπό το φόβο της πείνας και της ανεργίας. Σαν κάποια πινακίδα που κάποιοι ευφάνταστοι είχαν βάλει πριν πολλά χρόνια στην είσοδο της πόλης, που έλεγε «Κομοτηνή: πόλη χωρίς πυρηνικά» ή κάτι αντίστοιχο και το οποίο θυμάμαι σχολίασε αναλόγως ο εκδότης (τότε) του «Χρόνου» Αλέξανδρος Φανφάνης λέγοντας πως αν ω μη γένοιτο γίνει επίθεση με πυρηνικά όπλα, η ραδιενέργεια προφανώς λόγω της ταμπέλας θα σταματήσει έξω από την πόλη…!
Και μιας και αναφέρθηκα στον φίλο και δάσκαλο Αλέκο, ο συνεχιστής του στο «Χρόνο», στη στήλη που ο ίδιος εδώ και δεκαετίες καθιέρωσε (τα «Μικροκομοτηναίικα») Δήμος Μπακιρτζάκης, χθες αναφέρει τα εξής:
  • Ποιος έκτισε τις επτάπυλες Θήβες; Η ιστορία ονόματα βασιλιάδων αναφέρει. Οι βασιλιάδες όμως δεν κουβάλησαν τις πέτρες, ούτε ίδρωσαν στην εργασία.
  • Και τα χρήματα ήταν των πολιτών μόνο, αναφέρει ο Μπρεχτ σε ένα ποίημά του.
  • Ίσως θα ήταν φρόνιμο να το διαβάσουν όσοι επαίρονται τελευταία για σωρεία έργων που έγιναν επί θητείας τους.
  • Και μάλιστα όταν αυτοί κατείχαν μόνο τον τίτλο του αντιβασιλέως;. Εν τέλει ο βασιλιάς έκανε το έργο ή όχι;
Που αναφέρεται ο ποιητής Δήμος Μπακιρτζάκης; Για ποιον χτυπάει η κουδούνα; Ποιος είναι ο φέρων «μόνο τον τίτλο του αντιβασιλέως» που «επαίρεται για σωρεία έργων που έγιναν επί της θητείας του» και που προφανώς «δεν κουβάλησε τις πέτρες, ούτε ίδρωσε στην εργασία»; Προτείνω να τους ξεγυμνώσουμε όλους και να μυρίσουμε τις μασχάλες τους…
(Καλά, χιούμορ κάνω…)

[Αναδημοσίευση]

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/11/08 13:14

    Τα ατσαλακωτα "Teneke Kizanlari" του Δημου Κομοτηνης (Κοτσακης Και Σια" με νοοτροπια ¨ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" προσπαθουν με πολυσελιδα δημοσιευματα στον τοπικο τυπο να πεισουν τους Δημοτες του Δημου Κομοτηνης οτι την τελευταια διετια υλοποιησαν μεγαλο εργο και οτι κατεβαλαν και μεγαλες προσπαθειες!!!!
    Ως πιστοι οπαδοι του ηγουμενου Εφραιμ και της Πενταλφας εφθασαν στο σημειο οι αθεοφοβοι να ισχυρισθουν οτι "Ανεστησαν τον βιολογικο καθαρισμο" (Ω!θαυμα-θαυμα) και ταυτοχρονα καυχωνται οτι η ΔΕΥΑΚ ειναι προτυπο επιχειρισης ως προς την λειτουργια της και τον εξοπλισμο της σε ολη την Ελλαδα.
    Πως το προτυπο αναστενεται μονον ως θαυματοποιοι που εναι το γνωριζουν!!!!!
    Η πλειοψηφια των "Teneke Kizanlari" που ζουν στην Κομοτηνη ως εσωτερικοι μεταναστες και κατελαβαν την εξουσια με το καραβακι του μπουρνοβα που χ....νε τοσα χρονια στα λειβαδια και επιναν νερο απο τα πηγαδια! Ω θαυμα-θαυμα!!!!
    Σοβαρευτειτε.Με "Αναστασιμα Τσουρεκια"πολιτικη δεν γινεται "Tenekeler Cizanlari".
    Η ΔΕΥΑΚ ειναι εργο των αειμνηστων Δημαρχων Στογιαννιδη-Παπαδριελλη και του Δημαρχου και του 2010 Τασου Βαβατσικλη και οι Δημοτες το γνωριζουν πολυ καλα.
    Οι "Teneke Kizanlari"θελοντας να αποκρυψουν την αποδεδειγμενη ανικανοτητα τους προσπαθησαν να απαξιωσουν την ΔΕΥΑΚ με απωτερο σταχο να απαξιωθουν οι τρεις καταξιωμενοι προηγουμενοι Δημαρχοι
    στην συνειδιση των δημοτων.
    Με "ξενα κολυβα μνημοσυνο δεν γινεται" ετσι μ" ελεγε η σχωρεμενη
    Μικρασιατισα γιαγια μου.
    Με αυτες τις απολιτικες τακτικες πολιτικη δεν γινεται,το 2010 μονον με ΘΑΥΜΑ θα αναστηθειτε.
    Αμην!
    Αυτα για σημερα 20-11-08

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.