14.10.08

Σεμνή και ταπεινή πεζοδρόμηση

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στα πλαίσια της συζήτησης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κομοτηνής συνέβη το εξής ευτράπελο. Ο δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ Γιώργος Πετρίδης, εξέφρασε τις παρατηρήσεις του, που έχουν να κάνουν με την πεζοδρόμηση της οδού Κουρτίδου, το γνωστό τρίγωνο στην νότια έξοδο της πόλης προς τον οικισμό του Κοσμίου. Η πρόταση του γραφείου συγκοινωνιακών θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής, ήτανε να αποτραπεί η αριστερόστροφη κίνηση με κατεύθυνση προς το Κόσμιο των κινούμενων επί της συγκεκριμένης οδού, έτσι ώστε να αποσυμφορείται η κίνηση πέριξ της νησίδας.

Με τις παρατηρήσεις του Γιώργου Πετρίδη ενοχλήθηκε (και αυτό φάνηκε) ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Τσαλικίδης, που επί δικιάς του θητείας πεζοδρομήθηκε ο συγκεκριμένος δρόμος. Ο ίδιος πήρε αμέσως τον λόγο και διάβασε ένα κείμενο δύο σελίδων που είχε έτοιμο, το οποίο και καταφέρονταν εναντίον του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, τον οποίο και κατηγορούσε για φωνασκίες, δημιουργία εντυπώσεων μπροστά στα Μέσα Ενημέρωσης και για ξεπερασμένες αντιλήψεις.
Η ουσία είναι όμως άλλη και πιο … οικογενειακή! Ο Νίκος Τσαλικίδης θεώρησε την πεζοδρόμηση του δρόμου, ως ένα θέμα μείζονος σημασίας που άδικα δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο!!! Ο ίδιος είπε «…το να δημιουργήσουμε έναν κόμβο που διασφαλίζει την ορατότητα του δημότη προς την περιοχή του ΚΤΕΛ, δηλαδή χωρίς φυσικά εμπόδια δεν νομίζω ότι δημιουργεί τόσο μεγάλο θέμα…» και συνέχισε «…σε όλες τις ευρωπαϊκές σύγχρονες πόλεις θέλουν να χρησιμοποιούνται πεζόδρομοι, να γίνονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις μέσω πεζοδρομήσεων, μέσω διαβάσεων. Να υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι για τον δημότη. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Χωρίς την κοινωνική συναίνεση και έχοντας την άποψη του κυρίου Πετρίδη δεν μπορούμε να πάμε μπροστά…»!!!
Για να πάρει την απάντηση από τον ίδιο τον Γιώργο Πετρίδη. «…δέκα χρόνια υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση, ποτέ δεν κατηγορήθηκα ποτέ δεν κατηγορήθηκα μέχρι σήμερα για φωνασκίες και δημιουργία εντυπώσεων. Αν ήθελα να φωνασκώ ή να δημιουργώ εντυπώσεις, ακόμα και στο συγκεκριμένο θέμα, μπορούσα να μπω σε ακόμα πιο βαθιά νερά, στα οποία δεν θέλω να μπω. Μην προκαλείται όμως…»
Εμείς όμως μπήκαμε στα βαθιά νερά και τι ανακαλύψαμε;;;
Στον συγκεκριμένο 20 μέτρων δρόμο που πεζοδρομήθηκε, σύμφωνα με τον Χρυσό Οδηγό του ΟΤΕ στο διαδίκτυο, διαμένουν τρεις δημότες με το ίδιο επίθετο με τον αντιδήμαρχο Νίκο Τσαλικίδη (δες την φωτογραφία) και οι οποίο είναι όλοι συγγενείς πρώτου βαθμού μαζί του!!!

  • Ακούστε την στιχομυθία ανάμεσα στον Νίκο Τσαλικίδη και τον Γιώργο Πετρίδη

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/10/08 07:50

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΛΑΜΕ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Ν.ΤΣΑΝΑΚΛΗ? ΛΥΠΑΜΕ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ο κ.ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ,ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.ΝΑΙ! κ.ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ Ν.ΤΣΑΝΑΚΛΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/08 14:08

    Τέτοιες ενέργειες εκθέτουν τον δήμαρχο,ο οποίος σίγουρα δεν ήξερε τίποτα.Το κακό στην δημαρχεία είναι ότι όλοι προσπαθούν να "φανούν" και παίρνουν πρωτοβουλίες που ο δήμαρχος τις αντιλαμβάνεται μετά.

    Ας δουλέψουν συλλογικά και να αφήσουν το "εγώ".Αυτό θα τους φάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.